Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Οι αμερικάνικες σειρές ήταν κάτι άγνωστο για την Ελλάδα (εκτός εκείνων που έδειχνε η τηλεόραση) μέχρι που το 2004 εμφανίστηκε το Lost και έγινε το talk of the town. Όλοι ψάχναμε τρόπους να δούμε τα νέα επεισόδια και ακόμα και τότε δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Το 2005, εμφανίστηκε το Prison Break, μια διαφορετική αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα σειρά και όλο αυτό άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, οι παραγωγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η ποιότητα και η ποικιλία τους επίσης. Είναι λογικό λοιπόν μέσα σε όλη αυτή την υπερπροσφορά να υπάρξουν κάποιες σειρές που σου ξέφυγαν ενώ σε μια άλλη στιγμή θα έκαναν το Μπαμ! Γι’αυτό σκέφτηκα να δημιουργήσω μια λίστα με σειρές που παρακολουθώ που θεωρώ οτι δεν έχουν την απήχηση που τους αξίζει.

1) Masters of sex

Η αληθινή ιστορία των Bill Masters και Virginia Johnson που την δεκαετία του ’60 μελέτησαν και τεκμηρίωσαν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά την διάρκεια του σεξ; Τι μας έλκει σε κάποιον άλλο; Η πρωτοποριακή δουλειά των δύο αυτών ανθρώπων είναι ο λόγος που έννοιες όπως ο οργασμός, η γυναικεία σεξουαλικότητα, η ανδρική ανικανότητα συζητιούνται στην καθημερινότητα μας και όχι κρυμμένες πίσω από κλειστές πόρτες.

Η σειρά μας μεταφέρει άψογα την ατμόσφαιρα της εποχής, οι Michael Sheen και Lizzy Caplan μας δίνουν πολύ καλές ερμηνείες αλλά και μια παράδοξη χημεία και το ίδιο το θέμα της σειράς είναι πολύ, πολύ ενδιαφέρον. Παρά το «ιατρικό» της περιεχόμενο, η σειρά είναι πολύ τολμηρή, με πολλές σκηνές σεξ αλλά και σκάνδαλα. Παρόλα αυτά το Masters of sex δεν κατάφερε να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και τελικά ακυρώθηκε μετά από 4 σαιζόν. Σας προτείνω πάντως να δείτε αυτές τις σαιζόν αφού είναι μια σειρά «επιμορφωτική» αλλά και διασκεδαστική.

5 σειρές που ίσως σου ξέφυγαν!

2) Rectify

O θανατοποινίτης Daniel Holden απελευθερώνεται μετά από 19 χρόνια, αφού η εμφάνιση των DNA τεστ αμφισβητεί τα στοιχεία που υπήρχαν εναντίον του. Ο Daniel είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον φόνο μιας νεαρής κοπέλας και αυτό το στίγμα μεταφέρει πίσω στην κοινωνία, όταν καλείται να επιστρέψει σε αυτήν. Η σειρά αυτή είναι ένα διαμάντι κι αυτό γιατί αποτελεί ένα ψυχογράφημα του Daniel, ενός ανθρώπου τσακισμένου, αποστασιοποιημένου πλέον από τη ζωή, που προσπαθεί να θυμηθεί πως είναι να ζεις. Πέρα όμως από τον Daniel παρακολουθούμε και την πορεία, τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα όσων των περιβάλλουν. Και αυτών που πίστευαν στην αθωότητά του και τον ήθελαν ελεύθερο αλλά και εκείνων που τον θεωρούν ένοχο και αρνούνται να συναναστραφούν μαζί του.

Ο Aden Young είναι εκπληκτικός στην ερμηνεία του, το ίδιο και η Abigail Spencer που παίζει τον ρόλο της αδερφής του, η σκηνοθεσία είναι ατμοσφαιρική, αργή, σαν ο σκηνοθέτης να θέλει να πλησιάσει ήσυχα κάποιον που κοιμάται και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Αν το δεις θα έχεις να θυμάσαι μια σειρά που σε άγγιξε, έναν πίνακα συναισθημάτων, μια παρέλαση τραυματισμένων ψυχών.

5 σειρές που ίσως σου ξέφυγαν!

3) Bloodline

H ζωή μιας φαινομενικά ήρεμης οικογένεια Αμερικανών, με ένα ξενοδοχείο στα Florida Keys είναι αυτή που μας παρουσιάζει το Bloodline… Στην αρχή. Γιατί όταν ο άσωτος υιός Danny που ενσαρκώνει συγκλονιστικά ο Ben Mendelsohn επιστρέφει για να παραστεί σε μια εκδήλωση προς τιμή της οικογένειας ένα κουβάρι λάθος αποφάσεων, μυστικών και ψεμάτων αρχίζει να ξετυλίγεται. Και μπορεί το Bloodline να μην είναι μια σειρά με cliffhangers, φοβερές ανατροπές ή αξέχαστες στιγμές αλλά η αίσθηση ενός καζανιού που σιγοβράζει, μιας συνεχούς απειλής που υποβόσκει και μιας καταστροφής που επίκειται σε καθηλώνουν. Ακόμα κι όταν όλα είναι ήρεμα, ακόμα κι όταν μέλη της οικογένειας απλά συζητάνε έχεις την αίσθηση ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή, που σύντομα θα σπάσει.

Το Bloodline είναι μια σειρά που εστιάζει στις ενδοοικογενειακές σχέσεις με τρόπο ιδιαίτερα πετυχημένο αφού καταφέρνει να μην είναι μόνο ένα οικογενειακό δράμα αλλά πολλά παραπάνω, που δε μπορώ να αποκαλύψω χωρίς να κάνω spoiler. Το μόνο που μπορώ να πω είναι δείτε την!

5 σειρές που ίσως σου ξέφυγαν!

4) The Americans

Δυο πράκτορες της KGB ζούνε στην Αμερική σαν παντρεμένο ζευγάρι, με παιδιά μάλιστα, τα οποία και ανατρέφονται με την αμερικάνικη κουλτούρα την ίδια στιγμή που οι γονείς τους είναι αφοσιωμένοι δολοφόνοι για την Μητέρα Ρωσία! Η όλη κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ο νέος τους γείτονας αποδεικνύεται οτι δουλεύει για την CIA και μάλιστα στην αντικατασκοπία. Το The Americans είναι μια κατασκοπική σειρά διαφορετική από ότι κατασκοπικό έχουμε δει μέχρι τώρα αφού οι πράκτορες δεν είναι war machines, αλλά καθημερινοί άνθρωποι που φοβούνται, έχουν δεύτερες σκέψεις και επιφυλάξεις. Το ψυχροπολεμικό κλίμα αλλά και η ανθρώπινη διάσταση αυτού του πολέμου είναι τα συστατικά της επιτυχίας της σειράς.

Επιπλέον, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Matthew Rhys-Kerri Russell) είναι ζευγάρι και στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα η χημεία τους να είναι εξαιρετική και οι σκηνές που μοιράζονται απόλυτα φυσικές. Αν λοιπόν θέλεις μια εθιστική σειρά, με δράση, μυστήριο, αγωνία αλλά και ανθρώπινες σχέσεις και κρίσιμα ερωτήματα προς απάντηση, τότε το The Americans θα πρέπει να είναι η σειρά σου.

5 σειρές που ίσως σου ξέφυγαν!

5) The affair

Η Alison (Ruth Wilsonείναι μια κοπέλα στα 30 της που έχει χάσει τον μικρό γιο της από δευτερεύοντα πνιγμό. Είναι συγκλονισμένη, διαλυμένη, καταρρακωμένη και ως αποτέλεσμα αυτών αλλά και του συμβάντος ο γάμος της είναι στα όρια της διάλυσης εδώ και χρόνια. Ο Noah (Dominic Westείναι ένας 40αρης wannabe συγγραφέας, παντρεμένος με τον έρωτα των φοιτητικών του χρόνων, με 4 παιδιά, πιεσμένος, συμβιβασμένος, εγκλωβισμένος. Οι δυο τους θα βρεθούν σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, θα ερωτευτούν, θα συγκρουστούν, θα διαλυθούν μαζί. Ο ένας θα βρει στο πρόσωπο του άλλου την διαφυγή, την σωτηρία, τον τρόπο να γίνει καλά. Οι συνέπειες στις ζωές τους αλλά και στις ζωές των γύρω τους ολέθριες αλλά το πάθος τους ανεξέλεγκτο.

Το The Affair είναι ένα έντονα συναισθηματικό ερωτικό δράμα, όπου κανένας δεν είναι καλός ή κακός, τίποτε δεν είναι λάθος ή σωστό. Επιπλέον, το σκηνοθετικό εύρημα της διπλής/τριπλής ή και τετραπλής αφήγησης των γεγονότων μέσα από την οπτική του κάθε πρωταγωνιστή προσθέτει πόντους στην σειρά και την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από όσο θα ήταν χωρίς αυτό.

5 σειρές που ίσως σου ξέφυγαν!

Δείτε επίσης: Ταινίες με καλοκαιρινή διάθεση!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Βέρα Θεσσαλονικιά, χωρίς όμως παχύ λλλλ! Απόφοιτος του ΑΚΤΟ, με ειδίκευση στο graphic design, κοινώς γραφίστρια, σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας που λέμε. Co-founder του studio graFistiki creative και υπερήφανη…χορηγός του ημίαιμου χάσκι της! Δεν θα πει ποτέ όχι σε ταξίδι, φυσικά θα πάρει μαζί την φωτογραφική της, θα αναλύσει από πριν ΟΛΑ τα αξιοθέατα (για να ξέρει τι βλέπει), θα φτιάξει λίστα και θα τικάρει όσα επισκέφτηκε! Στο τέλος του ταξιδιού, θα συμμαζέψει με ευλάβεια κάθε λογής σκουπίδι που κουβάλησε πίσω (εισιτήρια, διαφημιστικά, αποδείξεις, συσκευασίες…) και θα τοποθετήσει στο ράφι της βιβλιοθήκης τον ταξιδιωτικό οδηγό, δίπλα σε αυτούς από τα προηγούμενα ταξίδια. Όπως καταλαβαίνετε, έχει ένα μικρό, ελάχιστο θεματάκι με την οργάνωση!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για