Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, λεγόμενος και ως ΑΜΚΑ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι απαραίτητος στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 για όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζομένους.

Η απόκτηση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λεγόμενα και ως ΚΕΠ, είτε στα ειδικά γραφεία ΑΜΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν θέλετε να μάθετε αν είστε ήδη κάτοχος ΑΜΚΑ και ποιος είναι ο δικός σας Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορείτε να το κάνετε online και να γλιτώσετε τα πήγαινε-έλα μέχρι τα ΚΕΠ.

Πώς μπορώ να βρω online το ΑΜΚΑ μου;

1. Πατήστε το πλήκτρο:
Εύρεση ΑΜΚΑ

Εύρεση ΑΜΚΑ online

2. Στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΟΥ», πληκτρολογήστε με κεφαλαία γράμματα τα εξής: Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα και Όνομα Μητέρας. Επίσης, ορίστε την ημερομηνία γέννησης στο τελευταίο πεδίο.

3. Αφού συμπληρώσετε τα προηγούμενα, πατήστε «Αναζήτηση».

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα προχωρήσετε στη δεύτερη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΑΦΜ».

Διαφορετικά, αν εμφανιστεί το μήνυμα «Με τα στοιχεία που δηλώσατε δεν βρέθηκε άτομο στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ», τότε είτε έχετε κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία, είτε το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου πληκτρολογήσατε δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εύρεση ΑΜΚΑ online

 

4. Συμπληρώστε Α.Φ.Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) και Αριθμό Ταυτότητας. Στην περίπτωση του αριθμού ταυτότητας γράψτε τα στοιχεία κολλητά, χωρίς κενά.

Έχω παρατηρήσει πως αν γράψετε σωστά το Α.Φ.Μ., τότε οτιδήποτε και να γράψετε στον αριθμό ταυτότητας το σύστημα το λαμβάνει ως σωστό.

5. Τέλος, πατήστε «Αναζήτηση» στο κάτω δεξί μέρος.

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το μήνυμα «Το άτομο με τα στοιχεία που δηλώσατε έχει τον ΑΜΚΑ: 01234567890» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, λέγοντας σας το ΑΜΚΑ του προσώπου του οποίου πληκτρολογήσατε τα στοιχεία.

Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε την επιλογή «Εκτύπωση» κάτω από το προηγούμενο μήνυμα, ώστε να σας εμφανιστούν σε νέα σελίδα τα προσωπικά στοιχεία και το ΑΜΚΑ σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να τα αντιγράψετε για παράδειγμα σε κάποιο αρχείο Word για να τα έχετε αποθηκευμένα κάπου offline ή να πατήσετε στον περιηγητή σύνδεσης «εκτύπωση σελίδας» για να τα εκτυπώσετε άμεσα.

Φυσικά, το έγγραφο που ίσως εκτυπώσετε δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημο και δεν μπορείτε να το καταθέσετε ως τέτοιο. Επίσημο έγγραφο μπορείτε μονάχα να αποκομίσετε από κάποιο ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ, με τις ανάλογες υπογραφές και τα προσωπικά στοιχεία σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να μάθετε αν κερδίσατε σε λοταρία αποδείξεων μέσω ΑΑΔΕ

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

3 Σχόλια σε "Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
Amy
Αναγνώστης
Amy

γιατι μου ζηταει αριθμο ληξιαρχηκης πραξης γεννησης?

Erisadesu
Αναγνώστης

πφφφφ για κάποιο λόγο δεν εμφανίζει το ΑΜΚΑ της μητέρας μου, ενώ θεωρεί πως το ΑΦΜ της δεν έχει ΑΜΚΑ….YOLO