Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερες τηλεοπτικές σειρές κάνουν την εμφάνιση τους στη μικρή οθόνη και ο κόσμος φαίνεται γενικά να τις προτιμά από τις ταινίες. Ενώ όμως υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες για σειρές, δεν καταφέρνουν όλες να κάνουν μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα να κοπούν. Λάθος κανάλι, κακή χρονική στιγμή προβολής και μικρά νούμερα τηλεθέασης είναι οι κύριοι λόγοι που πολλές σειρές κόπηκαν από την πρώτη κιόλας season τους, χωρίς να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Πάμε να δούμε 10 από αυτές!

1) Terra Nova

Το Terra Nova ήταν μια σειρά που έκανε πρεμιέρα το 2011 στο κανάλι Fox και επικεντρωνόταν στα μέλη της οικογένειας Shannons, που ταξίδεψαν αρκετά πίσω στο χρόνο με σκοπό βρουν μια αποικία ανθρώπων και να ξαναχτίσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Και φυσικά όταν έχεις μια σειρά φαντασίας που σου προσφέρει ταξίδι στο χρόνο, δεινόσαυρους, εντυπωσιακά όπλα και πρωταγωνιστή τον Stephen Lang (Avatar), ήταν λογικό να πιστεύεις πως θα πήγαινε καλά. Παρόλα αυτά το Fox δεν ήθελε να ανανεώσει τη σειρά για δεύτερη season και μάλιστα προσπάθησε να την πουλήσει σε άλλα κανάλια, χωρίς όμως επιτυχία.

2) Firefly

Το Firefly αποτελεί επίσης μια σειρά φαντασίας που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι Fox το 2002, αλλά όπως και το Terra Nova δεν κατάφερε να συνεχιστεί. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον τρομερό Joss Whedon (σκηνοθέτη των Avengers) και θεωρούταν μία από τις πιο καλογραμμένες σειρές της εποχής με αρκετούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Το μεγάλο bonus του Firefly ήταν φυσικά ο πρωταγωνιστής της Nathan Fillion, που με τις έξυπνες ατάκες του κέρδισε απευθείας το κοινό. Παρόλο όμως που η σειρά είχε αποκτήσει πολλούς φανς, το Fox δεν θέλησε να την ανανεώσει και έτσι ο Whedon τη συνέχισε σε μορφή ταινίας με τίτλο «Serenity«, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα sci-fi όλων των εποχών!

10 καλές σειρές που κόπηκαν μετά από μία Season!

3) Profit

Το Profit είναι από τις περιπτώσεις σειρών που δυστυχώς προβλήθηκαν την λάθος εποχή και για πολλούς θεωρούταν αρκετά μπροστά από την εποχή της. Η σειρά είχε για πρωταγωνιστή τον Jim Profit, που τον υποδυόταν ο Adrian Pasdar των Heroes, ο οποίος ήταν ένας επιχειρηματίας που έκανε πραγματικά τα πάντα για να πετύχει τους σκοπούς του. Εκβιασμός, δωροδοκία, εκφοβισμός αλλά και φόνοι ήταν λίγες από τις πράξεις του χαρακτήρα. Η σειρά όμως που έκανε πρεμιέρα το 1996 στο Fox δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό και ακυρώθηκε μετά από τρία μόλις επεισόδια. Τα υπόλοιπα πέντε της σειράς έγιναν διαθέσιμα στο κοινό σε μορφή DVD.

10 καλές σειρές που κόπηκαν μετά από μία Season!

4) Freaks and Geeks

Η κωμική σειρά Freaks and Geeks προβλήθηκε το 1999 στο κανάλι NBC και αποτελεί τα πρώτα βήματα των James Franco και Seth Rogen πριν κάνουν μεγάλη καριέρα. Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Paul Feig (Spy, Ghostbusters – 2016) και είχε ως πρωταγωνίστρια την star του σχολείου Lindsay Weir (Linda Cardellini), η οποία όμως προτιμούσε να κάνει παρέα με τους Geeks της τάξης. Η σειρά είχε αποκτήσει αρκετούς φαν και πολλά περιοδικά την έβαζαν αρκετά ψηλά σε λίστες με τις καλύτερες κωμικές σειρές, αλλά το NBC την έκοψε μετά την προβολή του 12ου επεισοδίου. Τα 18 επεισόδια της σειράς έγιναν αργότερα διαθέσιμα σε DVD.

5) Vinyl

Από τις πιο πρόσφατες και αρκετά υποσχόμενες σειρές που δυστυχώς όμως δεν κατάφερε επίσης να συνεχιστεί. Έχοντας για δημιουργούς τους Mick Jagger, Martin Scorsese και Terence Winter το Vinyl εξιστορούσε τη ζωή του ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρίας και παραγωγού Richie Finestra (Bobby Cannavale), ο οποίος προσπαθεί να σώσει την εταιρία και την ψυχή του, χωρίς να καταστρέψει κανέναν που βρίσκεται στο κόσμο του. Η σειρά παρά τις θετικές κριτικές, μετά την αποχώρηση του Winter λόγω διαφορετικής κατεύθυνσης που ήθελε να πάρει η σειρά σε σχέση με τους υπόλοιπους, παρόλο που ανανεώθηκε αρχικά από το HBO, λίγο καιρό μετά άλλαξαν την απόφαση τους και την ακύρωσαν οριστικά.

6) Constantine

Οκ μπορεί το Constantine να μην έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην πρώτη του season, αλλά τουλάχιστον έδειξε πως μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2014 στο κανάλι NBC έχοντας για πρωταγωνιστή τον Matt Ryan στο ρόλο του εξορκιστή και ντετέκτιβ της DC, αλλά λόγω κακών κριτικών το κανάλι αποφάσισε να μην την ανανεώσει για δεύτερη season. Παρόλα αυτά οι δημιουργοί δεν το έβαλαν κάτω και ξεκίνησαν μια διαδικτυακή animation σειρά ως καμπάνια για ανανέωση του Constantine, στην οποία ο ήρωας ψάχνει να βρει τους χαμένους δημιουργούς και αν δεν τα καταφέρει θα αναγκαστούν να κόψουν τη σειρά για πάντα. Φυσικά το κανάλι δεν συγκινήθηκε από αυτή την προσπάθεια.

7) Almost Human

Από τον δημιουργό του Fringe, το 2013 προβλήθηκε στο κανάλι Fox το Almost Human το οποίο ήταν μία αστυνομική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Έχοντας για δίδυμο τους Karl Urban και Michael Ealy με την τρομερή τους χημεία, η σειρά δεν κατάφερε να αποσπάσει τις αναμενόμενες τηλεθεάσεις και το κανάλι δεν την ανανέωσε για δεύτερη season. Πολλοί πάντως είπαν πως η αποτυχία του Almost Human ευθύνεται από το ίδιο το κανάλι που το πρόβαλλε την Δευτέρα.

8) Terriers

Όταν το 2010 προβλήθηκε το Terriers από το κανάλι FX, όλοι οι κριτές μιλούσαν για μία σειρά με πραγματικά πολύ δυνατές ερμηνείες. Η σειρά είχε για πρωταγωνιστή τον πρώην αστυνομικό και νυν αλκοολικό Hank Dolworth (Donal Logue), ο οποίος μαζί με τον καλύτερο του φίλο και πρώην κακοποιό Britt Pollack (Michael Raymond-James), ξεκινούν μια παράνομη έρευνα που αφορά επιχειρήσεις. Όπως όμως και σε άλλες περιπτώσεις, η σειρά δεν κατάφερε να αποσπάσει μεγάλες τηλεθεάσεις και κόπηκε μετά από 13 επεισόδια.

9) My So-Called Life

Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί πραγματικά από τις ιδιαίτερες περιπτώσεις. Το My So-Called Life είχε ως κεντρική χαρακτήρα την Angela Chase (Claire Danes) και περιέγραφε τη ζωή της 15χρονης ως teenager. Αυτό που άρεσε όμως ιδιαίτερα στη σειρά, ήταν ο διαφορετικός και ρεαλιστικός τρόπος που περιέγραφε τη ζωή μιας κοπέλας της ηλικίας της, παίρνοντας μάλιστα εντυπωσιακές κριτικές από πολλά sites. Παρόλο όμως που απέκτησε φανατικό κοινό, το κανάλι ABC έμεινε απογοητευμένο από τα νούμερα τηλεθέασης και έκοψε τη σειρά μετά από 19 επεισόδια.

10) Rubicon

Όταν το κανάλι AMC πρόβαλλε ήδη τα εκπληκτικά Breaking Bad και Mad Men, το 2010 επιχείρησε να προβάλλει άλλη μια σειρά συνομωσίας με τίτλο Rubicon. Όπως και οι άλλες δύο που αναφέραμε, έτσι και το Rubicon σε κάθε επεισόδιο έδινε μικρά στοιχεία τα οποία στο τέλος της season κατάφερναν να ενωθούν και να έχουν ένα τρομερό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά όμως η σειρά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα το κοινό και το κανάλι αποφάσισε να την σταματήσει.

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!