Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια από τότε που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του House MD, αλλά  σίγουρα όλοι εμείς που το βλέπαμε έχουμε νοσταλγήσει τις τρομερές ιατρικές υποθέσεις του φοβερού γιατρού Gregory House. Μετά από 8 τρομερές seasons, η σειρά δεν κατάφερε μόνο να μας παρουσιάσει τρομερές ιστορίες ανθρώπων με μεγάλα μαθήματα ζωής, αλλά κατάφερε νοερά να παρουσιάσει και έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν τα 20 πιο ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζαμε για την αγαπημένη μας σειρά!

1) Έμπνευση για την σειρά House MD.

Σύμφωνα με τον παραγωγό της σειράς Paul Attanasio, η ιδέα της δημιουργίας του House MD του ήρθε όταν διάβαζε μια στήλη στο περιοδικό New York Times, όπου μιλούσε για μια ομάδα γιατρών ενός διαγνωστικού κέντρου που αναλάμβανε τις πιο περίεργες ιατρικές υποθέσεις. Ο δημιουργός όμως David Shore ήθελε μια σειρά με τέτοια υπόθεση να έχει έναν κεντρικό χαρακτήρα και μια πιο δραματική προσέγγιση.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

2) Ο χαρακτήρας House είναι εμπνευσμένος από τον Sherlock Holmes!

Ίσως να είχατε και εσείς παρατηρήσει τις τρομερές ομοιότητες του Gregory House με τον Sherlock Holmes. Για την ακρίβεια οι δημιουργοί της σειράς έχουν παραδεχθεί πως ο House είναι εμπνευσμένος  από τον χαρακτήρα του συγγραφέα Sir Arthur Conan Doyle, καθώς και οι δύο λύνουν τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις και τρέφονται από αυτό. Επίσης, ο House κάνει χρήση Vicodin, ενώ ο Holmes ηρωίνης. Επίσης, η οδός του Holmes είναι η 221B Baker Street, όπως και το διαμέρισμα του House έχει τον αριθμό 221B.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

3) O Hugh Laurie δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του House!

Ο ηθοποιός Patrick Dempsey ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του House, αλλά εκείνος προτίμησε να υποδυθεί άλλον γιατρό, τον Derek «McDreamy» Shepherd στη σειρά Grey’s Anatomy. Μάλιστα ο Laurie πέρασε από οντισιόν τελείως τυχαία για τον ρόλο του House, καθώς έτυχε εκείνη την περίοδο να βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας Flight of the Phoenix που ήταν κοντά στην οντισιόν για τον House και απλά δοκίμασε την τύχη του.

4) Ο μισθός του Hugh Laurie έφτασε τα $700,000!

Σύμφωνα με δημοσιογράφους ο μισθός του Hugh Laurie ξεκίνησε στα $50.000 τις πρώτες seasons και με την μεγάλη επιτυχία της σειράς έφθασε τα $400.000 ανά επεισόδιο στην πέμπτη season. Μέχρι το τέλος της σειράς ο μισθός του έφθασε τα $700,000 ανά επεισόδιο, ενώ ο ίδιος πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία σε 2 επεισόδια της σειράς και ήταν και ένας από τους παραγωγούς σε 62 επεισόδια.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

5) Ο Wilson προοριζόταν να ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς στα πρώτα στάδια δημιουργίας της σειράς, ο χαρακτήρας James Wilson προοριζόταν να ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής και ο House θα είχε δευτερεύοντα ρόλο. Μάλιστα ο ίδιος ο Laurie είχε αποκαλύψει πως και ο ίδιος νόμιζε πως ο Wilson θα ήταν ο πρωταγωνιστής και ότι συνειδητοποίησε πως ο χαρακτήρας του θα έχει τον κεντρικό ρόλο, όταν διάβασε το σενάριο του πρώτου επεισοδίου.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

6) Ο παραγωγός  Bryan Singer δεν είχε καταλάβει πως ο Laurie ήταν Άγγλος.

Σύμφωνα με τον Bryan Singer όταν περνούσαν από οντισιόν τον Hugh Laurie για τον ρόλο του House, εκείνος πίστεψε πως ήταν ο ιδανικότερος ηθοποιός για τον ρόλο, λέγοντας μάλιστα: «See, this is what I want, an American guy». Φυσικά μετά του είπαν πως ο Laurie είναι στην πραγματικότητα Άγγλος. Μάλιστα η σειρά House MD ήταν και η πρώτη Αμερικανική τηλεοπτική δουλειά του Laurie.

7) Ο House προοριζόταν να κάθεται σε αναπηρική καρέκλα.

Μία από τις πρώτες ιδέες των δημιουργών της σειράς, ήταν ο House να κάθεται σε αναπηρική καρέκλα, αλλά το κανάλι Fox απέρριψε την ιδέα. Με τους δημιουργούς να θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν τον χαρακτήρα να έχει ένα σοβαρό σωματικό πρόβλημα, αποφάσισαν να του δώσουν ένα κατεστραμμένο πόδι, εισάγοντας έτσι και την υπερβολική χρήση του παυσίπονου Vicodin.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

8) Τα αθλητικά παπούτσια ήταν ιδέα του Hugh Laurie.

Έχετε παρατηρήσει πόσα διαφορετικά αθλητικά παπούτσια φορά ο House στη σειρά; Σύμφωνα με τον Laurie η ιδέα ο House να φορά αθλητικά παπούτσια ήταν δική του και μάλιστα είχε τη δική του παπουτσοθήκη, με 37 διαφορετικά ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών της Nike για να έχει να διαλέγει.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

9) Οι ηθοποιοί Jesse Spencer και Jennifer Morrison αρραβωνιάστηκαν στην πραγματικότητα!

Μπορεί στη σειρά να βλέπουμε τους χαρακτήρες Dr. Chase και Dr. Cameron να κάνουν σχέση και στη συνέχεια να παντρεύονται, αλλά και στην πραγματικότητα οι δύο ηθοποιοί είχαν αποκτήσει ερωτική σχέση. Το 2006 οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν, αλλά πέντε μήνες αργότερα ο αρραβώνας ακυρώθηκε και χώρισαν.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

10) Ο Hugh Laurie πάσχει στην πραγματικότητα από κλινική κατάθλιψη.

Ένα από τα πολλά ιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα που βλέπουμε τον χαρακτήρα House να πάσχει είναι η κατάθλιψη, κάτι που συμβαίνει και στον ίδιο τον ηθοποιό Hugh Laurie. Για την ακρίβεια, ο Laurie πάσχει από ένα είδος κατάθλιψης όπου δεν θεωρεί τον εαυτό του άξιο και ικανό να κάνει πράγματα. Μάλιστα, δήλωνε αρκετές φορές πως δεν ένιωθε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του στο House, παρόλο που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του.

20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά House MD!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 13 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την σειρά Suits!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για