Πριν από λίγες ώρες το Facebook ενεργοποίησε σε όλες τις χώρες τη νέα λειτουργία «Reactions» («Αντιδράσεις» στα ελληνικά), η οποία ήρθε για να εμπλουτίσει την εμπειρία του πλήκτρου Like («Μου αρέσει» στα ελληνικά) με περισσότερες επιλογές για τις FB δημοσιεύσεις.

Έως και σήμερα, το Like δε μπορούσε να προσδώσει τα πραγματικά συναισθήματα των χρηστών, αφού για παράδειγμα πολλοί ήταν οι χρήστες που φοβόντουσαν να το πατήσουν σε μια δημοσίευση με αρνητικό περιεχόμενο.

Πλέον, οι χρήστες μπορούν να δηλώνουν συγκεκριμένα συναισθήματα για μια δημοσίευση, δείχνοντας για παράδειγμα αν τη βρήκαν αστεία ή αν λυπήθηκαν με αυτή.

Πόσες και ποιες είναι οι Facebook αντιδράσεις;

Οι FB αντιδράσεις είναι έξι (6) σε αριθμό και είναι οι εξής:

  • Like (Μου αρέσει!)
  • Love (Τέλειο!)
  • Haha (Χαχα)
  • Wow (Ουάου!)
  • Sad (Λυπάμαι…)
  • Angry (Έλεος!)

Πώς λειτουργούν οι Facebook αντιδράσεις;

Facebook Αντιδράσεις

Για υπολογιστές:

Κάτω από μία δημοσίευση, μπορείτε πλέον εκτός από το να κάνετε κλικ στην επιλογή «Μου αρέσει!» και να δηλώνετε το Like σας, να αφήνετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή «Μου αρέσει!» και να επιλέγετε μία αντίδραση από το πλαίσιο το οποίο εμφανίζεται.

Για κινητές συσκευές:

Κάτω από μία δημοσίευση, μπορείτε να πατάτε συνεχόμενα το δάχτυλο σας πάνω στην επιλογή «Μου αρέσει!» και να επιλέγετε μία αντίδραση από το πλαίσιο το οποίο εμφανίζεται.

Σε κάθε μία FB δημοσίευση μπορείτε να επιλέξετε μονάχα μία αντίδραση και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε την αντίδραση σας. Για αλλαγή, αρκεί να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία για υπολογιστές και κινητές συσκευές, ενώ για αφαίρεση αρκεί το πάτημα πάνω στην αντίδραση, όπως ακριβώς γινόταν έως τώρα η αφαίρεση του Like.

Οι Facebook αντιδράσεις στις δημοσιεύσεις

Από εδώ και στο εξής, κάτω από κάθε δημοσίευση δε θα βλέπετε μονάχα τον αριθμό των likes που έχει πάρει, αλλά τον αριθμό όλων των αντιδράσεων αυτής.

Facebook Αντιδράσεις

Πιο συγκεκριμένα, θα εμφανίζονται έως 3 εικονίδια αντιδράσεων και ο συνολικός αριθμός των (6) αντιδράσεων για τη δημοσίευση, τα οποία μπορείτε να πατήσετε για να δείτε ποιος για παράδειγμα πάτησε «Τέλειο!», ποιος «Χαχα», κλπ, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

Πηγή: FB Newsroom

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για