Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Αφού κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη στα ύψη, όλοι μας περιμέναμε πως και πως το απόλυτο κινηματογραφικό φαινόμενο της Marvel που φέρνει το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των κόμικ της στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για το «Captain America: Civil War» που φέρνει αντιμέτωπους αγαπημένους ήρωες της εταιρίας και κυρίως τους Iron Man και Captain America. Μιλώντας λοιπόν για την ίσως πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2016 και που σίγουρα δεν θα θέλαμε να μας απογοητεύσει, καταφέρνει άραγε το Civil War να καλύψει τις προσδοκίες μας;

Μετά τις μεγάλες καταστροφές και τις πολλές παράπλευρες απώλειες των προηγούμενων ταινιών Avengers, ένα νέο διεθνές επεισόδιο με εμπλεκόμενους τον Captain America και άλλους ήρωες, θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ελέγχου στους υπερήρωες. Τι λέει το πρόγραμμα; ότι κάθε ήρωας δεν θα μπορεί πλέον να επεμβαίνει με δική του πρωτοβουλία και ότι όλοι θα χρειάζεται να λογοδοτούν στην Κυβέρνηση, η οποία θα κρίνει πότε είναι απαραίτητο να τους χρησιμοποιήσει. Το πρόγραμμα βρίσκει σύμφωνο τον Iron Man/Tony Stark και αρνητικό τον Captain America, με την διαμάχη των δύο να φτάνει στο σημείο να δημιουργηθεί ο λεγόμενος Εμφύλιος Πόλεμος!

Captain America: Civil War Review (Εμφύλιος Πόλεμος Κριτική Ταινίας)

Σίγουρα όλοι πριν δούμε την ταινία ξέρουμε πως μία κινηματογραφική παραγωγή με θέμα το «Civil War» δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πάρει τις διαστάσεις των κόμικ, καθώς σε εκείνα εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι ήρωες της εταιρίας και μιλάμε για ένα φαινόμενο που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο της (ακόμα και τους X-Men). Οπότε αν πάτε στο σινεμά νομίζοντας πως θα δείτε κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην χαλάσετε τα χρήματα σας. Αν από την άλλη θέλετε να δείτε μια ταινία «Avengers» και τον Εμφύλιο Πόλεμο μεταξύ τους, τότε το Civil War είναι αυτό που ζητάτε!

Captain America: Civil War Review (Εμφύλιος Πόλεμος Κριτική Ταινίας)

Σε γενικές γραμμές το «Civil War» καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φαν των ταινιών του είδους. Για άλλη μια φορά υπάρχει ισορροπία μεταξύ δράσης και πλοκής, με το χιούμορ φυσικά να κάνει αρκετά συχνά την εμφάνιση του (Tony Stark θεός!) και να σπάει το σοβαρό κλίμα, επιπέδου Marvel φυσικά. Οι σκηνές δράσης και γενικά οι χορογραφίες είναι για άλλη μια φορά προσεγμένες και ανεβάζουν γρήγορα την αδρεναλίνη στα ύψη, με τα ειδικά εφέ να είναι αρκετά εντυπωσιακά και να κόβουν την ανάσα. Επίσης, μεγάλο θετικό της ταινίας είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλός και κακός στην υπόθεση και ότι όλοι οι χαρακτήρες έχουν τα δικά τους πιστεύω και πολεμούν για αυτά, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Marvel μας βάζει ηθικά διλήμματα για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Υπάρχουν βέβαια μερικές στιγμές και συγκεκριμένα πριν τη πρώτη μεγάλη μάχη που μπορεί να κουράζουν λίγο, λόγω ότι μας βομβαρδίζει με πολλά δεδομένα θέλοντας να δείξει λίγο από κάθε χαρακτήρα και να παρουσιάσει και εκείνους που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους. Παρά όμως τη μεγάλη διάρκεια των 147 λεπτών, το φιλμ καταφέρνει να σου κρατήσει το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι και το τέλος.

Captain America: Civil War Review (Εμφύλιος Πόλεμος Κριτική Ταινίας)

Όσον αφορά τους νέους χαρακτήρες, από τη μία έχουμε τον Black Panther (Chadwick Boseman) που κλέβει την παράσταση με τον εντυπωσιακό τρόπο που μάχεται και την bad-ass στολή του. Από την άλλη έχουμε φυσικά τον Spider-Man (Tom Holland) που επιτέλους αποκτά μια αξιοπρεπή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη και αποτελεί έναν νεαρό με άφθονη δόση χιούμορ, που δεν σταματά ποτέ να μιλά σε σημείο να ζαλίζει τους αντιπάλους του. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν ο καθένας ξεχωριστά τις στιγμές τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την τέλεια ισορροπία της ταινίας, με τους Iron Man (Robert Downey Jr.) και Captain America (Chris Evans) να έχουν τα περισσότερα λεπτά προβολής. Και δικαιολογημένα θα λέγαμε αφού αυτοί οι δύο ξεκινούν τον Εμφύλιο.

Captain America: Civil War Review (Εμφύλιος Πόλεμος Κριτική Ταινίας)

Ικανοποιεί όμως η ταινία τη δίψα σου να δεις τον μεγάλο Εμφύλιο Πόλεμο που όλοι μιλούν εδώ και καιρό; Η απάντηση είναι όχι και προσωπικά θεωρώ πως το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας είναι ο ίδιος της ο τίτλος. Μπορεί πριν να είπαμε πως ο Εμφύλιος Πόλεμος δεν παίρνει τις διαστάσεις των κόμικ, αλλά εδώ θα μπορούσαν τουλάχιστον να δείξουν πως επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό τον κόσμο. Η μεγάλη μάχη των ηρώων μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακή και ίσως η καλύτερη που έχουμε δει, αλλά διαρκεί πολύ λίγο και οι ίδιοι οι χαρακτήρες σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Εκεί που πολεμούν μεταξύ τους και πάνω που λες ότι σοβαρεύουν τα πράγματα, ξεκινούν να κάνουν πλάκα και να φτάνουν και στο σημείο μετά τη μάχη να ζητούν συγγνώμη ο ένας στον άλλον. «Τι περίμενες να δεις;» θα με ρωτήσετε και μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά όλα αυτά δεν μου έδωσαν την αίσθηση ότι γίνεται όντως κάτι τόσο μεγάλο και σοβαρό όσο ένας Πόλεμος.  Ίσως η Marvel να βιάστηκε να προβάλει το Civil War στη μεγάλη οθόνη και θα έπρεπε να το κάνει σε solo ταινία αργότερα και όχι σε μία του Captain America.

Captain America: Civil War Review (Εμφύλιος Πόλεμος Κριτική Ταινίας)

Το «Captain America: Civil War» σε γενικές γραμμές είναι μία πολύ ικανοποιητική ταινία και αποδεικνύει ότι οι αδελφοί Russo, που σκηνοθέτησαν και το δεύτερο Captain America, έχουν πιάσει το νόημα και ξέρουν πως να δώσουν τα στοιχεία που ζητούν οι φαν του είδους. Κάποιες υπερβολές όμως και το γεγονός ότι κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα χειριστούν καλύτερα, μπορεί να μην καθιερώνουν το Civil War ως την καλύτερη ταινία της Marvel όπως είπαν πολλοί, αλλά σίγουρα την κάνουν μία από τις πιο αξιόλογες της εταιρίας!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
6
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar