Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, λεγόμενος και ως ΑΜΚΑ από τα αρχικά των προηγούμενων λέξεων, είναι απαραίτητος στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009 για όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζομένους.

Η απόκτηση ΑΜΚΑ πραγματοποιείται είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λεγόμενα και ως ΚΕΠ, είτε στα ειδικά γραφεία ΑΜΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν θέλετε να μάθετε αν είστε ήδη κάτοχος ΑΜΚΑ και ποιος είναι ο δικός σας Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορείτε να το κάνετε online και να γλιτώσετε τα πήγαινε-έλα μέχρι τα ΚΕΠ.

Πώς μπορώ να βρω online το ΑΜΚΑ μου;

Αρχικά, κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
► amka.gr/AMKAGR

Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

1. Στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΟΥ», πληκτρολογήστε με κεφαλαία γράμματα τα Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα και Όνομα Μητέρας, είτε στην αριστερή στήλη στα ελληνικά είτε στη δεξιά στήλη στα αγγλικά. Όχι και στις δύο στήλες.

2. Συμπληρώστε την ημερομηνία γέννησης πατώντας το βελάκι προς τα κάτω στο δεξί μέρος του πεδίου.

3. Αφού συμπληρώσετε τα προηγούμενα, πατήστε «Αναζήτηση».

Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα προχωρήσετε στη δεύτερη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / ΑΦΜ».

Διαφορετικά, αν εμφανιστεί το μήνυμα «Με τα στοιχεία που δηλώσατε δεν βρέθηκε άτομο στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ», τότε είτε έχετε κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία, είτε το πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου πληκτρολογήσατε δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην δεύτερη καρτέλα:

4. Συμπληρώστε Α.Φ.Μ. (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) και Αριθμό Ταυτότητας. Στην περίπτωση του αριθμού ταυτότητας γράψτε τα στοιχεία κολλητά, χωρίς κενά.

5. Πατήστε «Αναζήτηση».

Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

Αν όλα πήγαν καλά, τότε το μήνυμα «Το άτομο με τα στοιχεία που δηλώσατε έχει τον ΑΜΚΑ: 01234567890» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, λέγοντας σας το ΑΜΚΑ του προσώπου του οποίου πληκτρολογήσατε τα στοιχεία.

Τέλος, μπορείτε αν επιθυμείτε να πατήσετε την επιλογή «Εκτύπωση» κάτω από το προηγούμενο μήνυμα, ώστε να σας εμφανιστεί το περιεχόμενο της παρακάτω εικόνας, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε για να έχετε το ΑΜΚΑ κάπου offline με τα υπόλοιπα χαρτιά σας.

Φυσικά, το παρακάτω έγγραφο δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημο και δεν μπορείτε να το καταθέσετε ως τέτοιο. Επίσημο έγγραφο μπορείτε μονάχα να αποκομίσετε από κάποιο ΚΕΠ ή γραφείο ΑΜΚΑ, με τις ανάλογες υπογραφές και τα προσωπικά στοιχεία σας.

Εύρεση ΑΜΚΑ online με ΑΦΜ και Αριθμό Ταυτότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να δείτε και να εκτυπώσετε τον ΕΝΦΙΑ μέσω TaxisNET (gsis)

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Μπες στη Facebook παρέα μας!

Ταξίδι με το αυτοκίνητο; Μάθε πώς να αποφύγεις τα διόδια μέσω Google Χαρτών!
Σου άρεσε; Κοινοποίησε το!
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar
wpDiscuz