Ο Facebook λογαριασμός του καθένα κρύβει άπειρες προσωπικές πληροφορίες, με αποκορύφωμα τα μηνύματα που έχουμε στείλει μέσω Messenger. Φαντάζεστε να έπεφταν σε ξένα χέρια;

Δεν είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς πολλές φορές χρησιμοποιούμε συσκευές φίλων, συγγενών, ή ακόμη και δημόσιες, για να συνδεθούμε στο Facebook προφίλ μας.

Στις περιπτώσεις αυτές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην πανικοβληθούμε. Λύση υπάρχει στο πρόβλημα και ονομάζεται απομακρυσμένη αποσύνδεση του FB λογαριασμού.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάξετε για τη συσκευή στην οποία ξεχάσατε το προφίλ σας ανοικτό, παρά να βρείτε μια άλλη συσκευή και από εκεί να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό σας στη ξένη συσκευή.

Διαδικασία απομακρυσμένης αποσύνδεσης Facebook προφίλ

1. Συνδεθείτε στο FB και ανοίξτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
facebook.com/settings?tab=security&section=sessions&view

Ξέχασες το Facebook ανοικτό σε ξένη συσκευή; Μάθε πώς να αποσυνδεθείς!

2. Δίπλα από την ένδειξη «Από πού έχετε συνδεθεί» μπορείτε να δείτε την τρέχουσα σύνδεση σας στο Facebook. Πληροφορίες όπως η τοποθεσία, το λειτουργικό και το πρόγραμμα περιήγησης ή η εφαρμογή στα οποία έχετε συνδεθεί, είναι ορατά στο σημείο αυτό.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, υπάρχει η επιλογή «Τερματισμός όλης της δραστηριότητας», μέσω της οποίας μπορείτε να αποσυνδέσετε με ένα κλικ τον λογαριασμό σας από κάθε άλλη συσκευή, λειτουργικό και πρόγραμμα περιήγησης ή εφαρμογή, πλην αυτών που χρησιμοποιείτε στην τρέχουσα σύνδεση.

Αν όμως δε θέλετε μαζική αποσύνδεση του προφίλ σας, μπορείτε μεμονωμένα να το αποσυνδέσετε από μία συγκεκριμένη συσκευή.

3. Συνεχίζοντας παρακάτω, μπορείτε να δείτε στο παράδειγμα της παραπάνω εικόνας πως το δικό μου Facebook προφίλ έχει συνδεθεί:

– 9 φορές σε προγράμματα περιήγησης για κινητά (π.χ. Chrome, Firefox, κλπ, σε Android, iOS, κλπ)
– 16 φορές μέσω υπολογιστή (π.χ. Chrome, Firefox, Safari, Edge, κλπ, σε Windows, Linux, Mac, κλπ)
– 3 φορές σε άλλη συσκευή (π.χ. στην εφαρμογή Pages Manager, κλπ, σε Android, iOS, κλπ)
– 4 φορές μέσω Messenger (π.χ. στην εφαρμογή ή στη web έκδοση Messenger)
– 5 φορές μέσω της επίσημης FB εφαρμογής για Android (π.χ. σε Android, iOS, κλπ)

Ξέχασες το Facebook ανοικτό σε ξένη συσκευή; Μάθε πώς να αποσυνδεθείς!

Έστω ότι για παράδειγμα ξέχασα το προφίλ μου ανοικτό σήμερα σε ξένη κινητή συσκευή και συνδεδεμένο μέσω του Google Chrome.

4. Πατώντας την επιλογή «Πρόγραμμα περιήγησης για κινητά», μπορώ να δω πως η τελευταία πρόσβαση έγινε «Σήμερα στις 6:29 μ.μ.», από «Chrome σε Android 6», και από κάτω να πατήσω την επιλογή «Τερματισμός δραστηριότητας» για να αποσυνδεθώ απομακρυσμένα.

Bonus: Πώς να μάθετε αν έχουν χακάρει τον FB λογαριασμό σας

Μπορεί να χρειαζόμαστε την απομακρυσμένη αποσύνδεση όταν ξεχνάμε το προφίλ μας ανοικτό σε ξένη συσκευή, όμως τα στοιχεία της σελίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλον λόγο.

Για παράδειγμα, αν επισκεφθούμε ανά πάσα στιγμή τον σύνδεσμο και παρατηρήσουμε πως:

– Έγινε σύνδεση του λογαριασμού μας κάποια ώρα την οποία εμείς κοιμόμασταν ή θυμόμαστε πως δεν την πραγματοποιήσαμε εμείς.
– Έγινε σύνδεση του λογαριασμού μας από κάποια μακρινή τοποθεσία στην οποία δε βρεθήκαμε ποτέ.
– Έγινε σύνδεση του λογαριασμού μας από λειτουργικό που δεν έχει η συσκευή μας ή από πρόγραμμα περιήγησης που δεν χρησιμοποιούμε.

Τότε κατά πιθανότητα έχουν χακάρει τον Facebook λογαριασμό μας, με αποτέλεσμα να μπορούν να συνδέονται άλλοι με τα στοιχεία μας χωρίς να το γνωρίζουμε και να μας παρακολουθούν.

Η λύση στο πρόβλημα είναι αμέσως να κάνουμε «Τερματισμό δραστηριότητας» των ύποπτων συνδέσεων και αμέσως να αλλάξουμε κωδικό πρόσβασης.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΜΕΣΩΚέντρο Βοήθειας
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για