Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως το επάγγελμα του ηθοποιού στον κινηματογράφο κρύβει άλλες φορές μικρές και άλλες φορές μεγάλες θυσίες. Τα γυρίσματα των ταινιών είναι απαιτητικά και πολλές φορές φέρνουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ίδιες τις ζωές των ηθοποιών και δεν χρειάζονται μόνο σκηνές δράσης για να συμβεί αυτό. Ατυχήματα, απροσεξίες, λάθη και τρελές ιδέες είναι κάποιοι από τους λόγους που παραλίγο να στοίχιζαν τη ζωή σε μεγάλα ονόματα του Hollywood. Πάμε λοιπόν να δούμε 15 ιστορίες ηθοποιών που παραλίγο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή στα γυρίσματα διάφορων ταινιών.

1. Michael J. Fox (Back to the Future III)

Όλοι θα θυμάστε τη σκηνή στο Back to the Future III, όταν περνούν από το λαιμό του Marty (Michael J. Fox) ένα σχοινί και τον κρεμάνε από ένα δέντρο. Στα γυρίσματα ο Fox πατούσε πάνω σε ένα κουτί στη σκηνή της «κρεμάλας», αλλά επειδή δεν φαινόταν αρκετά ρεαλιστικός ο πνιγμός του, ο ίδιος αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το κουτί και να μείνει πραγματικά κρεμασμένος! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Fox να χάσει τις αισθήσεις του και να μείνει αναίσθητος για 30 ολόκληρα δεύτερα, μέχρι να τον συνεφέρουν.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

2. Tom Cruise (Edge Of Tomorrow)

Είναι γνωστό πως ο Tom Cruise ανέκαθεν γύριζε μόνος του όλες τις σκηνές δράσης, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες. Η μοίρα όμως παραλίγο να του παίξει άσχημο παιχνίδι στην ταινία «Edge of Tomorrow», όταν η πανέμορφη συμπρωταγωνίστρια του Emily Blunt δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο στο όχημα που βρισκόταν μέσα ο Cruise, με αποτέλεσμα οι δυο τους να συγκρουστούν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα δέντρο. Όταν η ίδια η Blunt αποκάλυψε αργότερα την ιστορία, είπε πως ο Cruise της φώναζε έντονα και για ώρα να πατήσει φρένο και δήλωσε χαρακτηριστικά «I almost killed Tom Cruise».

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

3. Jaimie Alexander (Thor: The Dark World)

Η πανέμορφη Jaimie Alexander είχε έναν σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της δεύτερης συνέχειας του Thor, όταν αποφάσισε να κατέβει μια μεταλλική σκάλα. Σύμφωνα με την ίδια ήταν πέντε τα χαράματα και αρκετά σκοτεινά όταν γλίστρησε από τη σκάλα, με αποτέλεσμα να πέσει και να εκτοπίσει ένα δίσκο της, να ραγίσει 11 σπόνδυλους, να εξαρθρώσει τον αριστερό της ώμο και να σκίσει την αριστερή πλευρά του ρομβοειδή της. Της πήρε μόλις ένα μήνα για να επιστρέψει στα γυρίσματα.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

4. Jackie Chan (Σε όλες τις ταινίες του!)

Και τι δεν έχει πάθει αυτός ο άνθρωπος για να εκτελέσει τις πιο τρελές και εντυπωσιακές σκηνές δράσης, για να μας προσφέρει θέαμα. Ο Chan αποτελεί έναν από τους πιο καλούς stuntmen στον κόσμο, ο οποίος έχει σχεδόν σπάσει όλα τα κόκκαλα του σώματός του. Ένας από τους χειρότερους τραυματισμούς του, ήταν στην ταινία «Armour of God», όπου δεν υπολόγισε σωστά το ύψος που θα πήδαγε, με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι από μεγάλο ύψος και να φύγει άρον άρον για το νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν ένα κομμάτι του κρανίου του από τον εγκέφαλό του.

5. Isla Fisher (Now You See Me)

Στο «Now you see me» η Isla Fisher υποδύεται μία ταχυδακτυλουργό, η οποία σε μια σκηνή επιχειρεί το κλασικό κόλπο απελευθέρωσης μέσα από ένα κλουβί γεμάτο με νερό, με την ίδια να είναι δεμένη με αλυσίδες. Φυσικά δεν ήταν στην πραγματικότητα δεμένη, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα η αλυσίδα της είχε κολλήσει με αποτέλεσμα να μην φτάνει στην κορυφή για να αναπνεύσει. Τελικά η ίδια κολύμπησε προς τα κάτω και απελευθέρωσε την αλυσίδα, με το πιο περίεργο να είναι πως κανείς δεν κατάλαβε πως είχε όντως παγιδευτεί, πιστεύοντας πως απλά έπαιζε πολύ καλά το ρόλο της.

15 ηθοποιοί που παραλίγο να πεθάνουν στα γυρίσματα ταινιών!

Δείτε επίσης: 10 ηθοποιοί που πέθαναν κατά την διάρκεια γυρισμάτων ταινίας!

Επόμενη σελίδα ►

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar