Βρίσκομαι στο χώρο του βιβλίου σαν αναγνώστης πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι είναι ένα ακριβό χόμπι. Πάντα  θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνει τις καλύτερες τιμές ανάμεσα στα βιβλιοπωλεία ώστε να μπορέσω να αποκτήσω αυτούς τους πολυπόθητους καρπούς γνώσης, τα βιβλία μου. Πέρα από τα βιβλιοπωλεία που  επισκέπτομαι για να βρω βιβλία στις καλύτερες τιμές, ψάχνω μαγαζιά που όχι μόνο προσφέρουν βιβλία (γενικά) αλλά παρέχουν και έναν χώρο που να μπορώ να κάτσω και να τα απολαύσω μαζί με τον αγαπημένο μου Irish coffee!

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα άρθρο ώστε να βοηθήσω και εσάς που έχετε διαθέσει (επενδύσει)  πολλούς από τους οβολούς σας και σκοπεύετε να δώσετε και άλλους. Παρακάτω σας προτείνω τα δικά μου τρία βιβλιοπωλεία για να μπορέσετε να βρείτε το βιβλίο που θέλετε στην καλύτερη δυνατή τιμή και να γλυτώσετε χρήματα (ώστε να αγοράσετε και άλλα βιβλία! Όπως κάνω  και εγώ!) αλλά και δυο μέρη που αν είστε λάτρεις του διαβάσματος, πρέπει να επισκεφτείτε!

ΠΟΘΗΤΟΣ

Ο Ποθητός είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία για να ψωνίσω και πολλές φορές δεν κοιτάω καν στα υπόλοιπα για να βρω μια καλύτερη τιμή. Έχοντας τρία καταστήματα, ένα στο Μαρούσι, ένα στο Περιστέρι και ένα στην πλατεία Κάνιγγος μπορείς να το επισκεφτείς από οπουδήποτε. (εγώ προτιμώ το κατάστημα στο κέντρο, αν και το κατάστημα του Αμαρουσίου είναι ακόμα καλύτερο!).

Το βιβλιοπωλείο αυτό είναι γνωστό περισσότερο στους γνώστες του βιβλίου για τις τιμές που διαθέτει τα βιβλία στο κοινό. Στα καταστήματα του μπορεί να βρείτε τους πιο νέους τίτλους βιβλίων αλλά και πολλά βιβλία που είναι σε προσφορά.

Για εμένα αυτό που τον αναδεικνύει στην πρώτη μου επιλογή είναι ότι οι προσφορές του είναι ασυναγώνιστες και εκεί μπορεί να βρείτε και βιβλία που δεν θα πιστεύετε ότι διατίθενται σε αυτή τη τιμή.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το βιβλιοπωλείο πολιτεία δεν χρειάζεται συστάσεις. Στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ασκληπιού (1) υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο που έχει καθιερωθεί ως  ένα από τα ιστορικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και δικαιολογημένα θεωρείται ένα προπύργιο του διαβάσματος. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας του έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές που έπαιρναν δώρα θείους και παππούδες, όπου στο περιτύλιγμα είχαν αυτό το όνομα. ( και εγώ είμαι μέσα σε αυτούς)

Αποτελείται από τέσσερα καταστήματα που ορισμένα συνδέονται μεταξύ τους. Η πολιτεία είναι το βιβλιοπωλείο που θες να επισκεφτείς όχι μόνο για να “χαζέψεις” τίτλους αλλά και για να τους αγοράσεις!

Συνδυάζοντας μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποικιλία από βιβλία κάθε είδους, από τα εμπορικά στα πιο «ψαγμένα» και τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, στη πολιτεία μπορείς να βρεις τα βιβλία που θες και ακόμα περισσότερα στις καλύτερες τιμές.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό μέρος για να ψωνίσεις. Όταν το πρώτο ανακάλυψα είχα κατενθουσιαστεί με την ποικιλία βιβλίων που έχει αλλά και πάρα πολύ καλές τιμές.

Το βιβλιοπωλείο βρίσκεται  στην οδό Γραβιάς 3-5 στο κέντρο της Αθήνας. Αν και όχι τόσο εύκολο να το βρεις αν δεν ξέρεις που είναι, αν το γνωρίσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεχάσεις που βρίσκεται!

Όπως και τα αλλά δύο έχει πολύ καλές τιμές στα βιβλία και πολλά από αυτά τα έχει σε προσφορά. Αυτό που θα σας ενθουσιάσει είναι ότι πραγματικά έχει ότι φανταστείτε ( εγώ δεν το πίστευα!) και ο χώρος σε εμπνέει να χαζεύεις για ώρες ανάμεσα στα ράφια για να βρεις τελικά ένα βιβλίο που να σου «μιλήσει» .

PUBLIC

Ναι το ξέρω! Θα πεις «Νίκο, από όλα τα απίθανα βιβλιοπωλεία της Αθήνας μας έβαλες τα public;»

Ναι το κάνω γιατί αποτελεί ένα τα πιο όμορφα και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία που υπάρχουν.

Το βιβλιοπωλείο που υπάρχει στον τρίτο όροφο στο public Συντάγματος είναι ένα από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας με μια τεράστια ποικιλία ανάμεσα σε βιβλία, κόμικς, manga  και αλλά πολλά. Το επιλέγω πάντα και το προτείνω για να χαθείς με τις ώρες ψάχνοντας το επόμενο βιβλίο σου ένα πολλά απογεύματα μπορεί και να συναντήσεις τον αγαπημένο σου συγγραφέα να κάνει την παρουσίαση του νέου του βιβλίου.

Αν και όχι πολλά αλλά υπάρχουν βιβλία που διατίθενται σε καλές τιμές.

FREE THINKING ZONE

Χωμένο στην οδό Σκουφά 64 υπάρχει ένα μαγαζάκι που είναι κάτι ανάμεσα σε βιβλιοπωλείο και ένα μέρος που μπορείς να κάτσεις και να διαβάσεις το δικό σου πίνοντας το αγαπημένο σου ρόφημα. Αυτό  είναι το “free thinking zone” φτιαγμένο με πολύ αγάπη όχι μόνο για το βιβλίο αλλά και για τον άνθρωπο . Στα ράφια του μπορείς να βρεις τίτλους που δεν ήξερες ότι υπάρχουν και γρήγορα θα καταλάβεις πόσα πολλά είναι τα βιβλία που λείπουν από την βιβλιοθήκη σου.

Δεν έχω να πω πολλά για αυτό το μέρος, το μόνο που θέλω είναι να το επισκεφτείτε και δεν θα το μετανιώσετε.

BOOKTALKS

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένας μικρός θησαυρός που περιμένει όλους εμάς που θέλουμε όχι μόνο να βρούμε ένα βιβλίο αλλά ψάχνουμε έναν χώρο για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. Αυτό το μέρος λέγεται Booktalks  και βρίσκεται εκεί που ο άγιος Αλέξανδρος συναντά την θεά του κυνηγιού (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58) στο παλιό Φάληρο. Ένα μαγαζί αφιερωμένο στο βιβλίο από δύο ανθρώπους που το αγαπάν εξίσου και θέλησαν να μεταδώσουν την αγάπη τους και σε άλλους, χαρίζοντας όχι μόνο ένα κονάκι για να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά και μια ζεστή γωνιά για να διαβάσεις το βιβλίο σου.

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Το κατάστημα που βρισκόταν επί την πανεπιστημίου είναι τώρα πια κλειστό, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου καταστήματα για να ψάξω βιβλία όχι μόνο για το είδος που διαβάζω περισσότερο αλλά και για άλλα πολλά. Διαμορφωμένο σε δυο επίπεδα το κατάστημα φιλοξενούσε στο ισόγειο βιβλία λογοτεχνικού χαρακτήρα και δοκίμια ενώ στον επάνω όροφο υπήρχαν τίτλοι αναφορικά με κουζίνα, επιστήμες, αρχιτεκτονική και άλλα.

Ακριβώς δίπλα στην στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο» το  κατάστημα ήταν ιδανικό για μια γρήγορη ματιά στα ράφια. Με έναν πολύ ατμοσφαιρικό διάκοσμο και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό που ήξερε πάντα που είναι αυτό που έψαχνα. Η απόφαση για να κλείσει ένα τέτοιο κατάστημα με στεναχώρησε πολύ έχοντας περάσει αμέτρητες ώρες στους διαδρόμους του, παρόλα αυτά όμως δεν ήταν ένα κατάστημα που πρόσφερε ανταγωνιστικές τιμές.

Αν ο σκοπός σας είναι να βρείτε το βιβλίο που θέλετε όσο πιο φτηνά γίνεται τότε θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε τα παραπάνω βιβλιοπωλεία και να δείτε πιο από αυτά έχει την καλύτερη τιμή! (το κάθε ένα έχεις τις καλύτερες τιμές! Φτάνει να είναι στο βιβλίο που θέλετε). Αν πάλι θέλετε να βρείτε το βιβλίο που θέλετε πίνοντας τον αγαπημένο σας καφέ, τότε πρέπει να επισκεφτείτε αυτά τα δύο cafe.

Συντάκτης: Νίκος Πανταζής

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz