10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

0

Το γεγονός ότι μια ταινία είναι ποιοτική και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, δεν σημαίνει απαραίτητα και εισπρακτικά επιτυχής. Κακό marketing και λάθος χρονική στιγμή κυκλοφορίας είναι λίγοι από τους λόγους που μια ταινία δεν μπορεί να φτάσει τα αναμενόμενα έσοδα και να θεωρηθεί εισπρακτική αποτυχία. Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε 10 περιπτώσεις ποιοτικών και αγαπημένων ταινιών, που όμως δεν κατάφεραν να έχουν και την ίδια επιτυχία στο Box Office!

1) Shawshank Redemption (1994)

To φιλμ «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέϊγουορθ» θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και η καλύτερη σύμφωνα με το Imdb, έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία του site στο 9.3/10. Παρόλα αυτά το φιλμ που προβλήθηκε το 1994 κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 16$ εκατομμύρια σε έσοδα, έναντι των 25$ εκατ budget. Παρόλα αυτά το 1995 το «Shawshank Redemption» ξαναπροβλήθηκε και κατάφερε να συγκεντρώσει άλλα $9 εκ και να φτάσει συνολικά τα $28.3, που και πάλι όμως δεν μπορούν να θεωρηθούν αρκετά.

10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

2) The Wizard of Oz (1939)

Ο Μάγος του Οζ προβλήθηκε το 1939 και πέρα ότι θεωρείται μέχρι σήμερα από τις ποιοτικές ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει, ήταν και από τις πρώτες ταινίες φαντασίας που είχαν δημιουργηθεί ποτέ. Παρόλο που τα studio όμως γνώριζαν το ρίσκο, το φιλμ κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά $3 εκ, που δεν κατάφεραν όμως να καλύψουν το υψηλό κόστος παραγωγής του. Η επιτυχία όμως του φιλμ στο κοινό ήταν τόσο μεγάλη, που ξαναπροβλήθηκε το 1949 και κατάφερε να καλύψει τα έσοδα του.

10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

3) Blade Runner (1982)

Το Blade Runner με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford επίσης θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, αλλά δυστυχώς και εκείνη δεν τα κατάφερε στο box office. Με budget $28 εκ η ταινία κατάφερε μετά βίας να συγκεντρώσει $30 εκ, αν και οι δημιουργοί το θεωρούν επιτυχία δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο είχαν επίσης κυκλοφορήσει και οι ταινίες The Thing, Star Trek II: The Wrath of Khan, Conan the Barbarian και ο E.T. the Extra-Terrestrial. Το φιλμ άρεσε τόσο στο κοινό που το 2017 και 35 χρόνια μετά την προβολή του έχει προγραμματιστεί το sequel της ταινίας, επίσης με πρωταγωνιστή τον Ford!

10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

4) Children of Men (2006)

Η ταινία επιστημονική φαντασίας «Τα Παιδιά των Ανθρώπων» μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες σκηνοθετικές δουλειές του Alfonso Cuarón και να είχε ένα από τα πιο πρωτότυπα σενάρια, παρόλα αυτά το φιλμ δεν τα κατάφερε στο box office. Έχοντας budget $76 εκ, η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει παγκοσμίως μόλις $70, παρά τις πάρα πολύ θετικές κριτικές που είχε δεχθεί πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της.

10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

5) Citizen Kane (1941)

Ο «Πολίτης Κέιν» ήταν από τις πρώτες απόπειρες του Orson Welles να σκηνοθετήσει, γράψει και πρωταγωνιστήσει σε ταινία. Το αποτέλεσμα; Πολλοί να θεωρούν το Citizen Kane την καλύτερη ταινία που έχει προβληθεί ποτέ. Το φιλμ παρά το γεγονός ότι προτάθηκε για 9 Όσκαρ και τελικά κέρδισε ένα, δεν μπορεί να θεωρηθεί εισπρακτική επιτυχία, καθώς δέχθηκε μεγάλο πόλεμο από κάποιους κριτές λόγω του πολιτικού περιεχομένου της και είχε ως αποτέλεσμα πολλές κινηματογραφικές αίθουσες να αρνηθούν να προβάλλουν την ταινία.

10 αγαπημένες ταινίες που απέτυχαν στο box office!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 κακά blockbuster ταινιών που κατάφεραν να βγάλουν πάνω από $100 εκατομμύρια!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar