20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η μεγάλη άνοδος των τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά εμφανής. Το γνωρίζατε όμως πως οι περισσότερες από αυτές που προβάλλονται σήμερα είναι βασισμένες σε επίσης πολύ πετυχημένα βιβλία; Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε τις 20 τηλεοπτικές σειρές που η κεντρική τους ιστορία ή τουλάχιστον οι κύριοι χαρακτήρες τους δεν αποτελούν έμπνευση σεναριογράφων, αλλά βασίζονται από γνωστά βιβλία!

1) Boardwalk Empire

Μία από τις πιο πετυχημένες και πιο βίαιες σειρές του καναλιού HBΟ είναι το Boardwalk Empire, που είχε για πρωταγωνιστές τους γνωστούς γκάνγκστερ και που διήρκησε για πέντε seasons. Η σειρά ήταν βασισμένη στο βιβλίο με τίτλο «Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City» του Nelson Johnson.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

2) House of Cards

Κι όμως η σειρά House of Cards με πρωταγωνιστή τον πανούργο πολιτικό Frank Underwood, που τον υποδύεται εξαίρετα ο Kevin Spacey, είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Michael Dobbs, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989 και απέκτησε και άλλες δύο συνέχειες «To Play the King» και «The Final Cut». Μάλιστα το 1990 προβλήθηκε στην Αγγλία μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων επίσης με τίτλο «House of Cards», που βασιζόταν στο πρώτο βιβλίο του Dobbs.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

3) Game of Thrones

Όλοι φυσικά γνωρίζουμε πως η σειρά Game of Thrones βασίζεται στα βιβλία του «Αμερικανού Tolkien» όπως τον χαρακτηρίζουν, George R.R Martin. Βέβαια το γεγονός ότι η σειρά έχει ξεπεράσει τα γεγονότα των βιβλίων είναι ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο, αλλά δεν βαριέσαι…

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

4) Sherlock – Elementary

Μεταφορά του καλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών Sherlock Holmes στη μικρή και μεγάλη οθόνη έχουμε δει άπειρες. Οι πιο πρόσφατες αποτελούν οι σειρές Sherlock και Elementary, οι οποίες παρόλο που και οι δυο διαδραματίζονται στην σύγχρονη εποχή, έχουν δανειστεί άπειρα στοιχεία από τα εκπληκτικά κλασικά βιβλία του Sir Arthur Conan Doyle.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

5) Lucifer

Η σειρά Lucifer που ξεκίνησε το 2015 και έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τον Σατανά (Tom Ellis) που πήρε σάρκα και οστά και κάνει μπάχαλο το Los Angeles, είναι βασισμένη σε χαρακτήρες της DC που έχουν δημιουργηθεί από τους Neil Gaiman, Sam Kieth και Mike Dringenberg και οι οποίοι εμφανίζονται και στη σειρά κόμικ «The Sandman», το οποίο πρόκειται να δούμε και σε ταινία στο μέλλον.

6) Orange is the New Black

Η σειρά Orange is the New Black που αυτή τη στιγμή προβάλει την τέταρτη season της, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι θα συνεχίσει να προβάλλεται μέχρι και το 2019. Η σειρά που είναι βασισμένη στο βιβλίο «Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison» της Piper Kerman, περιγράφει τη ζωή μιας γυναίκας που καταδικάζεται για 15 μήνες φυλάκισης λόγω μεταφοράς χρημάτων στην διακινήτρια ναρκωτικών φίλη της.

7) Dexter

Η πετυχημένη σειρά Dexter που διήρκησε οκτώ season ήταν βασισμένη στο έργο του Jeff Lindsay «Darkly Dreaming Dexter», το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων του με πρωταγωνιστή τον κατά συρροή δολοφόνο Dexter.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

8) Hannibal

Όπως και οι ταινίες, έτσι και η σειρά με πρωταγωνιστή τον κατά συρροή δολοφόνο και κανίβαλο Dr. Hannibal Lecter, είναι βασισμένη στα βιβλία του συγγραφέα Thomas Harris. Για την ακρίβεια η σειρά περιγράφει τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Red Dragon» που κυκλοφόρησε το 1981 και απέκτησε άλλες τρεις συνέχειες.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

9) Outlander

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Outlander» ξεκίνησε το 2014 και περιγράφει την ιστορία μιας νοσοκόμας πολέμου, που από το 1945 μεταφέρθηκε μυστηριωδώς πίσω στο 1743. Η σειρά βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων της Diana Gabaldon, η οποία μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει οκτώ βιβλία.

10) The Walking Dead

Η διάσημη σειρά The Walking Dead βασίζεται στο πασίγνωστο κόμικ των Robert Kirkman και Tony Moore, το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίσει να βγάζει νέα τεύχη για αρκετά χρόνια ακόμα. Έτσι όπως πάει πάντως η σειρά, θα φτάσει κάποια στιγμή το κόμικ και θα έχουμε και άλλη περίπτωση όπως το Game of Thrones.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

11) The Leftovers

Μετά από ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το 2% του πληθυσμού του πλανήτη εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους μιας μικρής πόλης να προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους με την απώλεια των αγαπημένων τους. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Tom Rerrotta.

12) True Blood

Μπορεί η σειρά True Blood να έχει τελειώσει εδώ και δύο χρόνια, άλλα όσοι το έβλεπαν δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις κωμικοτραγικές στιγμές που προσέφερε. Η σειρά που περιέγραφε έναν κόσμο όπου βρικόλακες και άνθρωποι ζουν στο ίδιο περιβάλλον, ήταν βασισμένη στη σειρά βιβλίων «The Southern Vampire Mysteries» της Charlaine Harris Schulz.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

13) The Vampire Diaries

Και αφού πιάσαμε τους βρικόλακες, άλλη μια γνωστή και πετυχημένη σειρά που είναι εμπνευσμένη από βιβλία, είναι φυσικά το Vampire Diaries. Η σειρά βασίζεται στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του συγγραφέα L.J. Smith.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

14) Black Sails

Οι αγαπημένοι μας πειρατές της σειράς Black Sails, που όσο προχωρούν οι seasons τόσο καλύτερη και πιο ενδιαφέρον γίνεται, αποτελεί prequel του βιβλίου «Treasure Island» του συγγραφέα Robert Louis Stevenson.

15) Sex and the City

Οι ιστορίες της γνωστής γυναικοπαρέας της σειράς Sex and the City που διήρκησε έξι season και απέκτησε και δύο ταινίες, ήταν βασισμένες στην συλλογή ιστοριών της Candace Bushnell που περιέγραφαν τον τρόπο ζωής της ίδιας και των φίλων της.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

16) Gossip Girl

Το Gossip Girl με πρωταγωνίστρια μια blogger που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα και τα έβγαζε όλα στη φόρα (κάτι σαν την Παπαδιά του Καφέ της Χαράς!), ήταν βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Cecily von Ziegesar.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

17) The Shannara Chronicles

H νέα σειρά φαντασίας «The Shannara Chronicles»  που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Shannara» του Terry Brooks και περιγράφει την ιστορία του πρώτου βιβλίου «The Sword of Shannara», όπου  δύο αδέλφια προσπαθούν να βρουν ένα μαγικό ξίφος για να νικήσουν τον κακό Warlock Lord που απειλεί την μαγική χώρα Four Lands.

18) Haven

Κατά καιρούς πολλά έργα του μεγάλου συγγραφέα Stephen King έχουν μεταφερθεί είτε στη μεγάλη είτε στη μικρή οθόνη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά φαντασίας Haven, που βασίζεται στο βιβλίο «The Colorado Kid» και σε αντίθεση με το «Under the Dome» (επίσης του King) που κράτησε τρεις, κατάφερε να κρατηθεί ζωντανό για πέντε seasons.

19) The Strain

Ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Guillermo del Toro μπορεί γενικά να δουλεύει περισσότερο στη μεγάλη οθόνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και στη μικρή. Ο λόγος για τη σειρά «The Strain» που αποτελεί τη δεύτερη του απόπειρα να δουλέψει σε τηλεοπτική σειρά, μόνο που αυτή τη φορά δουλεύει πάνω σε δικό του έργο, καθώς βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του.

20 τηλεοπτικές σειρές που είναι βασισμένες από βιβλία!

20) The 100

Τελευταία στη λίστα μας αποτελεί η σειρά «The 100», που ξεκίνησε το 2014 και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Kass Morgan. 97 χρόνια μετά τον πυρηνικό πόλεμο που κατέστρεψε τον πολιτισμό, το τελευταίο σκάφος που έχει απομείνει θα στείλει 100 νεαρούς παραβάτες πίσω στη Γη, με σκοπό να δημιουργήσουν ξανά πολιτισμό.

 

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!