Με το πέρας του χρόνου, τα αρχεία μας ολοένα και μεγαλώνουν σε μέγεθος. Το παρατηρούμε ακόμη και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάμε με τις κινητές συσκευές μας.

Συνήθως, στέλνουμε αρχεία online μέσω email ή Κοινωνικών Δικτύων (π.χ. Facebook), όμως τα προηγούμενα έχουν κάποιον περιορισμό στο μέγεθος των αρχείων, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα δεκάδες mb.

Το πρόβλημα online αποστολής μεγάλων αρχείων θα λύσουμε χρησιμοποιώντας την δωρεάν υπηρεσία WeTransfer, η οποία επιτρέπει την αποστολή αρχείων συνολικού μεγέθους έως και 2 GB, μέσω email ή συνδέσμου. Τα αρχεία διατηρούνται online για 7 ημέρες και μπορούμε να στείλουμε αρχεία όσες φορές επιθυμούμε.

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

1. Ανοίξτε τη σελίδα:
wetransfer.com

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

2. Πατήστε την επιλογή «+ Add files» για να επιλέξετε ποια αρχεία θέλετε να στείλετε. Δε χρειάζεται να τα επιλέξετε όλα μονομιάς, καθώς μπορείτε να πατήσετε αρκετές φορές την προηγούμενη επιλογή και να επιλέξετε αρχεία ακόμη και από διαφορετικούς φακέλους. Το σύνολο τους δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 GB.

3. Στο πλαίσιο «Friend’s email» μπορείτε να προσθέσετε έως και 20 email στα οποία θα σταλεί σύνδεσμος για να κατεβάσουν τα αρχεία που θα τους στείλετε.

4. Στο πλαίσιο «Your email» προσθέτετε το δικό σας email για να γνωρίζουν οι παραλήπτες των αρχείων ότι τα στέλνετε εσείς, καθώς και για να δεχτείτε κάποια email τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

5. Στο πλαίσιο «Message» μπορείτε να προσθέσετε κάποιο μήνυμα το οποίο θα λάβουν στο email τους οι παραλήπτες των αρχείων σας. Η συμπλήρωση μηνύματος είναι προαιρετική.

6. Μόλις τελειώσετε με τα προηγούμενα, πατήστε την επιλογή «Transfer».

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

Αν όλα πήγαν καλά, τότε τα αρχεία σας θα ξεκινήσουν να «ανεβαίνουν» στην υπηρεσία WeTransfer, η οποία παράλληλα θα σας ενημερώνει για την πρόοδο του «ανεβάσματος». Η ταχύτητα εξαρτάται από τη σύνδεση ίντερνετ που έχετε.

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

Μόλις το «ανέβασμα» ολοκληρωθεί, θα δείτε το μήνυμα «Transfer complete». Στο σημείο αυτό μπορείτε να κλείσετε την υπηρεσία WeTransfer, καθώς η διαδικασία αποστολής των αρχείων έχει ολοκληρωθεί.

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

Στο δικό σας email λογαριασμό, αυτόν τον οποίο εισάγατε προηγουμένως στο πεδίο «Your email», θα λάβετε μετά από λίγο ένα επιβεβαιωτικό email όπως αυτό της παραπάνω εικόνας.

Αξίζει να κρατήσουμε από το email την ημερομηνία διαγραφής των αρχείων μας από την υπηρεσία WeTransfer (στο παράδειγμα μας 20 Μαρτίου 2016), καθώς και τον σύνδεσμο τον οποίο μπορούμε να στείλουμε σε όσους ακόμη θέλουμε να κατεβάσουν τα αρχεία μας (στο παράδειγμα μας http://we.tl/wyQ6HDWOyH).

Όπως θα καταλάβατε, ο σύνδεσμος παύει να ισχύει μετά την ημερομηνία διαγραφής των αρχείων.

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email + WeTransfer

Οι χρήστες των οποίων τα email εισάγατε προηγουμένως στο πεδίο «Friend’s email», θα λάβουν ένα email όπως το παραπάνω. Αρκεί να πατήσουν την επιλογή «Download» για να μεταφερθούν στην υπηρεσία WeTransfer και να κατεβάσουν τα αρχεία που τους στείλατε πατώντας ξανά εκεί την επιλογή «Download».

Όπως και πριν, μπορούν να κατεβάσουν τα αρχεία μέχρι την ημερομηνία διαγραφής τους, έχουν περιθώριο δηλαδή 7 ημέρες για να το κάνουν.

Αν έχετε στείλει μονάχα ένα αρχείο, τότε οι χρήστες θα κατεβάσουν κατευθείαν το αρχείο αυτό στις συσκευές τους. Διαφορετικά, θα κατεβάσουν ένα συμπιεσμένο (zip) αρχείο με όλα τα αρχεία μέσα που στείλατε, το οποίο θα χρειαστεί αποσυμπίεση με κάποιο πρόγραμμα όπως το winrar.

Μόλις κάποιος κατεβάσει τα αρχεία που στείλατε, θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με την email διεύθυνση του.

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω συνδέσμου + WeTransfer

1. Ανοίξτε τη σελίδα:
wetransfer.com

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω συνδέσμου + WeTransfer

2. Πατήστε το εικονίδιο WeTransfer icon στο κάτω αριστερό μέρος του πλαισίου.

3. Από τις επιλογές που θα εμφανιστούν, πατήστε αυτή που αναγράφει «Link».

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω συνδέσμου + WeTransfer

4. Θα παρατηρήσετε πως το πλαίσιο άλλαξε μορφή. Πατήστε την επιλογή «+ Add files» για να προσθέσετε τα αρχεία που θέλετε να στείλετε. Μπορείτε να τα προσθέσετε όλα μαζί ή ένα ένα, πατώντας αρκετές φορές την προηγούμενη επιλογή.

5. Μόλις τελειώσετε πατήστε την επιλογή «Transfer».

Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω συνδέσμου + WeTransfer

Μόλις η διαδικασία «ανεβάσματος» των αρχείων ολοκληρωθεί, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα «Transfer complete».

6. Πατήστε την επιλογή «Copy link» για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον με τον παραδοσιακό τρόπο μαρκάροντας τον, και στείλ’τε τον σε όσους επιθυμείτε να κατεβάσουν τα αρχεία που «ανεβάσατε».

Όπως και στην περίπτωση του email, τα αρχεία μένουν online και είναι προσβάσιμα για κατέβασμα για 7 ημέρες.

Στην περίπτωση του συνδέσμου, δε δέχεστε επιβεβαιωτικό email με τους χρήστες οι οποίοι κατέβασαν τα αρχεία.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για