Όσοι βλέπετε το Black Sails σίγουρα θα παρατηρήσατε την τεράστια πρόοδο που έκανε η σειρά από την πρώτη season στη δεύτερη, όχι μόνο όσον αφορά τις εξελίξεις, αλλά και στην ποιότητα της δημιουργικά. Η δεύτερη season κατάφερε με αρκετά έξυπνο τρόπο να αναπτύξει και να ξεδιπλώσει τους χαρακτήρες, ειδικά του πρωταγωνιστή Captain Flint με το τραγικό του backstory, αλλά και να αυξήσει την αγωνία μας, με τα γεγονότα της να μας προετοιμάζουν για την τρίτη season, η οποία μας υπόσχεται πόλεμο! Είναι όμως η τρίτη season του Black Sails αυτό που πραγματικά περιμέναμε; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Στην τρίτη season βλέπουμε τα γεγονότα να έχουν προχωρήσει χρονικά και στο πειρατικό νησί Νασσάου οι τρεις πλέον καπετάνιοι James Flint, Jack Rackham και Charles Vane, να έχουν συνάψει ειρήνη μεταξύ τους και να έχουν αναλάβει τη διοίκηση του νησιού, αλλά και την προετοιμασία του για την ερχόμενη επίθεση της Αγγλίας, που έχει σκοπό να πατάξει την πειρατεία μια για πάντα. Απρόσμενες προδοσίες, νέοι παίκτες και μεγάλες ανατροπές έρχονται όμως σιγά-σιγά στο προσκήνιο και θα κάνουν αρκετά δύσκολη την προετοιμασία του νησιού για τους τρεις αρχηγούς, ενώ ο νέος Κυβερνήτης της Αγγλίας που έχει ως αποστολή την αποκατάσταση του, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο τους.

Black Sails Season 3 Review (Κριτική Σειράς No Spoiler)

Για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία flashback εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ιστορία του Flint, στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης season βλέπουμε τους πρωταγωνιστές μας να προσπαθούν να βρουν τους εαυτούς τους και να συνειδητοποιήσουν για ποιο λόγο κάνουν ότι κάνουν. Μπορεί να ακούγεται κλισέ και αρκετά βαρετό, καθώς οι περισσότερες σειρές το κάνουν αυτό με σκοπό να γεμίσουν τα επεισόδια τους και συνήθως κουράζουν το κοινό, κάτι που όμως δεν ισχύει στο Black Sails. Και δεν ισχύει γιατί το Black Sails αποτελεί από τις λίγες σειρές που από την αρχή της προβολής του, παρουσίασε αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες που σε κάνουν να δεθείς εύκολα μαζί τους και πραγματικά σε νοιάζει να μάθεις τι σκέφτονται και τι τους απασχολεί. Ο τρόπος που η σειρά καταφέρνει να ξεδιπλώσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των χαρακτήρων της είναι πραγματικά εκπληκτικός και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει ούτε ένα επεισόδιο της τρίτης season που να νιώθεις ότι κουράζει και να το χαρακτηρίσεις ως filler.

To πρώτο και τελευταίο επεισόδιο μπορούν να χαρακτηριστούν και τα καλύτερα της τρίτης season και αυτό χάρη στην εκπληκτική σκηνοθεσία του Alik Sakharov, που έχει σκηνοθετήσει και επεισόδια του Game of Thrones. Η παρουσία νέων χαρακτήρων είναι άλλο ένα δυνατό σημείο της τρίτης season και αυτή τη φορά έχουμε από έναν για κάθε στρατόπεδο. Από την μία έχουμε τον Captain Edward Teach ή αλλιώς «Blackbeard» (Ray Stevenson), ο οποίος από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίζεται καταφέρνει να σου τραβήξει το ενδιαφέρον χάρη στην επιβλητική του παρουσία και τον αδίστακτο του χαρακτήρα. Από την άλλη έχουμε τον «κακό» της υπόθεσης και Κυβερνήτη της Αγγλίας Woodes Rogers (Luke Roberts), τον οποίο καταφέρνεις να τον συμπαθήσεις παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να χαλάσει τα σχέδια των πρωταγωνιστών.

Black Sails Season 3 Review (Κριτική Σειράς No Spoiler)

Οι ερμηνείες που δεν θα λέγαμε πως ήταν το δυνατό σημείο του Black Sails, αυτή τη φορά έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ο Toby Stephens που υποδύεται τον Captain Flint και ήταν ανέκαθεν ο πιο ποιοτικός της σειράς, για άλλη μια φορά αποδεικνύει την ποιότητα του ως ηθοποιός, καταφέρνοντας να υποδυθεί άψογα έναν χαρακτήρα που κουβαλά μεγάλο φορτίο πάνω του, βγάζοντας τόσο περίτεχνα το πάθος και τη λαχτάρα του για εκδίκηση, αλλά και τον τρόμο και τον φόβο τόσο στο πλήρωμα του, όσο και στους αντιπάλους του. Ο Luke Arnold που υποδύεται τον John Silver και δεξί χέρι του Flint και ο Toby Schmitz στο ρόλο του Jack Rackham είναι επίσης από τους ηθοποιούς που έχουν βελτιωθεί ποιοτικά και ξεχωρίζουν στην τρίτη season. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και το γυναικείο cast Hannah New, Clara Paget και Jessica Parker Kennedy, που κλέβουν την παράσταση με τις επιβλητικές τους παρουσίες.

Black Sails Season 3 Review (Κριτική Σειράς No Spoiler)

Το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα της τρίτης season του Black Sails είναι το γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες να αναπτυχθούν κάποιες καταστάσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι γίνεται, ενώ υπάρχουν άλλες που δεν χρειαζόντουσαν λιγότερη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ολόκληρη η season σε προετοιμάζει για τον πόλεμο μεταξύ πειρατών και Αγγλίας και αυτός περιορίζεται μόνο στο τελευταίο επεισόδιο της, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν απασχολούσε κάποια πράγματα σε λιγότερο βαθμό στα προηγούμενα επεισόδια. Τουλάχιστον η τελική μάχη αποζημιώνει και με το παραπάνω, κάνοντας και το φινάλε το ίσως καλύτερο επεισόδιο της σειράς.

Αν δεν έχεις δει το  Black Sails, τότε καλό θα ήταν να το ξεκινήσεις άμεσα! Δυστυχώς οι κακές κριτικές του κόσμου υπάρχουν για έναν και μοναδικό λόγο, ο οποίος δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λόγο spoiler, αλλά ο καθένας έχει γνώμη και μπορεί να την εκφράσει έστω και ας είναι ρατσιστική. Μιλάμε όμως για μια σειρά που περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θες να δεις, όπως ενδιαφέροντες χαρακτήρες, έξυπνο σενάριο που ξεδιπλώνεται περίτεχνα, αλλά και φοβερές ανατροπές εκεί που δεν τις περιμένεις. Η τρίτη season τελείωσε και για άλλη μια φορά μας άφησε πάνω στο καλύτερο σημείο και πραγματικά ευχόμαστε η κάθε περίοδος να είχε παραπάνω από δέκα επεισόδια. Περιμένουμε πως και πως για να μάθουμε τη συνέχεια!

 

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
8
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar