Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Αν κάποιος σας ζητήσει να του προτείνεται μια ιστορική σειρά με πολλές μάχες και ίντριγκες, τότε μία από αυτές που θα σας έρθει πρώτη στο μυαλό, θα είναι η τηλεοπτική σειρά Vikings. Με το Vikings να είναι έτοιμο να μας προσφέρει το δεύτερο μισό της τέταρτης season της, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε 20 ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως να μην ξέραμε για την αγαπημένη μας σειρά.

1) Η σειρά έχει γραφτεί από τον Michael Hirst

Ο δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς Vikings είναι ο μεγάλος Michael Hirst, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει και άλλα ιστορικά project όπως τα «The Tudors», «Elizabeth» και «The Golden Age». Μάλιστα η επιλογή του να ασχοληθεί με τους Βίκινγκς ήταν επειδή πιστεύει πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για αυτό τον μεγάλο λαό.

20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την σειρά Vikings!

2) Στην αρχή η σειρά προοριζόταν να ονομάζεται «Raid»

Όταν ακόμα η σειρά βρισκόταν στα πρώτα στάδια δημιουργίας της είχε το όνομα «Raid» που σημαίνει «Επιδρομή». Αργότερα όμως αποφασίστηκε να δοθεί ένας πιο στοχευόμενος και απλός τίτλος και έτσι η σειρά ονομάστηκε «Vikings».

20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την σειρά Vikings!

3) Το Vikings προοριζόταν να ήταν mini-series

Σύμφωνα με μέλη της δημιουργικής ομάδας της σειράς, στην αρχή το Vikings προοριζόταν να ήταν mini-series 9 επεισοδίων. Το κανάλι όμως History, βλέποντας τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης της ιστορικής μίνι-σειράς «Hatfields & McCoys», ήθελε το Vikings  να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

4) Το Vikings βασίζεται σε διάφορες ιστορικές αναφορές

Πολλοί κριτές έχουν κάνει τις δικές τους ενστάσεις για το αν η σειρά είναι ιστορικά ακριβής. Παρόλα αυτά οι ίδιοι οι δημιουργοί έχουν δηλώσει πως η σειρά βασίζεται σε διάφορες ιστορικές αναφορές. Για την ακρίβεια έχουν επιλέξει οι Βίκινγκς να μην είναι μιας εθνικότητας και για αυτό το λόγο η περιοχή Kattegat θυμίζει Νορβηγικά τοπία, ενώ η προφορά των πρωταγωνιστών είναι κυρίως Σουηδική. Όσον αφορά τώρα τις ιστορικές αναφορές, η σειρά είναι βασισμένη από Ισλανδικές ιστορίες για Δανούς ήρωες, βασιλιάδες και μάχες. Μάλιστα σε αυτές τις ιστορίες η χαρακτήρας Lagertha δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά την βλέπουμε σε Σαξονικές ιστορίες. Με λίγα λόγια οι σεναριογράφοι έχουν κάνει ένα συνδυασμό αυτών των αναφορών, που τους έχει βγει αρκετά αποτελεσματικός.

20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την σειρά Vikings!

5) Οι χαρακτήρες είναι βασισμένοι σε πραγματικά πρόσωπα

Όπως ακριβώς και οι ιστορίες, έτσι λοιπόν και οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα. Για την ακρίβεια ο Ragnar Lothbrok ήταν όντως παντρεμένος με την Lagertha και στη συνέχεια με την βασίλισσα Aslaug, όπως επίσης είχε και γιο με όνομα Bjοrn Ironside. Επίσης, ο Rollo είναι και αυτός ιστορικό πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά πως ήταν αδελφός του Ragnar. O Rollo μάλιστα θεωρείται και ήρωας γνωστός ως «Ρόλλο της Νορμανδίας». Όπως καταλάβατε οι διάφορες αλληλεπιδράσεις αυτών των χαρακτήρων που βλέπουμε στην σειρά, δεν είναι ιστορικά ακριβείς, καθώς πολλοί από αυτούς δεν βρίσκονταν καν στις ίδιες περιοχές.

20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την σειρά Vikings!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Breaking Bad!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
4
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για