Τα διόδια είναι πάντοτε ένα οικονομικό βάσανο στα ταξίδια μας, όχι μόνο στα μακρινά. Οι τιμές τους, ή αλλιώς το χρηματικό ποσό το οποίο πρέπει αναγκαστικά να πληρώνουμε για να ανοίγουν οι μπάρες, συνεχώς αλλάζουν και πάντα βοηθάει να γνωρίζουμε από πριν πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε συνολικά μαζί με τα καύσιμα του οχήματος μας.

Ο Αντώνης Μπαλασάς σε συνεργασία με τον Γιώργο Τσιάμη, έχουν αναπτύξει και συντηρούν μία Android εφαρμογή για τον υπολογισμό τιμών στα διόδια βάσει της διαδρομής που επιλέγει ο χρήστης.

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση και διαθέτει ακριβώς τόσες λειτουργίες όσες χρειάζεται για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί. Πάμε να δούμε πώς λειτουργεί.

Υπολογισμός Διοδίων μέσω Android

Αρχικά, επισκεφθείτε το Google Play από την Android κινητή συσκευή σας και εγκαταστήστε την εφαρμογή «Διόδια – Greek Tolls».

Υπολογισμός τιμών για διόδια βάσει διαδρομής σε Android

1. Αφού την εγκαταστήσετε, βρείτε και ανοίξτε την εφαρμογή «Διόδια».

2. Μέσα στην εφαρμογή, στο πλαίσιο κάτω από τη λέξη «Από», πληκτρολογήστε το όνομα της πόλης από την οποία θα ξεκινήσετε τη διαδρομή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε χρήση του σημείου της θέσης σας.

3. Στο πλαίσιο κάτω από τη λέξη «Προς», πληκτρολογήστε το όνομα της πόλης στην οποία θα καταλήξετε στη διαδρομή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε χρήση του σημείου της θέσης σας.

4. Στο πλαίσιο κάτω από τη λέξη «Τύπος Οχήματος», επιλέξτε το όχημα με το οποίο ταξιδεύετε, καθώς κάθε όχημα πληρώνει διαφορετικό αντίτιμο. Ως προεπιλογή η εφαρμογή χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο (Τετράτροχο Ι.Χ.Ε) και παρέχει ακόμη επιλογές για:

  • Δίκυκλο/Τρίκυκλο
  • Φορτηγό
  • Λεωφορείο έως 20 θέσεις
  • Λεωφορεία από 21 έως 40 θέσεις
  • Λεωφορείο πάνω από 40 θέσεις
  • Τριαξονικό
  • Τετραξονικό ή ρυμουλκούμενο

5. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Υπολογισμός».

Υπολογισμός τιμών για διόδια βάσει διαδρομής σε Android

Στη νέα οθόνη, θα γίνει υπολογισμός της συντομότερης διαδρομής μεταξύ των δύο πόλεων που επιλέξατε μέσω του Google Maps και η εφαρμογή «Διόδια» θα σας εμφανίσει σε λίστα τα διόδια τα οποία θα συναντήσετε και το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για κάθε ένα από αυτά, αλλά και συνολικά για όλα. Τα διόδια δεν είναι τυχαία κατανεμημένα, αλλά με τη σειρά την οποία θα τα περάσετε, ξεκινώντας από το πρώτο στο πάνω μέρος.

Στο παράδειγμα μας, έχει επιλεγεί η διαδρομή από Πειραιά προς Θεσσαλονίκη και μπορείτε να δείτε πως το σύνολο των διοδίων είναι 12 και το χρηματικό ποσό φτάνει τα 30,25€.

6. Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε το εικονίδιο Διόδια εικονίδιο στο πάνω μέρος της οθόνης σας και να δείτε στον χάρτη τα σημεία τα οποία βρίσκονται τα διόδια. Με πάτημα σε κάθε ένα από αυτά, εμφανίζεται το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσετε για να ανοίξουν οι μπάρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποφυγή διοδίων με Google Χάρτες (Maps) σε Android

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για