Όπως ήδη θα γνωρίζετε, για να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε Windows έκδοση θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα γνήσιο κλειδί προϊόντος.

Συνήθως όταν αγοράζουμε κάποιον έτοιμο υπολογιστή, αυτός συνοδεύεται από ένα γνήσιο κλειδί προϊόντος για μία συγκεκριμένη έκδοση Windows, και πολλές φορές δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς, μιας και όλα είναι έτοιμα από άλλους.

Έρχεται όμως κάποτε η στιγμή που αποφασίζουμε να κάνουμε format στον υπολογιστή μας και τότε χρειαζόμαστε το κλειδί προϊόντος των 25 αριθμών για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε ξανά τα Windows.

Αν ο 25ψήφιος κωδικός βρίσκεται σε κάποιο χαρτάκι κολλημένο κάπου πάνω στον υπολογιστή σας, τότε όλα καλά. Διαφορετικά, σας έχουμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο εύρεσης ενός κλειδιού προϊόντος για κάθε έκδοση Windows.

Πώς μπορώ να βρω τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows;

Η παραπάνω διαδικασία προέρχεται από το How-To-Geek και λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις Windows.

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε το κλειδί προϊόντος κάθε Windows έκδοσης1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας των Windows και επιλέξτε «Δημιουργία».

2. Στο νέο μενού επιλέξτε «Έγγραφο κειμένου».

3. Αντιγράψτε τον κώδικα που θα βρείτε ακριβώς από κάτω στο γκρι πλαίσιο, ανοίξτε το έγγραφο κειμένου το οποίο δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα και κάντε επικόλληση τον κώδικα μέσα σε αυτό.

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε το κλειδί προϊόντος κάθε Windows έκδοσης4. Στο έγγραφο κειμένου, πατήστε από το οριζόντιο μενού «Αρχείο».

5. Στο νέο μενού πατήστε «Αποθήκευση ως…».

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε το κλειδί προϊόντος κάθε Windows έκδοσης6. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στο πεδίο «Αποθήκευση ως:» επιλέξτε «Όλα τα αρχεία (*.*)».

7. Στο πεδίο «Όνομα αρχείου:» πληκτρολογήστε «winkey.vbs» ή ένα οποιοδήποτε όνομα θέλετε με την κατάληξη «.vbs».

8. Πατήστε «Αποθήκευση».

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε το κλειδί προϊόντος κάθε Windows έκδοσηςΑν όλα πήγαν καλά, τότε το αρχείο που αποθηκεύσατε στο βήμα 8 θα εμφανίζει με διπλό αριστερό κλικ ένα πλαίσιο με το 25ψήφιο κλειδί προϊόντος της έκδοσης Windows που έχετε.

Tip: Πατώντας κάπου μέσα στο πλαίσιο και στη συνέχεια τα πλήκτρα «Ctrl + C», μπορείτε να αντιγράψετε τον κωδικό για να τον επικολλήσετε στη συνέχεια κάπου αλλού.

Η περίπτωση των Windows 10 μετά από αναβάθμιση

Στην περίπτωση που δεν έχετε αγοράσει την έκδοση Windows 10, αλλά έχετε κάνει δωρεάν αναβάθμιση από προηγούμενη έκδοση Windows έως και 29/06/16, μάθετε πως δε χρειάζεται να ψάξετε για το κλειδί προϊόντος.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την ίδια έκδοση Windows 10 κάνοντας format, με την ενεργοποίηση να γίνεται αυτόματα από τη Microsoft.

Στην ουσία, αντί για κλειδί η Microsoft δηλώνει τον υπολογιστή σας (το hardware δηλαδή).

Διαβάστε επίσης: Ο πιο γρήγορος τρόπος να βρείτε ποια Windows έκδοση έχετε στον υπολογιστή σας

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

13 Σχόλια σε "Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε το κλειδί προϊόντος κάθε Windows έκδοσης"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
Αγγελής
Αναγνώστης
Αγγελής

Χαίρετε,
Είχα windows 7 se laptop . Μετά έβαλα τα 10 pro. Εδώ και καιρό βγάζει ένα μήνυμα ότι η «άδεια λήγει σύντομα». Πήρα την mocrosoft και προσπάθησαν από μακριά να αλλάξουν κλειδί, αλλά έβγαζε μνμ λάθους. ΄Ξέχασα να πω πως το αρχικό αυτοκόλλητο (των αγορασμένων w7είναι φθαρμένο και δεν φαίνεται αν είναι home ή pro).
Υπάρχει τρόπος να βρούμε αυτό το αρχικό κλειδί;

Αλεκος
Αναγνώστης
Αλεκος

Καλησπερα σας
Κανω οτι ακριβως λετε αλλα την ωρα που κανω διπλο κλικ πανω στον φακελο μου γραφει κατι για error πως μπορω να το φτιαξω?
Αν μπορειτε στειλετε μηνυμα στο gmail μου *********@gmail.com
Ευχαριστω

Γιάννης
Αναγνώστης
Γιάννης
Χαίρετε! Είχα τα WINDOWS 10 από την MICROSOFT. Κάποια στιγμή, δεν δέχονταν των κωδικό εισόδου και απευθύνθηκα σε «ειδικούς». Αυτοί, έκαναν φορματ στο λαπ τοπ και τοποθέτησαν στον υπολογιστή μου τα windows 10 pro (χωρίς να το συζητήσουν μαζί μου). Τώρα υπάρχει στην οθόνη του, μονίμως, η προτροπή «ενεργοποιείστε τα windows». Χρησιμοποίησα το βοηθητικό εργαλείο της εταιρείας, γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά μου βγάζει έναν κωδικό λάθους, ο οποίος ζητάει να γίνει η επανεγκατασταση των windows 10, στον φυσικό χώρο όπου τοποθετήθηκαν τα επαγγελματικά. Οταν απευθύνθηκα σ’ αυτούς, με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει συμβεί ποτέ τέτοιο πρόβλημα σ’ ανάλογες περιπτώσεις… Διάβασε περισσότερα »
stella
Αναγνώστης
stella

einai enas proepilegmenos ariumos balte allon gia home premium sp1 64 bit oes

ΑΝΤΩΝΗΣ
Αναγνώστης
ΑΝΤΩΝΗΣ

Φίλε Θοδωρή Γειά χαρά
Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα win 10 αλλά αυτά που έχω win 7 δεν είναι γνήσια και σταματούν την αναβάθμιση με τα win 10… Πώς θα κάνω γνήσια τα win 7 για να γίνει η αναβάθμιση με τα 10 ?
Αν μπορείς βοήθησε…. ευχαριστώ !