Πόσες φορές σας έχει τύχει όταν βλέπετε μια ταινία, να λέτε από μέσα σας πως η ταινία αυτή μοιάζει απίστευτα με μία άλλη που είχατε παρακολουθήσει στο παρελθόν; Και όμως δεν είναι τυχαίο και ούτε μιλάμε απαραίτητα για «κλεμμένο» σενάριο, αλλά για μία έξυπνη στρατηγική των βιομηχανιών ταινιών να κυκλοφορούν παρόμοιες ταινίες με σχεδόν ίδια σενάρια την ίδια χρονική περίοδο, με σκοπό να προωθήσουν η μία την άλλη και να φέρουν περισσότερα έσοδα. Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν σας παρουσιάζουμε 15 περιπτώσεις ταινιών που μοιάζουν απίστευτα μεταξύ τους και κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή.

1) Olympus Has Fallen – White House Down (2013)

Πρώτες στη λίστα μας οι ταινίες «Olympus Has Fallen» και «White House Down», που και οι δύο είχαν ως story την τρομοκρατική επίθεση κατά του Προέδρου της Αμερικής στον Λευκό Οίκο και την προσπάθεια ειδικών πρακτόρων για τη διάσωση του. Το Olympus Has Fallen με τον Gerald Butler άρεσε περισσότερο στο κοινό και ήταν εκείνο που έφερε τα περισσότερα έσοδα, σε αντίθεση με το White House Down του Channing Tatum που δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα.

15 ολόιδιες ταινίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονιά!

2) Armageddon – Deep Impact (1998)

Το 1998 ήταν η χρονιά των αστεροειδών και των ταινιών καταστροφής με τα Armageddon και Deep Impact να δίνουν τη δική τους μάχη για το ποιος έχει τις περισσότερες καταστροφές. Και στις δύο ταινίες έχουμε τις προσπάθειες αστροναυτών να καταστρέψουν έναν γιγάντιο μετεωρίτη πριν έρθει σε καταστροφική σύγκρουση με την Γη. Καλές και οι δύο ταινίες, αν και το Armageddon του Michael Bay ήταν αυτό που έφερε τα περισσότερα έσοδα.

15 ολόιδιες ταινίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονιά!

3) Volcano – Dante’s Peak (1997)

Το 1998 είχαμε τους μετεωρίτες, αλλά ένα χρόνο πριν είχαμε τα ηφαίστεια με τα Volcano και Dante’s Peak να δίνουν τη δική τους μάχη για τη πρωτιά. Η ταινία του Pierce Brosnan φυσικά ήταν εκείνη που έφερε τα περισσότερα έσοδα, αν και το Volcano του Tommy Lee Jones που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα, είχε και εκείνο σημαντικά έσοδα αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική αυτή των εταιριών πετυχαίνει.

15 ολόιδιες ταινίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονιά!

4) The Prestige – The Illusionist (2006)

Πόση μαγεία να αντέξεις; Τα Prestige και Illusionist κυκλοφόρησαν το 2006 και είχαν ως θέμα τις ζωές ταχυδακτυλουργών να παραμείνουν ψηλά και να κρατήσουν το κοινό τους. Παρόμοιες ταινίες, αν και είχαν διαφορετική προσέγγιση και εξέλιξη. Πάρα πολύ καλές ταινίες, με απίστευτες ερμηνείες και αρκετή αγωνία. Προσωπικά προτιμώ το «Prestige» του Christopher Nolan, αλλά σας προτείνω ανεπιφύλακτα και τις δύο!

15 ολόιδιες ταινίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονιά!

5) Antz – A Bug’s Life (1998)

Μόνο από τα εξώφυλλα καταλαβαίνεις πόσο ίδια είναι τα δύο animation «Antz» της DreamWorks και «A Bug’s Life» της Disney.  Και οι δύο ταινίες είχαν ως πρωταγωνιστές μικρά Μυρμήγκια που προσπαθούν να επιβιώσουν από τις απειλές της φύσης, με τα «Ζουζούνια» της Disney και Pixar να καταφέρνουν να φέρουν πολλά περισσότερα έσοδα από τον αντίπαλο τους.

15 ολόιδιες ταινίες που κυκλοφόρησαν σχεδόν την ίδια χρονιά!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 ταινίες που ακυρώθηκαν για χαζούς λόγους!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar