Η 88η τελετή των Oscar έρχεται στις 28 Φεβρουαρίου και όλοι έχουμε αρχίσει να μιλάμε για το αν τελικά ο Leonardo DiCaprio θα κερδίσει τελικά το πρώτο του Oscar για την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία Revenant. Επειδή όμως δεν πρέπει να είμαστε άδικοι και να λέμε μόνο για τον Leo, υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι ηθοποιοί του Hollywood που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους βραβείο Όσκαρ για τις ερμηνείες τους και σε αυτό το αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε 15 από αυτούς!

1) Johnny Depp

Ο μεγάλος Johnny Depp που χρόνια τώρα μας χαρίζει τρομερές ερμηνείες με τους εκκεντρικούς του ρόλους, ήταν 3 φορές υποψήφιος για Oscar, αλλά έχασε. Η πρώτη ήταν το 2004 για την ερμηνεία του στους Πειρατές της Καραϊβικής, όπου έχασε από τον Sean Penn του «Mystic River«. H δεύτερη το 2005 για την ταινία «Finding Neverland» που έχασε από τον Jamie Foxx για την ταινία Ray και η τρίτη το 2008 όπου υποδύθηκε τον Sweeney Todd, αλλά έχασε από τον μεγάλο Daniel Day-Lewis για την ερμηνεία του στο «There Will Be Blood».

15 καλοί ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Oscar!

2) Edward Norton

Άλλος ένας μεγάλος ηθοποιός χωρίς Oscar είναι ο Edward Norton που επίσης έχασε τρεις φορές στα βραβεία. Το 1997 έχασε το βραβείο Β’ Αντρικού ρόλου για την ταινία «Primal Fear«, από τoν Cuba Goofing Jr της ταινίας «Jerry Maguire». Το 1999 ήταν υποψήφιος για το «American History X«, αλλά έχασε αδίκως από τον Roberto Benigni (Life is Beautiful) και τέλος το 2015 έχασε το βραβείο Β ρόλου για το «Birdman» δικαίως από τον Jk Simons του «Whiplash».

15 καλοί ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Oscar!

3) Ed Harris

O μεγάλος ηθοποιός Ed Harris έχασε 4 φορές στα βραβεία, το 1996 για την ταινία «Apollo 13«, το 1999 για το «Truman Show», το 2001 για το «Pollock» και το 2003 για το «Hours». Το 1996 έχασε από τον φοβερό Kevin Spacey του «Usual Suspects», το 1999 από τον James Coburn του «Affliction», το 2001 από τον Russell Crowe για τον «Μονομάχο» και τέλος το 2003 από τον Chris Cooper για το «Adaptation».

15 καλοί ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Oscar!

4) Gary Oldman

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Hollywood που στη καριέρα του είχε μεγάλους ρόλους και καταπληκτικές ερμηνείες είναι ο Gary Oldman, αλλά η Ακαδημία των Όσκαρ τον πρότεινε μία φορά ως υποψήφιο. Αυτό έγινε το 2012 για την ερμηνεία του στην ταινία «Tinker Tailor Soldier Spy», όπου έχασε δίκαια από τον Jean Dujardin της ταινίας «The Artist».

15 καλοί ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Oscar!

5) Tom Cruise

Μπορεί γενικά να τον έχουμε συνηθίσει σε ταινίες δράσης, αλλά ο Tom Cruise έχει αποδείξει πως έχει τρομερές υποκτριτικές ικανότητες από δραματικούς του ρόλους. Για την ακρίβεια ο Cruise έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ, το 1990 για την ταινία Born on the Fourth of July, το 1997 για το Jerry Maguire και το 2000 για το Magnolia, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τους Daniel Day-Lewis (My Left Foot), τον Geoffrey Rush (Shine) και τον Kevin Spacey (American Beauty) αντίστοιχα.

15 καλοί ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Oscar!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: Οσκαρικές αδικίες: ταινίες και ερμηνείες που άξιζαν παραπάνω!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar