10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

Το γεγονός ότι κάποιος ηθοποιός είναι ταλαντούχος δεν σημαίνει πως θα παίζει πάντα σε πετυχημένες και ποιοτικές ταινίες. Μερικές φορές το ταλέντο δεν είναι αρκετό για να σώσει μια ταινία, αλλά τι γίνεται όταν οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες; Σε αυτό το αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε 10 περιπτώσεις καλών ηθοποιών που δυστυχώς όμως συμμετέχουν πολύ συχνά σε κακής ποιότητας ταινίες.

1) Nicolas Cage

Φυσικά ο Nicolas Cage βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, καθώς όσο καλός ηθοποιός και αν είναι τόσο δεν το αποδεικνύει στις ταινίες που συμμετέχει. Μετά τη βράβευση του με Όσκαρ Α’ Αντρικού ρόλου στην ταινία «Leaving Las Vegas», o Cage κατάντησε να παίζει σε κάκιστα φιλμ (με εξαιρέσεις φυσικά) με τα Bangkok Dangerous, Next, Ghost Rider, G-Force, Season of the Witch και The Wicker Man να αποτελούν λίγα παραδείγματα. Από την άλλη όμως τα Lord of War, Adaptation, Honeymoon in Vegas, Moonstruck και Matchstick Men δείχνουν πως ο άνθρωπος έχει μεγάλες υποκριτικές ικανότητες.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

2) Johnny Depp

Μπορεί να τον έχουμε αγαπήσει χάρη στους εκκεντρικούς χαρακτήρες που υποδύεται συνεχώς, αλλά όλοι θα έχετε παρατηρήσει τη μεγάλη κάθοδο του Johnny Depp τα τελευταία χρόνια. Dark Shadows, The Lone Ranger, Mortdecai, The Rum Diary, αλλά και το τελευταίο μέρος της σειράς Pirates of the Caribbean δεν είναι οι ταινίες που θα θέλαμε να θυμόμαστε τον Depp, αν και στο τελευταίο Black Mass ο ηθοποιός απέδειξε πως ακόμα το έχει και πως μπορεί ακόμα να συμμετάσχει σε ποιοτικές ταινίες. Θα καταφέρει όμως να ξαναφτάσει στις παλιές του δόξες και να πάρει ένα Όσκαρ που τόσο του αξίζει;

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

3) Ben Kingsley

Ο μεγάλος ηθοποιός Ben Kingsley έχει αποδείξει άπειρες φορές τις μεγάλες υποκριτικές του ικανότητες, με την ταινία «Gandhi» που του χάρισε Όσκαρ και την «Λίστα του Σίντλερ» να αποτελούν αξιοσημείωτα παραδείγματα. Παρόλα αυτά όμως το μεγάλο πρόβλημα του ηθοποιού να πει «όχι» όταν του ζητούν να παίξει σε μια ταινία, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε πάνω από 130 ταινίες, με τις μισές να είναι μέτριες προς κακές, αποδεικνύει πως ο Kingsley ειλικρινά δεν μπορεί να ξεχωρίσει μια ποιοτική από μια κακή ταινία.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

4) Adrien Brody

Άλλο ένα κλασικό παράδειγμα ηθοποιού που γενικά δεν το έχει στις ταινίες που επιλέγει να συμμετάσχει. Ο λόγος για τον Adrien Brody που μπορεί να μας εντυπωσίασε όλους από την ερμηνεία του στον «Πιανίστα», όπου πήρε και το Όσκαρ έχοντας τρομερούς αντιπάλους, αλλά από εκεί και πέρα άρχισε η μεγάλη κάθοδος. Predators, Splice, American Heist, High School, Wrecked αποδεικνύουν πως ο ηθοποιός ενώ έχει μεγάλες υποκριτικές ικανότητες, οι ίδιες οι ταινίες που συμμετάσχει δεν τον βοηθούν να αναδείξει το ταλέντο του.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

5) John Travolta

Όπως και ο Nicolas Cage που αναφέραμε πριν, έτσι και ο John Travolta ενώ έχει το ταλέντο δεν καταφέρνει να το βγάλει προς τα έξω και διαρκώς συμμετέχει σε κακές ταινίες, στις οποίες σου δίνει την εντύπωση πως βαριέται να υποδυθεί. Αν πέσετε πάνω στις ταινίες Battlefield Earth, Be Cool, Old Dogs, Broken Arrow, Two of a Kind και Lucky Numbers, πραγματικά αλλάξτε στενό. Σίγουρα όμως ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Travolta στα Grease, Face-Off και Pulp Fiction;

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

6) Gerard Butler

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς την ερμηνεία του Gerard Butler ως Λεωνίδα στην ταινία 300, αλλά είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσεις πολλές συμμετοχές του σε άλλες ταινίες. Ο Butler διαχρονικά έχει υποδυθεί διαφορετικούς χαρακτήρες και έχει αποδείξει το ταλέντο του όπως στα RocknRolla, The Phantom of the Opera και Law Abiding Citizen. Δυστυχώς όμως τα The Ugly Truth, The Bounty Hunter, Gamer, Dracula 2000 και το πιο πρόσφατο Gods of Egypt, αποδεικνύουν πως ο Butler πρέπει να κάνει καλύτερες επιλογές.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

7) Adam Sandler

Μπορεί γενικά ο Adam Sandler να μας έχει βομβαρδίσει με άπειρες κακές και φτηνές κωμωδίες που πραγματικά σε κάνουν να κλαις παρά να γελάς, αλλά γενικά ο ηθοποιός έχει δείξει αρκετά σημάδια πως μπορεί να υποδυθεί. Τα φιλμ Punch Drunk Love, Reign Over Me, Funny People και Spanglish αποδεικνύουν πως ο Sandler έχει ταλέντο, αν και οι άπειρες βραβεύσεις του με Χρυσά Βατόμουρα δεν τον πτοούν και συνεχίζει ακάθεκτος να δημιουργεί κακής ποιότητας ταινίες. Ο ίδιος πάντως φαίνεται να το απολαμβάνει (και να βγάζει τρελό χρήμα), οπότε ποιοι είμαστε εμείς να του πούμε όχι…

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

8) Forest Whitaker

Το 2006 ο Forest Whitaker εντυπωσίασε κοινό και κριτές και κέρδισε το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου στην ταινία «The Last King of Scotland». Παρόλα αυτά όμως το γεγονός ότι ο ηθοποιός μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 ταινίες, παίζοντας κυρίως μικρούς ρόλους και το γεγονός ότι μία στις πέντε από αυτές είναι ποιοτικές, δείχνουν ότι ο ηθοποιός είναι και αυτός σαν την περίπτωση του Ben Kingsley που δεν μπορεί να απορρίψει ρόλους. Μακριά από τα Battlefield Earth, Bank Robber, Powder Blue, Repo Men και Freelancers.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

9) Malcolm McDowell

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη ερμηνεία του Malcolm McDowell στο ρόλο του κακού Alex στην ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»; Παρόλα αυτά ο βετεράνος και 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, παρόλο που θα μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε γραφείο ενός σκηνοθέτη και να κερδίσει οποιοδήποτε ρόλο ήθελε, δείχνει να προτιμά συνεχώς κακές ταινίες με τα Milk Money, Tank Girl, Mr. Magoo, Halloween II, Silent Hill: Revelation να είναι πολλές από αυτές.

 10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

10) Cuba Gooding Jr.

Τελευταίος στη λίστα μας βρίσκεται ο Cuba Gooding Jr. που και αυτός μετά την κατάκτηση του Όσκαρ το 1996 για την ταινία Jerry Maguire, ξεκίνησε να συμμετάσχει σε μετριότατες ταινίες και σιγά-σιγά άρχισε να εξαφανίζεται. Τα Snow Dogs, Rat Race, Boat Trip, Shadowboxer, Norbit και Daddy Day Camp αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ είναι πολλές και οι περιπτώσεις που ήταν υποψήφιος για Χρυσό Βατόμουρο.

10 καλοί ηθοποιοί που παίζουν συνεχώς σε κακές ταινίες!

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!