15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

Μπορεί γενικά να νομίζουμε πως η δουλειά ενός ηθοποιού ότι είναι εύκολη και πως κάποιος με ταλέντο κάνει γρήγορα καριέρα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηθοποιών που ενώ κατάφεραν να κλείσουν μεγάλους ρόλους σε ταινίες/σειρές που θα τους άλλαζαν τη ζωή, να καταλήξουν να απολυθούν και κάποιοι από αυτούς μάλιστα να μην αποκτήσουν άλλες παρόμοιες ευκαιρίες. Σε αυτό το αφιέρωμα θα σας παρουσιάσουμε 15 περιπτώσεις ηθοποιών που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων διάσημων ταινιών και σειρών και έχασαν μεγάλους ρόλους!

1) Edward Norton – The Avengers

Μετά την επιτυχία του «The Incredible Hulk«, όλοι περιμέναμε τον Edward Norton να αναπαραστήσει ξανά τον ρόλο του Hulk στην ερχόμενη ταινία «The Avengers«. Παρόλο που ο ηθοποιός είχε δείξει ενδιαφέρον να επιστρέψει, ο σκηνοθέτης Josh Whedon είχε αντίθετη άποψη και πήρε στη θέση του τον Mark Ruffalo, επειδή είχε ακούσει από άλλους συναδέλφους του πως ο Norton είναι γενικά πολύ δύσκολος άνθρωπος για να δουλέψει κάποιος μαζί του.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

2) Stuart Townsend – The Lord of the Rings

Το γνωρίζατε πως ο Viggo Mortensen δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Aragorn στην τριλογία «The Lord of the Rings«; Για την ακρίβεια ο Peter Jackson είχε προσλάβει τον Stuart Townsend για τον ρόλο και μάλιστα είχε ξεκινήσει κανονικά τα γυρίσματα και τα μαθήματα ξιφασκίας. Ο Jackson όμως τελειομανής όπως πάντα, άλλαξε γνώμη και τον απέλυσε επειδή πίστευε πως ο ηθοποιός ήταν πολύ νέος σε ηλικία για να παίξει τον Aragorn. Ο ρόλος έτσι πήγε ευτυχώς στον Mortensen, ο οποίος πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

3) Megan Fox – Transformers 3

Όταν η σέξι Megan Fox ξεκίνησε τη διαμάχη της με τον σκηνοθέτη των ταινιών Transformers, Michael Bay, σίγουρα δεν θα περίμενε ποτέ πως θα κατέληγε στην απόλυση της. Ο Bay έπειτα από τη δήλωση της Fox που τον σύγκρινε με τον Ναπολέωντα και τον Χίτλερ, δήλωσε πως το Transformers ήταν πολύ μεγαλύτερο franchise από την ίδια και ότι δεν την χρειαζόταν για να κάνει επιτυχία. Παρόλα αυτά οι δυο τους φαίνεται να τα έχουν βρει, καθώς πλέον η Fox πρωταγωνιστεί στη σειρά ταινιών «Χελωνονιντζάκια«, επίσης του Bay.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

4) Ryan Gosling – The Lovely Bones

Για τις ανάγκες της ταινίας «The Lovely Bones» που κυκλοφόρησε το 2009, ο Ryan Gosling πίστεψε πως θα έπρεπε να γίνει παχουλός για να μπει καλύτερα στο πετσί του ρόλου του πατέρα. Αφού λοιπόν πήρε 27 ολόκληρα κιλά, ο σκηνοθέτης Peter Jackson θεώρησε πως η απόφαση του Gosling ήταν λανθασμένη και τον απέλυσε, δίνοντας τον ρόλο στον Mark Wahlberg και αφήνοντας τον ηθοποιό με τα περιττά κιλά…

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

5) Charlie Sheen – Two And a Half Men

Την ιστορία απόλυσης του Charlie Sheen από την κωμική σειρά «Two And a Half Men» λίγο-πολύ την γνωρίζετε. Ο Sheen που επί χρόνια ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, χρειάστηκε να λείψει αρκετό καιρό από τα γυρίσματα της σειράς, για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης. Παρόλα αυτά ο δημιουργός Chuck Lorre, έχοντας ανεχθεί για αρκετό καιρό την ανάρμοστη συμπεριφορά του ηθοποιού και τις πολλές του απουσίες, αναγκάστηκε να τον απολύσει έπειτα από 8 seasons, σκοτώνοντας τον χαρακτήρα του Charlie και αντικαθιστώντας τον με τον Ashton Kutcher. Το αποτέλεσμα; Η απόλυτη καταστροφή του Two and a Half Men!

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

6) Christian Bale – American Psycho

Μπορεί στο «American Psycho» να βλέπουμε τον Christian Bale ως πρωταγωνιστή σε όλη τη διάρκεια της, αλλά λίγο καιρό αφού ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας ο ηθοποιός απολύθηκε. Ο λόγος της απόλυσης ήταν το γεγονός ότι οι δημιουργοί ήθελαν τον Leonardo DiCaprio για τον ρόλο. Όταν όμως του έκαναν πρόταση και εκείνος αρνήθηκε, έμειναν χωρίς πρωταγωνιστή και αναγκάστηκαν να ξαναπροσλάβουν τον Bale.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

7) Anne Hathaway – Knocked Up

Στην κωμική ταινία «Knocked Up» που κυκλοφόρησε το 2007 και έκανε μεγάλη επιτυχία, η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της δημοσιογράφου Alison Scott που μένει έγκυος, ήταν η Anne Hathaway.  Παρόλα αυτά η ηθοποιός είχε διαφορετική άποψη για την προσέγγιση της σκηνής της γέννας στο τέλος της ταινίας, πιστεύοντας πως ήταν αρκετά γραφική. Η διαφωνία κατέληξε στην απόλυση της και την Katherine Heigl να παίρνει τον ρόλο.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

8) Samantha Morton – Her

Η ταινία «Her» κυκλοφόρησε το 2013 και περιέγραφε τη σχέση ενός πρόσφατα χωρισμένου συγγραφέα με ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο να καλύπτει την κάθε του ανάγκη. Την φωνή του συστήματος την είχε δανείσει η Samantha Morton, η οποία μάλιστα είχε ολοκληρώσει όλη την ηχογράφηση στην ταινία. Παρόλα αυτά ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Spike Jonze, πίστεψε πως κάτι έλειπε από την φωνή της Morton και προσέλαβε την Scarlett Johansson να ηχογραφήσει από την αρχή την φωνή. Εδώ που τα λέμε η Johansson έχει πιο σέξι φωνή!

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

9) James Purefoy – V for Vendetta

Πριν ο Hugo Weaving πάρει τον ρόλο του μασκοφόρου εκδικητή στο «V for Vendetta«, o James Purefoy ήταν εκείνος που είχε αναλάβει τον ρόλο. Αφού πέρασαν έξι μήνες γυρισμάτων, ο ηθοποιός δεν άντεξε το γεγονός ότι έπρεπε να γυρίσει όλες τις σκηνές πίσω από μια μάσκα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η απόλυση του. Ο Weaving ήρθε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, ντουμπλάροντας τη φωνή του Purefoy στις σκηνές που είχε ήδη γυρίσει.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

10) Jean Claude Van Damme – Predator

Ο Jean Claude Van Damme ήταν η πρώτη επιλογή για την ταινία «Predator» του 1987. Όχι όμως στο ρόλο του Arnold Schwarzenegger, αλλά στο ρόλο του Κυνηγού του ίδιου. Ο Van Damme είχε ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας φορώντας μία κόκκινη στολή για να μπορέσουν οι δημιουργοί αργότερα να προσθέσουν τα ειδικά εφέ του τέρατος. Σύντομα όμως συνειδητοποίησε πως οι παραγωγοί τον αντιμετώπιζαν περισσότερο ως «ειδικό εφέ» όπως δήλωσε ο ίδιος παρά ως ηθοποιό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και στη θέση του να έρθει ο Kevin Peter Hall.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

11) Eric Stoltz – Back to the Future

Ο Michael J. Fox μπορεί να φαίνεται μέχρι σήμερα η ιδανικότερη επιλογή για τον ρόλο του Marty McFly στην τριλογία «Back to the Future«, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήταν και η πρώτη επιλογή. Στην αρχή τον ρόλο τον είχε αναλάβει ο Eric Stoltz, αλλά σύντομα ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis συνειδητοποίησε πως ο ηθοποιός ήταν πολύ σοβαρός για τον ρόλο και δεν ήταν κατάλληλος για να του προσθέσει κωμικά στοιχεία. Και κάπως έτσι ήρθε ο Fox και έδωσε στον ρόλο ότι χρειαζόταν.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

12) Robert Downey Jr – Ally McBeal

Σε μία από τις πολλές προσπάθειες του να επιστρέψει στις μεγάλες του δόξες μετά από τις χρήσεις ναρκωτικών και τα κέντρα απεξάρτησης, ο Robert Downey Jr. το 2000 συμμετείχε στη σειρά «Ally McBeal» από τη τέταρτη season της. Παρόλο όμως που η συμμετοχή του αύξησε σημαντικά τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς, μια νέα σύλληψη του ηθοποιού για κατοχή ναρκωτικών, τον οδήγησε στην απόλυση του το 2001 και τους σεναριογράφους να αναγκάζονται να γράψουν από την αρχή το φινάλε της σειράς.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

13) Richard Gere – Lords of Flatbush

Στο ξεκίνημα της καριέρας του και για την ακρίβεια το 1974, ο Richard Gere είχε κερδίσει τον ρόλο ενός μέλους μιας συμμορίας στην ταινία «The Lords of Flatbush», στην οποία είχε ως συμπρωταγωνιστή τον επίσης ανερχόμενο Sylvester Stallone. Παρόλα αυτά οι δύο ηθοποιοί δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους και έφτασαν στο σημείο να πιαστούν αρκετές φορές στα χέρια. Έπειτα από απαίτηση του Stallone, ο Gere απολύθηκε από το cast και τον ρόλο τον πήρε ο Perry King.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

14) Sylvester Stallone – Beverly Hills Cop

Και μιας και αναφέραμε τον Sylvester Stallone, αποτελεί και ο ίδιος έναν από τους ηθοποιούς που απολύθηκαν από μεγάλες ταινίες. Ο λόγος για τον «Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς«, όπου ο Stallone είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στα κωμικά στοιχεία που ήθελαν να εισάγουν οι δημιουργοί, συν το γεγονός ότι ο ίδιος ήθελε η ταινία να έχει περισσότερη δράση στυλ Rambo. Τελικά απέλυσαν τον Stallone (ευτυχώς!) και πήραν τον κωμικό Eddie Murphy για τον ρόλο.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

15) Janet Hubert – The Fresh Prince of Bel-Air

Τελευταία στη λίστα μας αποτελεί η Janet Hubert που απολύθηκε από τη σειρά «The Fresh Prince of Bel-Air» το 1993 έπειτα από τρεις season που είχε τον ρόλο της θείας Vi. O λόγος απόλυσης ήταν το γεγονός ότι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον πρωταγωνιστή Will Smith, τον οποίο είχε αποκαλέσει «Αλαζονική Diva». Η μεταξύ τους διαμάχη κράτησε μέχρι το 2013, όταν η ηθοποιός πρότεινε να κάνουν ένα reunion και να λύσουν τις διαφορές τους, δηλώνοντας μάλιστα πως και οι δυο χρωστούν ο ένας στον άλλον από μία συγγνώμη.

15 ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες-σειρές!

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!