Το Βάιμπερ είναι μια από τις πολλές messenger εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά. Στον οδηγό θα ασχοληθούμε με τη διαγραφή Viber λογαριασμού.

Η εφαρμογή Viber είναι από τους πιο δημοφιλείς messengers στην Ελλάδα, μαζί με τα Facebook Messenger και WhatsApp.

Αν αποφασίσατε πως ήρθε η ώρα να διαγράψετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως με τον τρόπο αυτό δε διαγράφεται ο λογαριασμός σας, παρά μονάχα η εφαρμογή.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν διαγράψω τον Viber λογαριασμό μου;

Πρώτα απ’όλα, πρέπει να γνωρίζετε πως το Βάιμπερ αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού σας τοπικά στη συσκευή σας και όχι σε κάποιον server της εταιρίας.

Επομένως, με διαγραφή του λογαριασμού σας χάνονται οριστικά πληροφορίες όπως το ιστορικό μηνυμάτων και κλήσεων, οι ομαδικές συνομιλίες στις οποίες συμμετείχατε, τα stickers που έχετε κατεβάσει (δωρεάν ή επί πληρωμή), κλπ. Αυτές που μονάχα διατηρούνται είναι οι μονάδες σας στην υπηρεσία Viber Out.

Αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να διασώσετε πριν τη διαγραφή λογαριασμού, αυτό είναι όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει και λάβει, από ομαδικές ή ατομικές συνομιλίες.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η διαγραφή Viber λογαριασμού πραγματοποιείται άμεσα και δε μπορείτε να ανακτήσετε τις πληροφορίες σας μετά την παρακάτω διαδικασία.

Τέλος, αν απλώς θέλετε να αλλάξετε τηλεφωνικό αριθμό, μπορείτε να το κάνετε μέσα από την εφαρμογή χωρίς να κάνετε διαγραφή λογαριασμού για τον προηγούμενο.

Πώς να κρατήσω αντίγραφο όλων των Viber μηνυμάτων μου;

Viber ιστορικό μηνυμάτων

1. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές στο πάνω αριστερό μέρος του Βάιμπερ.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

Viber ιστορικό μηνυμάτων

3. Πατήστε την επιλογή «Κλήσεις και μηνύματα»

4. Από τις νέες επιλογές, πατήστε την «Αποστολή ιστορικού μηνυμάτων μέσω email».

Viber ιστορικό μηνυμάτων

5. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με διάφορους τρόπους ώστε να στείλετε το email. Επιλέξτε όποιον σας βολεύει καλύτερα.

Για τις ανάγκες του οδηγού, επέλεξα την αποστολή του ιστορικού μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Gmail.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ως συνημμένο το συμπιεσμένο αρχείο «Μηνύματα Viber», το οποίο περιέχει μέσα ξεχωριστό αρχείο με κατάληξη .csv για κάθε συνομιλία.

Μπορείτε να αποσυμπιέσετε το αρχείο με κατάληξη .zip με προγράμματα όπως το Winrar (διαθέσιμο και στα ελληνικά), καθώς και να ανοίξετε τα αρχεία με κατάληξη .csv χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Excel ή τα υπολογιστικά φύλλα Google.

Πώς κάνω οριστική διαγραφή Viber λογαριασμού;

Αν και στη διαδικασία αναφέρεται και χρησιμοποιείται η λέξη «Απενεργοποίηση», στην ουσία πρόκειται για οριστική διαγραφή του λογαριασμού.

Ίσως χρησιμοποιείται η πρώτη λέξη για να δείξει στους χρήστες πως μπορούν να επανέλθουν στο Βάιμπερ ανά πάσα στιγμή με τον ίδιο λογαριασμό, ο οποίος όμως θα είναι σαν καινούριος.

Διαγραφή Viber λογαριασμού

1. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές στο πάνω αριστερό μέρος του Βάιμπερ.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

Διαγραφή Viber λογαριασμού

3. Στο νέο μενού, πατήστε την επιλογή «Λογαριασμός».

4. Πατήστε την επιλογή «Απενεργοποίηση λογαριασμού».

Διαγραφή Viber λογαριασμού

5. Στο πεδίο «Αριθμός τηλεφώνου», πληκτρολογήστε τον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιείτε στο Viber.

6. Τέλος, πατήστε την επιλογή με κόκκινα γράμματα «ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε ο λογαριασμός σας και οι πληροφορίες σας θα έχουν διαγραφεί οριστικά. Στο σημείο αυτό, μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή Viber από τη συσκευή σας, εφόσον δε θα την χρησιμοποιήσετε ξανά σύντομα.

Τέλος, αν οποιαδήποτε στιγμή αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να επιστρέψετε στο Βάιμπερ με τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό κινητού, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία εγγραφής κατά το άνοιγμα της εφαρμογής. Ο λογαριασμός σας θα είναι σαν καινούριος.

Περισσότεροι σχετικοί τεχνολογικοί οδηγοί

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

ΠΗΓΗΚέντρο Βοήθειας
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

30 Σχόλια σε "Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Viber λογαριασμού"

Ενημέρωση για
avatar
Ταξινόμηση κατά:   νεότερα | παλαιότερα | περισσότερο βαθμολογημένα
m_a_r_yskop
Αναγνώστης
m_a_r_yskop

γεια σας. εσβησα το viber απο το ταμπλετ μου γιατι δεν φαινοντουσαν ολες οι καινουριες επαφες. δεν εκανα απενεργοποιηση ουτε δθαγραφη. απεγκατασταση εκανα. τωρα που προσπαθ να το εγκαταστησω παλι βγαζει μνμ να κανω ενημερωση την καινουρια εκδοση του viber . δδ μπορω ομως!! πρεπει να συδεθω κ δε με αφηνει. λεει για ναβαθμιση. τι να κανω????

Παύλος
Αναγνώστης
Παύλος

Καλησπέρα! Θέλω να διαγράψω το viber από υπολογιστή ο οποίος πλέον δεν μου ανήκει και έχει τον δικό μου τηλεφωνικό αριθμό! Πώς μπορώ; Αν διαγράψω το viber στο κινητό, διαγράφεται και στον υπολογιστή αυτόματα; Ή εκεί συνεχίζει να ισχύει;;

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Καλησπέρα Παύλο! Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία του άρθρου για να απενεργοποιήσεις τον Viber λογαριασμό σου στο κινητό σου και αυτόματα θα απενεργοποιηθεί και ο Viber λογαριασμός σου από τον υπολογιστή, μιας και θεωρείται δευτερεύων και είναι συνδεδεμένος με αυτόν του κινητού.

Παύλος
Αναγνώστης
Παύλος

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Αν θέλω μετά να ενεργοποιήσω τον λογαριασμό στο κινητο, θα ενεργοποιηθεί χωρίς κωδικό και στον υπολογιστή; Θέλω να απαλλαγώ από τον λογαριασμό του υπολογιστή εντελώς.

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Μπορείς άφοβα να επανενεργοποιήσεις τον Viber λογαριασμό στο κινητό. Για τον υπολογιστή θα πρέπει να ακολουθήσεις ξανά όλη τη διαδικασία ενεργοποίησης μέσω κινητού, δεν επηρεάζεται από την επανενεργοποίηση του λογαριασμού στο κινητό.

lina
Αναγνώστης
lina

kanw akrivws to idio an thelw na apenergopoiisw to viber apo to palio mou kinito epeidi to edwsa??

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Καλημέρα Λίνα! Κάθε Viber λογαριασμός συνδέεται με έναν τηλεφωνικό αριθμό (την κάρτα SIM συγκεκριμένα) και όχι με τη συσκευή στην οποία εγκαθίσταται η εφαρμογή.

Επομένως, αφού στο παλιό κινητό που έδωσες θα μπει κάρτα SIM με διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό, δε θα έχει πρόσβαση στον δικό σου Viber λογαριασμό και θα πρέπει να δημιουργήσει νέο.

Επίσης, εφόσον ενεργοποιήσεις τον Viber λογαριασμό σου σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας την κάρτα SIM που είχες στην παλιά συσκευή, θα απενεργοποιηθεί ο Viber λογαριασμός στην παλιά συσκευή.

lina
Αναγνώστης
lina

se opoiadipote periptwsi apo tin stigmi pou exw kanei thn parapanv diadikasia me to kainourgio mou kinito den mporei na dei minimata kai epafes?eite mpei me ti diki tou karta sim eite anoiksei to kinito xwris autin?exoun svistei ta arxeia!?

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Απ’όσο γνωρίζω, ναι, χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος καθώς δεν μου έχει τύχει στην πράξη τέτοια περίπτωση.

lina
Αναγνώστης
lina

giati exw dwsei to kinito mou den eixa kanei apenergopoiisi logariasmou ekana vevaia autes ts meres apo t kainourgio kinito…opote logika tha zitisi ananewsei i kainourgio arithmo gia tin epanakinisi ts efarmogis…?

lina
Αναγνώστης
lina

sto palio kinito moy xwris tin provoli kai na mporesei na kanei tin xrisi tou dikou m onomatos kai tn epafwn m?

Thodoris Konsoulas
Αναγνώστης

Δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον δικό σου Viber λογαριασμό, καθώς η εφαρμογή θα του ζητήσει να δημιουργήσει νέο λογαριασμό.

lina
Αναγνώστης
lina

euxaristw poly!!

Ιωαννα Ευ.
Αναγνώστης
Ιωαννα Ευ.

Καλησπερα…. Αν απενεργοποιησω το viber αλλα δεν κανω απεγκατασταση την εφαρμογη θα μπορουν να μου στειλουν μηνυμα? Αν ναι, αφου ενεργοποιιησω τον λογαριασμο μου θα λαβω τα μηνυματα?

Ηλίας
Αναγνώστης
Ηλίας
Καλησπέρα. Έχω ένα νούμερο τηλεφώνου το οποίο θα διακόψω και πρέπει να το παραδώσω επειδή ανήκει σε συνεταιρισμό. Έκανα απεγκατάσταση του viber και το ξαναεγκατέστησα με τον νέο αριθμό που πήρα χωρίς να κάνω απενεργοποίηση. Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση viber με τον παλιό μου αριθμό σε μια άλλη συσκευή από περιέργεια. Μου ζήτησε αμέσως επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας. Έκανα απενεργοποίηση vider και τώρα που ξαναδοκιμάζω σε άλλη συσκευή δεν μου ζητάει επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας, αλλά κάνει αυτομάτως συγχρονισμό επαφών.Ήθελα να ρωτήσω αυτός που θα πάρει τον αριθμό μου θα έχει πρόσβαση και σε κάποιο από τα στοιχεία που είχα στο… Διάβασε περισσότερα »
Lou
Αναγνώστης
Lou

Γεια σας! Θα ήθελα να μπορώ να αποσυνδέω το viber χωρις φυσικά να το διαγράψω. Να έχω κανονικά δηλαδή ίντερνετ στο κινητό αλλά να μην είναι ενεργοποιημένο συνέχεια το viber και όταν το χρειαζομαι να το ξαναανοίγω. Στον υπολογιστή το έχω κανει. Πατάω την επιλογή »εξοδος». Και όποτε το χρειάζομαι, το ανοίγω πάλι. Ισχύει και στο κινητό; Γιατί έχω δει πως υπάρχει και εκεί αυτή η επιλογή αλλά δεν ξέρω αν είναι ασφαλής.. (Για να μην διαγραφεί ο λογαριασμός). Ευχαριστώ!

Τανια
Αναγνώστης
Τανια

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Διέγραψα τον λογαριασμό μου στο βαιμπερ αλλά δεν έγινε οριστική διαγραφή τα μηνύματα αυτά που έχω στείλει στις πρώην επαφές μου. Αυτό θα γίνει στην συνέχεια, δηλαδή με όσους έχω μιλήσει θα διαγραφούν αυτομάτως τα μηνύματα ή θα υπάρχουν επ αόριστον;;

Ελσα
Αναγνώστης
Ελσα

Καλησπέρα
Προσπαθώ να κάνω απεγκατάσταση του viber και γίνεται επανεκκίνηση του κινητού και μου γράφει Viber διακόπηκε

Αλικη
Αναγνώστης
Αλικη

Καλησπέρα..αν απεγκαταστησω το βαιμπερ χωρις ν απενεργοποιησω τον λογαριασμο μου στους αλλους φαινεται πως εχω κανονικα λογαριασμο κ μπορουν ν μου στειλουν μνμ;;

wpDiscuz