Μπορεί με τα πολλά mini spots και από το ξεκαρδιστικό trailer ο Deadpool να σε έχει πείσει να πας και να τον παρακολουθήσεις στον κινηματογράφο στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά πόσα πράγματα ξέρεις πραγματικά για αυτόν; Ο Deadpool θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες της Marvel χάρη στον εκκεντρικό και ιδιότροπο χαρακτήρα του και κυρίως χάρη στο κάφρικο χιούμορ, που περνάει συχνά τα όρια. Αλλά επειδή δεν είναι μόνο το κουλ παλικάρι που δείχνει, πάμε να δούμε τα 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις πριν παρακολουθήσεις την ταινία του.

1) Origin Χαρακτήρα

Όπως κάθε ήρωας της Marvel, έτσι και ο Deadpool αναλόγως σε ποια σειρά κόμικ αναφερόμαστε έχει και διαφορετική ιστορία. Το κλασικό origin του χαρακτήρα είναι ότι ο Wade Wilson που ζούσε σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, έφυγε όταν ήταν μικρός από το σπίτι όταν και οι δύο καταχρηστικοί γονείς πέθαναν, η μητέρα του από καρκίνο και ο πατέρας του από μια συμπλοκή. Ο Wade στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε να γίνει πληρωμένος δολοφόνος, μέχρι που διαγνώστηκε και ο ίδιος από καρκίνο και από εκεί και πέρα έψαχνε απεγνωσμένα να βρει ένα τρόπο να θεραπεύσει την ασθένεια του. Μετά από αρκετή έρευνα δέχεται να γίνει πειραματόζωο σε ένα μέρος του προγράμματος Weapon X (το ίδιο με τον Wolverine), το οποίο όμως είχε επιπλοκές και τον άφησε με τρομερά σημάδια στο πρόσωπο.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

2) Πρώτη εμφάνιση του Deadpool

Η πρώτη εμφάνιση του Deadpool έγινε σε κόμικ της Marvel το 1991 στο #98 τεύχος της σειράς με τίτλο «New Mutants» του Rob Liefeld και σεναριογράφου Fabian Nicieza. Εμφανιζόμενος με κόκκινη και μαύρη στολή και οπλισμένος με δύο σπαθιά και τρομερές ικανότητες, ο Deadpool ήταν ένας επαγγελματίας δολοφόνος που είχε προσληφθεί από έναν άντρα με όνομα Tolliver, με σκοπό να δολοφονήσει τον Cable και τους New Mutants, κάτι που όμως δεν κατάφερε. Στη συνέχεια ο Deadpool έκανε και άλλες guest εμφανίσεις σε κόμικ όπως «The Avengers», «Daredevil» και «Heroes for Hire», μέχρι να αποκτήσει τη δική του σειρά το 1993 με τίτλο «The Circle Chase». Το 1997 ήρθε και η ομότιτλη σειρά κόμικ με τίτλο «Deadpool».

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

3) Από που προέρχεται το όνομα Deadpool;

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του Deadpool, δεν μπορούσε κανείς να μην παρατηρήσει την μεγάλη ομοιότητα που είχε εμφανισιακά ο ήρωας με τον Deathstroke ή αλλιώς Slade Wilson που είδαμε και στη σειρά Arrow. Και οι δυο τους κρατάνε σπαθιά, έχουν τρομερή δύναμη και ταχύτητα και οι στολές τους μοιάζουν αρκετά. Έχοντας αρκετό χιούμορ, οι δημιουργοί του Deadpool του έδωσαν το όνομα Wade Wilson, που μοιάζει αρκετά με το Slade Wilson του Deathstroke. Το όνομα Deadpool προήλθε από τα «Dead Pools» που είχαν οι άνθρωποι που του έκαναν τα πειράματα, με τα οποία μπορούσαν να παίξουν στοιχήματα για το ποιο πειραματόζωο θα ήταν το επόμενο που θα πέθαινε. Ο Wade Wilson όμως στις επιπλοκές που είχε δεν πέθανε και υιοθέτησε το όνομα «Deadpool».

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

4) Δεν είναι ο καλός ήρωας που πιστεύετε..

Μπορεί τις περισσότερες φορές να κάνει συμμαχίες με καλούς ήρωες, αλλά δεν σημαίνει πως ο Deadpool είναι το καλό παιδί που όλοι νομίζετε. Όπως αναφέραμε και στο Νο.2, στις πρώτες του εμφανίσεις ο Deadpool ήταν πληρωμένος δολοφόνος και είχε ως στόχο να κάνει δύσκολη τη ζωή των Μεταλλαγμένων. Ο Deadpool δεν είχε κανένα έλεος και σκότωνε όλους τους συνεργάτες του και γενικά οποιοδήποτε βρισκόταν στο δρόμο του. Επίσης, από τα πειράματα που έγιναν εις βάρους του, άρχισε σιγά-σιγά να χάνει το μυαλό του και να κάνει ακόμα πιο ξεδιάντροπες πράξεις, που περιλαμβάνουν ακόμα και βασανιστήρια. Για αυτό το λόγο κιόλας έχει περισσότερο τον τίτλο του αντι-ήρωα και όποτε συμφωνούν οι υπόλοιποι ήρωες να συμμαχήσουν μαζί του, είναι επειδή χρειάζονται κάποιον για να φέρει εις πέρας αποστολές που απαιτούν κάποιον με ελάχιστο ενδιαφέρον για την ασφάλεια και τη λογική του.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

5) Γνωρίζει πως είναι ήρωας από Comic

Ένας από τους πιο κύριους λόγους που ο Deadpool είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες της Marvel, είναι επειδή ο ίδιος γνωρίζει πως είναι ήρωας Comic. Από τα πειράματα που υποβλήθηκε ο Deadpool άρχισε σταδιακά να χάνει τα λογικά του, με αποτέλεσμα να καταφέρει να συνειδητοποιήσει πως είναι ένας ήρωας από comic, video game ή ταινία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τον βλέπουμε να διαβάζει τα ίδια του comic. Αυτό είναι κάτι που θα δούμε και στην ερχόμενη ταινία, καθώς θα παρατηρήσετε πως θα μιλάει στο ίδιο το κοινό.

10 pragmata pou prepei na xereis prin deis to Deadpool (4)

6) Έχει πάρει τις δυνάμεις του από τον Wolverine

Όπως διαβάσατε και στο Νο.1 o Wade Wilson στην προσπάθεια του να θεραπεύσει τον καρκίνο, υποβλήθηκε σε ένα πείραμα όπου θα του προσέφερε τρομερές θεραπευτικές ικανότητες. Το πρόγραμμα αυτό ήταν μέρος του Weapon X, του ίδιου πειράματος δηλαδή που υποβλήθηκε και ο Wolverine των X-Men που του χάρισε τον αδαμάντινο σκελετό. Και αν δε το καταλάβατε ακόμα, ο Deadpool βρίσκεται στον ίδιο κόσμο με τους X-Men, κάτι που θα συμβαίνει και στην ταινία, καθώς βλέπουμε τον μεταλλαγμένο Colossus που είχε εμφανιστεί και στις ταινίες X-Men, αλλά από άλλον ηθοποιό. Άραγε θα εμγανιστεί έστω για λίγο ο Wolverine στην ταινία;

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

7) Έχει ξανακάνει την εμφάνιση του στη μεγάλη οθόνη

Θυμάστε την ταινία X-Men Origins: Wolverine που είδαμε το origin story του αγαπημένου μας ήρωα Wolverine; Μπορεί γενικά το φιλμ να ήταν μεγάλη αποτυχία, αλλά το πιο τραγικό από όλα ήταν εκείνη η version του Deadpool που τον παρουσίασαν ως ένα πλάσμα που συνδύαζε πολλές ικανότητες πολλών μεταλλαγμένων, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο όπλο καταστροφής. Το περίεργο είναι ότι και τον τότε χάλια «Deadpool» τον υποδυόταν ο ίδιος o Ryan Reynolds, ο ίδιος δηλαδή ηθοποιός που τον υποδύεται και τώρα. Η τότε πάντως απόπειρα εμφάνισης του Deadpool ήταν σκέτη αποτυχία και δεν είχε καμία σχέση με τον ήρωα που όλοι γνωρίζουμε και καλύτερα να σβήσουμε από τη μνήμη μας.

8) Η ταινία δεν ήταν προορισμένη να κυκλοφορήσει

Και για να καταλάβετε τη μεγάλη ζημιά που έκανε η απογοητευτική εμφάνιση του Deadpool στο «X-men Origins: Wolverine», οι δημιουργοί λόγω κακών κριτικών της ταινίας, είχαν βγάλει εντελώς το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν μία standalone ταινία με πρωταγωνιστή τον διάσημο ήρωα. Ο ίδιος ο Ryan Reynolds όντας μεγάλος φαν του ήρωα γενικότερα, πάλεψε από το 2006 να τους πείσει να φέρουν τον Deadpool στη μεγάλη οθόνη, κάτι που έγινε εφικτό όταν διέρρευσε ένα test footage της ταινίας, το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η δημιουργία της ταινίας τελικά πήρε το πράσινο φως και ο αγώνας του Reynolds θα δικαιωθεί, καθώς το φιλμ προβλέπετε να βάλει φωτιά στο box office.

9) Είναι ο πέμπτος ήρωας comic που υποδύεται ο Ryan Reynolds

Οι περισσότεροι μπορεί να τον θυμάστε στην ταινία Green Lantern, που αποτελεί μία από τις χειρότερες ταινίες με super ήρωες που έχει βγει ποτέ, αλλά ο ηθοποιός Ryan Reynolds έχει υποδυθεί και άλλους ήρωες από διάσημα comic. Πέρα από τον Deadpool του «X-Men Origins: Wolverine», ο Reynolds συμμετείχε και στο «Blade Trinity» επίσης της Marvel που υποδυόταν τον Hannibal King, αλλά και στο φιλμ «R.I.P.D», που υποδυόταν τον νεκρό αστυνομικό Nick. Βέβαια όλες οι ταινίες που αναφέραμε δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία, οπότε μένει να δούμε αν ο Reynolds θα κερδίσει το στοίχημα με τον τωρινό Deadpool.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Deadpool!

10) Είναι η πρώτη R-Rated ταινία X-Men

Πριν δείτε το Deadpool καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως η ταινία δεν είναι σαν τις άλλες με super ήρωες που έχετε παρακολουθήσει. Όπως και στα comic το χιούμορ του ήρωα είναι τελείως κάφρικο, ενώ οι πράξεις του αρκετά χυδαίες. Επίσης η βία βαράει κόκκινο και για αυτό το λόγο μάλιστα είναι και η πρώτη R-Rated ταινία X-Men που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Μάλιστα το φιλμ έχει απαγορευτεί να προβληθεί στην Κίνα και στο Ουζμπεκιστάν, ενώ στην Ινδία θα προβληθεί με κομμένες σκηνές.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar