Είναι πραγματικά άπειρες οι περιπτώσεις που το Hollywood προσπαθεί να μεταφέρει στον σινεμά αληθινές ιστορίες πραγματικών ανθρώπων και η αλήθεια είναι πως τραβάει τα βλέμματα του κοινού. Είναι όμως αυτές οι ταινίες όντως βασισμένες και πιστές σε αυτά τα αληθινά γεγονότα; Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε 15 περιπτώσεις ταινιών, που προωθήθηκαν ως αληθινές ιστορίες αλλά στην πραγματικότητα παραποίησαν εντελώς τα γεγονότα!

1) Braveheart

Το αριστούργημα του Mel Gibson προβλήθηκε το 1995 και κέρδισε 5 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Το Braveheart εξιστορούσε τη ζωή του Σκωτσέζου ήρωα William Wallace και το πως από το τίποτα έφτασε να κάνει τη μεγάλη επανάσταση και να απελευθερώσει τη Σκωτία από τους Άγγλους. Στην πραγματικότητα όμως ο Wallace ήταν ιππότης από βασιλική οικογένεια και όχι φτωχός όπως τον παρουσιάζει η ταινία. Επίσης, δεν προδόθηκε ποτέ από τον Robert the Bruce, ούτε είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με την πριγκίπισσα Isabelle, καθώς εκείνη τότε ήταν ακόμα παιδί. Παρά όμως όλες αυτές τις ανακρίβειες, το Braveheart παραμένει ταινιάρα!

15 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας είπαν ψέματα!

2) American Sniper

Μπορεί η ταινία American Sniper να βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Chris Kyle (Bradley Cooper), δηλαδή του ελεύθερου σκοπευτή της Αμερικής με τις περισσότερες εκτελέσεις, αλλά κάποια πράγματα στην ταινία ήταν αρκετά τραβηγμένα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αιώνιος εχθρός του Kyle, Mustafa, ο οποίος στην βιογραφία του αναφέρεται σε μόλις μία παράγραφο. Φυσικά όμως για να γίνει πιο κινηματογραφική η ιστορία, ο Mustafa πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

15 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας είπαν ψέματα!

3) Argo

Θυμάστε την τελευταία σκηνή στο Argo, όπου οι πρωταγωνιστές τρέχουν να προλάβουν την πτήση λίγο πριν τους πιάσουν; Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι φυγαδεύτηκαν χωρίς να παρουσιαστεί καμία επιπλοκή στο αεροδρόμιο και χωρίς να τους κυνηγά κανείς. Αλλά αν ο Ben Affleck ακολουθούσε πιστά την ιστορία, δεν θα υπήρχε αυτή η γεμάτη αγωνία σκηνή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσει το Argo Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (έλεος!)

15 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας είπαν ψέματα!

4) The Revenant

Το Revenant βασιζόταν στο βιβλίο του Michael Punke που αποτελούσε βιογραφία του εξερευνητή Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με την άγρια φύση, πολεμώντας με αρκούδα και δίνοντας μάχη για να βρει τροφή και καταφύγιο. Στην ταινία βλέπουμε τον John Fitzgerald (Tom Hardy) να σκοτώνει τον γιο του Glass, που αποτελεί και έναν από τους λόγους που εκείνος μάχεται να επιβιώσει και να πάρει εκδίκηση, αλλά στην πραγματικότητα ο Glass δεν είχε ποτέ γιο. Για την ακρίβεια ήθελε να κυνηγήσει τον Fitzgerald που τον άφησε για νεκρό, αλλά στη συνέχεια παράτησε την εκδίκηση του όταν έμαθε πως εκείνος έγινε στρατιωτικός και δεν υπήρχε περίπτωση να τον πλησιάσει λόγω της μεγάλης δύναμης που είχε αποκτήσει. Φυσικά η εκδοχή της ταινίας, ήταν πιο εντυπωσιακή!

15 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας είπαν ψέματα!

5) The Pursuit of Happyness

Μπορεί όλοι να συμπαθήσαμε τον Chris Gardner (Will Smith) στην ταινία «Το Κυνήγι της Ευτυχίας», που έδωσε μάχη ενάντια στην ανεργία και την φτώχια για να μεγαλώσει τον γιο του, αλλά αν η ταινία παρουσίαζε τα πραγματικά γεγονότα, ίσως να μην τον συμπαθούσαμε και τόσο. Ο γιος του που βλέπουμε στην ταινία, δεν ήταν της γυναίκας του αλλά της ερωμένης του και για αρκετό διάστημα μετά τη γέννηση του, δεν είχε ασχοληθεί με εκείνον καθώς έψαχνε για δουλειά. Επίσης, είχε συλληφθεί για παράνομο πάρκινγκ και για ξυλοδαρμό της γυναίκας του. Τρελό ε;

15 ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που μας είπαν ψέματα!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 ταινίες που δεν γνωρίζατε πως συνδέονται μεταξύ τους!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar