Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο για τους ηθοποιούς του κινηματογράφου να μείνουν αφοσιωμένοι στον ρόλο τους, χωρίς να γελάσουν ή να πουν κάποια δικιά τους ατάκα και χωρίς να παραβιάσουν το σενάριο. Τι γίνεται όμως όταν τους βγαίνει να κάνουν αυθόρμητα κάποια πράγματα, τα οποία είναι πολύ καλύτερα από αυτά που τους υποδεικνύει ο σκηνοθέτης ή το σενάριο; Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν θα δούμε τις 15 πιο γνωστές σκηνές ταινιών, που δεν θα πιστεύετε πως αποτελούν αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών!

1) Heath Ledger (The Dark Knight)

Μία από τις καλύτερες ερμηνείες όλων των εποχών ήταν αυτή του Heath Ledger ως Joker, ρόλος που του στοίχισε την ίδια του τη ζωή. Η αφοσίωση του ηθοποιού ήταν τόσο μεγάλη, που ο ίδιος αυτοσχεδίασε σε αρκετές σκηνές της ταινίας. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, ήταν η σκηνή της προαγωγής του υπαστυνόμου Gordon όταν όλο το αστυνομικό τμήμα χειροκροτούσε, ο Ledger χειροκρότησε και αυτός τελείως αυθόρμητα χωρίς να σπάσει το σκοτεινό βλέμμα του ψυχάκια Joker. Άλλη σκηνή είναι όταν ήθελε να ανατινάξει το νοσοκομείο, στην οποία κανονικά έπρεπε να μπει απλά στο σχολικό και να φύγει βλέποντας τις εκρήξεις από μακριά. Ο Ledger όμως σταμάτησε να περπατάει και αποφάσισε να «παίξει» λίγο με τον ασύρματο πυροκροτητή, με τον δικό του τρόπο δίνοντας έτσι σκοτεινό χιούμορ στη ταινία.

2) Jack Nicholson (The Shining)

Το καταπληκτικό θρίλερ του Stanley Kubrick είχε τεράστια επιτυχία χάρη στην τρομερή ερμηνεία του Jack Nicholson, ο οποίος υποδύεται έναν οικογενειάρχη που ξαφνικά τρελαίνεται και αρχίζει να κυνηγά τους δικούς του. Στην καλύτερη σκηνή της ταινίας, ο Nicholson προσπαθεί να σπάσει με ένα τσεκούρι μια πόρτα, με σκοπό να μπει μέσα στο δωμάτιο και να σκοτώσει τη γυναίκα του. Ο Nicholson τότε είπε την χαρακτηριστική ατάκα «Here’s Johnny!», η οποία όμως δεν ήταν στο σενάριο του Kubrick. Η ατάκα τελικά παρέμεινε στην ταινία, με τον αυτοσχεδιασμό του Nicholson να γράφει ιστορία, καθώς η σκηνή αυτή ψηφίστηκε πρόσφατα ως η πιο τρομακτική σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.

3) Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs)

Και ποιος δεν τρόμαξε με την καταπληκτική ερμηνεία του Anthony Hopkins στο ρόλο του κανίβαλου Hannibal Lecter, στην ταινία «The Silence of the Lambs». Όλοι όμως θυμόμαστε τον φρικιαστικό ήχο που έβγαζε ο Hopkins στην υπαστυνόμο Clarice Starling. Στην πραγματικότητα ο ήχος δεν υπήρχε μέσα στο σενάριο και ο ηθοποιός τον έκανε συχνά στα γυρίσματα, για να τρομάξει τη συμπρωταγωνίστρια του Jodie Foster. Ο ήχος όμως άρεσε στους δημιουργούς και παρέμεινε τελικά στην ταινία.

4) Viggo Mortensen (The Lord of the Rings: The Two Towers)

Θυμάστε τη σκηνή που ο Aragorn νομίζει πως τα Orcs έχουν σκοτώσει τους δύο Hobbit φίλους του και κλοτσάει μια περικεφαλαία βγάζοντας μια τρομερή κραυγή; Στην πραγματικότητα αυτή η κραυγή ήταν αληθινού πόνου από τον ηθοποιό Mortensen, καθώς κλότσησε άτσαλα την σιδερένια περικεφαλαία, με αποτέλεσμα να σπάσει δύο δάχτυλα του ποδιού του. Φυσικά η κραυγή του παρέμεινε στην ταινία.

5) Harrison Ford (Raiders of the Lost Ark)

Μία από τις πιο κωμικές και αγαπημένες σκηνές των ταινιών Indiana Jones, ήταν όταν ο Jones έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν έμπειρο ξιφομάχο που τον εμπόδιζε για να ξεφύγει. Κανονικά ο Ford έπρεπε να πολεμήσει κανονικά τον ξιφομάχο, σε μια μεγάλης διάρκειας σκηνή δράσης, αλλά επειδή ο ηθοποιός τη προηγούμενη νύχτα έπαθε τροφική δηλητηρίαση με αποτέλεσμα να μην είναι για πολλά πολλά, αποφάσισε απλά να βγάλει το πιστόλι του και να πυροβολήσει τον ξιφομάχο, γράφοντας ιστορία.

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 αμφιλεγόμενες επιλογές ηθοποιών που τελικά αποδείχθηκαν πετυχημένες!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για