15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!
Πες το και στους φίλους σου 😉

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως το επάγγελμα του ηθοποιού στον κινηματογράφο κρύβει άλλες φορές μικρές και άλλες φορές μεγάλες θυσίες. Τα γυρίσματα των ταινιών είναι απαιτητικά και πολλές φορές φέρνουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ίδιες τις ζωές των ηθοποιών και δεν χρειάζονται μόνο σκηνές δράσης για να συμβεί αυτό. Ατυχήματα, απροσεξίες, λάθη και τρελές ιδέες είναι κάποιοι από τους λόγους που παραλίγο να στοίχιζαν τη ζωή σε μεγάλα ονόματα του Hollywood. Πάμε λοιπόν να δούμε 15 ιστορίες ηθοποιών που παραλίγο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή στα γυρίσματα διάφορων ταινιών.

1. Michael J. Fox (Back to the Future III)

Όλοι θα θυμάστε τη σκηνή στο Back to the Future III, όταν περνούν από το λαιμό του Marty (Michael J. Fox) ένα σχοινί και τον κρεμάνε από ένα δέντρο. Στα γυρίσματα ο Fox πατούσε πάνω σε ένα κουτί στη σκηνή της «κρεμάλας», αλλά επειδή δεν φαινόταν αρκετά ρεαλιστικός ο πνιγμός του, ο ίδιος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το κουτί και να μείνει πραγματικά κρεμασμένος! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Fox να χάσει τις αισθήσεις του και να μείνει αναίσθητος για 30 ολόκληρα δεύτερα, μέχρι να τον συνεφέρουν.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

2. Tom Cruise (Edge Of Tomorrow)

Είναι γνωστό πως ο Tom Cruise ανέκαθεν γύριζε μόνος του όλες τις σκηνές δράσης, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες. Η μοίρα όμως παραλίγο να του παίξει άσχημο παιχνίδι στην ταινία «Edge of Tomorrow», όταν η πανέμορφη συμπρωταγωνίστρια του Emily Blunt δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο στο όχημα που βρισκόταν μέσα ο Cruise, με αποτέλεσμα οι δυο τους να συγκρουστούν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα δέντρο. Όταν η ίδια η Blunt αποκάλυψε αργότερα την ιστορία, είπε πως ο Cruise της φώναζε έντονα και για ώρα να πατήσει φρένο και δήλωσε χαρακτηριστικά «I almost killed Tom Cruise».

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

3. Jaimie Alexander (Thor: The Dark World)

Η πανέμορφη Jaimie Alexander είχε έναν σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης συνέχειας του Thor, όταν αποφάσισε να κατέβει μια μεταλλική σκάλα. Σύμφωνα με την ίδια ήταν πέντε τα χαράματα και αρκετά σκοτεινά όταν γλίστρησε από τη σκάλα, με αποτέλεσμα να πέσει και να εκτοπίσει ένα δίσκο της, να ραγίσει 11 σπόνδυλους, να εξαρθρώσει τον αριστερό της ώμο και να σκίσει την αριστερή πλευρά του ρομβοειδή της. Της πήρε μόλις ένα μήνα για να επιστρέψει στα γυρίσματα.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

4. Jackie Chan (Σε όλες τις ταινίες του!)

Και τι δεν έχει πάθει αυτός ο άνθρωπος για να εκτελέσει τις πιο τρελές και εντυπωσιακές σκηνές δράσης, για να μας προσφέρει θέαμα. Ο Chan αποτελεί έναν από τους πιο καλούς stuntmen στον κόσμο, ο οποίος έχει σχεδόν σπάσει όλα τα κόκκαλα του σώματός του. Ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς του, ήταν στην ταινία «Armour of God», όπου δεν υπολόγισε σωστά το ύψος που θα πήδαγε, με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι από μεγάλο ύψος και να φύγει άρον άρον για το νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν ένα κομμάτι του κρανίου του από τον εγκέφαλό του.

5. Isla Fisher (Now You See Me)

Στο «Now you see me» η Isla Fisher υποδύεται μία ταχυδακτυλουργό, η οποία σε μια σκηνή επιχειρεί το κλασικό κόλπο απελευθέρωσης μέσα από ένα κλουβί γεμάτο με νερό, με την ίδια να είναι δεμένη με αλυσίδες. Φυσικά δεν ήταν στην πραγματικότητα δεμένη, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα η αλυσίδα της είχε κολλήσει με αποτέλεσμα να μην φτάνει στην κορυφή για να αναπνεύσει. Τελικά η ίδια κολύμπησε προς τα κάτω και απελευθέρωσε την αλυσίδα, με το πιο περίεργο να είναι πως κανείς δεν κατάλαβε πως είχε όντως παγιδευτεί, πιστεύοντας πως απλά έπαιζε πολύ καλά το ρόλο της.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

6. Jason Statham (Expendables 3)

Άλλος ένας ηθοποιός που πραγματοποιεί μόνος τις σκηνές δράσης είναι ο Jason Statham, ο οποίος στη σκηνή που οδηγεί ένα φορτηγό στο Expendables 3, έκανε το απίστευτο. Όταν χάλασαν τα φρένα του φορτηγού, ο Statham βρέθηκε μαζί με το όχημα μέσα στη θάλασσα. Τελικά ο ηθοποιός κατάφερε να απελευθερωθεί και να κολυμπήσει ασφαλής έξω από το νερό, χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα.

7. Daniel Day-Lewis (Gangs of New York)

Είναι γνωστό το πάθος και η αφοσίωση που δίνει ο Daniel Day-Lewis για τους ρόλους του, με πολλές τρελές ιστορίες του να έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Στην ταινία «Gangs of New York», που διαδραματιζόταν το 1863, ο Lewis δεχόταν να φορέσει μόνο ρούχα που άρμοζαν την εποχή εκείνη και όχι μοντέρνα με έξτρα επένδυση για προστασία από το κρύο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάθει πνευμονία και δέχτηκε να σταματήσει τα γυρίσματα, μόνο όταν οι γιατροί του είπαν πως κινδύνευε να πεθάνει αν δεν πήγαινε έγκαιρα στο νοσοκομείο.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

8. Ed Harris (The Abyss)

Μία από τις πιο τρελές ιστορίες του Hollywood είναι αυτή μεταξύ του εξαιρετικού ηθοποιού Ed Harris και του σκηνοθέτη James Cameron. Σε μια σκηνή στην ταινία «The Abyss», ο Harris βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα δωμάτιο όπου τελειώνει το οξυγόνο του. Αυτό που δεν ήξερε όμως, είναι πως ο Cameron είχε διώξει στην πραγματικότητα το οξυγόνο από το δωμάτιο, με σκοπό να γυριστεί πιο ρεαλιστικά η ασφυξία του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Harris να ρίξει μπουνιά στον Cameron και οι δυο τους να μην συνεργαστούν ξανά άλλη φορά.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

9. Margaret Hamilton (The Wizard Of Oz)

Στο κλασικό φιλμ «Wizard of Oz» που προβλήθηκε το 1939, η ηθοποιός Margaret Hamilton που υποδυόταν τη κακιά μάγισσα Wicked Witch, σε πολλές σκηνές εξαφανιζόταν μέσα σε ένα σύννεφο καπνού, με την ίδια να χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα μία κρυφή υπόγεια πόρτα. Σε μια σκηνή όμως η πόρτα δεν άνοιξε και επειδή ένα από τα συστατικά του make-up της ήταν πετρέλαιο, η ίδια άρπαξε φωτιά από τις σπίθες του κρότου, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τρίτου βαθμού εγκαύματα στα χέρια της και δευτέρου στο πρόσωπό της.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

10. Martin Sheen (Apocalypse Now)

Το «Apocalypse Now» που έχει ως θέμα το πόλεμο στο Vietnam αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες του Hollywood και όλα αυτά χάρη στο δημιουργό του Francis Ford Coppola, ο οποίος θέλοντας να δώσει ρεαλισμό στην ταινία, είχε το cast του για πέντε χρόνια γυρισμάτων μέσα σε μια ζούγκλα. Το cast κινδύνευε τότε από διάφορες αρρώστιες όπως μαλάρια και πνευμονία, ενώ ο άστατος καιρός δυσκόλευε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ο πρωταγωνιστής Martin Sheen, που τότε αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών, έπαθε καρδιακή προσβολή και χρειάστηκε να συρθεί μισό μίλι για να τον βρουν και να δεχθεί βοήθεια.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

11. Sylvester Stallone (Rocky IV)

Ο δημιουργός του Rocky, Sylvester Stallone, που πρόσφατα βραβεύτηκε και με Χρυσή Σφαίρα, έχοντας βαρεθεί τις ψεύτικες γροθιές στις προηγούμενες ταινίες, ήθελε να δυσκολέψει κάπως τα πράγματα, αποφασίζοντας αυτός και ο  συμπρωταγωνιστής και φίλος του Dolph Lundgren να χτυπούν στα αλήθεια ο ένας τον άλλον. Σε μια σκηνή ο Stallone του ζήτησε να τον χτυπήσει όσο πιο δυνατά μπορούσε, με τον Lundgren να τον χτυπά τελικά και να τον στέλνει στο νοσοκομείο προκαλώντας του πρήξιμο στην καρδιά. Ο Stallone έμεινε για 8 ημέρες στο νοσοκομείο υπό ειδική περίθαλψη και φυσικά μετάνιωσε που πήρε αυτή την απόφαση.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

12. Viggo Mortensen (The Lord of the Rings)

Και τι δεν πέρασε ο Viggo Mortensen για τις ανάγκες του Lord of the Rings. Αφού έσπασε δύο δάχτυλα του ποδιού του, ένα δόντι και αφού τελειοποίησε την τέχνη του στην ιππασία και τη ξιφομαχία, έπρεπε να γλιτώσει και δύο φορές από το θάνατο. Συγκεκριμένα στη πρώτη ταινία του Lord of the Rings στη σκηνή μάχης με τον αρχηγό των Uruk Hai, σε μια σκηνή ο αντίπαλος του, του πετά κατά λάθος ένα μαχαίρι το οποίο ο Mortensen κατάφερε ενστικτωδώς να αποκρούσει με το σπαθί του. Η αντίδραση του ήταν τόσο εντυπωσιακή που τελικά η σκηνή παρέμεινε στην ταινία. Επίσης στη δεύτερη ταινία, στη σκηνή που τον βλέπουμε αναίσθητο να επιπλέει στο ποτάμι, οι δημιουργοί δεν υπολόγισαν το βάρος της πανοπλίας που φόραγε με αποτέλεσμα να τον παρασύρει τον ρεύμα και σχεδόν να τον πνίξει.

13. Johnny Depp (The Lone Ranger)

Ο Depp που δεν μας έχει συνηθίσει σε ατυχήματα, στην ταινία «The Lone Ranger» που υποδύεται τον εκκεντρικό ινδιάνο Tonto, είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Σε μια από τις πολλές σκηνές που καβαλά το άλογο του, ο Depp όπως βλέπετε και στο βίντεο πέφτει από το άλογο το οποίο τον σέρνει για κάποια μέτρα και για καλή του τύχη δεν τον πατάει με τα δυνατά του πόδια.

14. Meryl Streep (The River Wild)

Στα γυρίσματα της ταινίας «The River Wild», η καταπληκτική ηθοποιός Meryl Streep, έχοντας κουραστεί από τις πολλές μέρες συνεχόμενων γυρισμάτων, έπεσε από τη βάρκα της στο παγωμένο νερό. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί κοντά ο συμπρωταγωνιστής της Kevin Bacon, ο οποίος ηρωικά έπεσε στο νερό και την έσωσε από το απειλητικά ορμητικό ρεύμα.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

15. Halle Berry (Die Another Day)

H sexy ηθοποιός κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της στα γυρίσματα της ταινίας «James Bond: Die Another Day», αλλά ευτυχώς είχε σωτήρα. Στην ερωτική σκηνή της με τον συμπρωταγωνιστή της Pierce Brosnan, η Berry κόβει ένα κομμάτι φρούτου, για να το μοιραστεί με το στόμα της με τον Brosnan. Έλα όμως που το κομματάκι φρούτου της έκατσε στον λαιμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πνιγεί. Τελικά, την έσωσε ο ίδιος ο Brosnan!

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

Πες το και στους φίλους σου 😉
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!