Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Το Harry Potter είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα fantasy franchise που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη και σίγουρα από τα πιο ποιοτικά του είδους. Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι ταινίες ήταν αρκετά πιστές στα βιβλία και ότι οι ηθοποιοί υποδύθηκαν τρομερά τους ρόλους τους, κάνοντάς τους τις καλύτερες επιλογές για τους χαρακτήρες. Το ξέρατε όμως πως δεν ήταν όλοι οι πρώτες επιλογές για αυτούς τους ρόλους; Πως θα σας φαινόταν αν στον ρόλο του Harry Potter δεν ήταν ο Daniel Radcliffe; Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε 15 ηθοποιούς που παραλίγο να παίξουν στις ταινίες Harry Potter!

1) Hatty Jones – Hermione Granger

15 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν στα Harry Potter!

Μπορεί η Emma Watson να μοιάζει ιδανική για τον ρόλο της βιβλιοφάγου Hermione Granger, αλλά δεν ήταν η πρώτη επιλογή. Στην αρχή οι υπεύθυνοι του cast είχαν επιλέξει την μικρή Hatty Jones, που είχε κάνει το ντεμπούτο της στην ταινία Madeline. Με τη Jones να μοιάζει αξιαγάπητη και κατάλληλη για τον ρόλο, τελικά τα studio άλλαξαν γνώμη επειδή θεωρούσαν πως ήταν πολύ μεγάλη σε ηλικία για να υποδυθεί την Hermione. Έτσι λοιπόν ήρθε η Watson, η οποία ήταν μόλις δύο χρόνια μικρότερη από την Jones!

2) Hugh Grant – Gilderoy Lockhart

15 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν στα Harry Potter!

Ο καθηγητής και “έμπειρος” μάγος Gilderoy Lockhart μπορεί να τον μισείς επειδή είναι ψωνάρα, αλλά η αλήθεια είναι πως προκαλεί γέλιο. Ο ηθοποιός Kenneth Branagh τον υποδύθηκε τέλεια στη δεύτερη ταινία, αλλά η πρώτη επιλογή για τον ρόλο ήταν ο Hugh Grant, που είχε και εκείνος αρκετά αστραφτερό χαμόγελο. Τελικά όμως δεν άρεσε στους παραγωγούς και κατέληξαν στον Branagh.

3) Peter O’Toole – Dumbledore

15 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν στα Harry Potter!

Ο Richard Harris μπορεί να ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Dumbledore, αλλά όταν εκείνος άρχισε να έχει ενδοιασμούς για να υπογράψει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο λόγω της υγείας του, τα studio έψαξαν για εναλλακτικές. Η δεύτερη επιλογή ήταν ο Peter O’Toole, γνωστός σε όλους από το Lawrence of Arabia. Τελικά όμως, η εγγονή του Harris τον έπεισε να πάρει τον ρόλο, αφού τον απείλησε πως δεν θα του ξαναμιλούσε ποτέ αν δεν το έκανε.

4) Tim Roth – Severus Snape

15 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν στα Harry Potter!

Θα μπορούσατε να φανταστείτε άλλον ηθοποιό από τον Alan Rickman στον ρόλο του Snape; Κι όμως στην αρχή ο ρόλος προοριζόταν για τον Tim Roth, που τον ξέρουμε κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες του Quentin Tarantino, Pulp Fiction, Reservoir Dogs και The Hateful Eight. Παρόλο που ο Roth είναι τρομερός ηθοποιός και θα έκανε φοβερή δουλειά ως Snape, δύσκολα θα ξεπερνούσε τον Rickman.

5) Helen McCrory – Bellatrix Lestrange

15 ηθοποιοί που παραλίγο να παίξουν στα Harry Potter!

Την ηθοποιό Helen McCrory μπορεί να την είδαμε να υποδύεται την Narcissa Malfoy στα Harry Potter, αλλά στην αρχή προοριζόταν για τον ρόλο της Bellatrix Lestrange. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί την Helena Bonham Carter που είναι γεννημένη για τέτοιους ρόλους.

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 εφέ του Harry Potter που νομίζαμε πως είναι CGI αλλά δεν ήταν!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για