Από τότε που το Facebook Messenger από απλή εφαρμογή μετατράπηκε σε πλατφόρμα, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν πάνω από 11.000 bots.

Για όσους δε γνωρίζετε, τα bots τα επιλέγετε όπως τους χρήστες και μπορείτε να ξεκινήσετε συνομιλία μαζί τους. Αυτό στο οποίο διαφέρουν, είναι πως οι απαντήσεις που παίρνετε είναι αυτοματοποιημένες και κάθε ένα έχει τη δική του λειτουργία.

Ένα bot που αξίζει την προσοχή μας είναι το Chatible, το οποίο έχει ως στόχο να μας φέρει σε επαφή με άλλους Facebook χρήστες απ’όλο τον κόσμο, ώστε να συνομιλήσουμε ανώνυμα και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Το Chatible είναι προσβάσιμο μέσω του Messenger app σε Android και iOS, καθώς και μέσω της διεύθυνσης www.messenger.com από υπολογιστή.

Πώς λειτουργεί το Chatible bot στον Messenger;

Στον παρακάτω οδηγό θα δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chatible στο Messenger για Android. Η διαδικασία είναι όμοια και στις υπόλοιπες συσκευές.

Ανώνυμο chat με Facebook χρήστες απ’όλο τον κόσμο μέσω του Chatible bot1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger, πατήστε στο πλαίσιο «Αναζητήστε άτομα και ομάδες» στο πάνω μέρος και πληκτρολογήστε τη λέξη «Chatible» (χωρίς εισαγωγικά).

2. Από τα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε εκείνο που αναγράφει «Chatible» και από κάτω «@chatible».

Ανώνυμο chat με Facebook χρήστες απ’όλο τον κόσμο μέσω του Chatible bot3. Μέσα στη συνομιλία, επιλέξτε στο κάτω μέρος «GET STARTED».

4. Αφού εμφανιστεί το καλωσόρισμα, πατήστε την επιλογή «NEW CHAT» για να ξεκινήσετε να συνομιλείτε με κάποιον άγνωστο.

Ανώνυμο chat με Facebook χρήστες απ’όλο τον κόσμο μέσω του Chatible botΌπως θα παρατηρήσετε στο αριστερό μέρος της παραπάνω εικόνας, το Chatible θα ξεκινήσει την αναζήτηση και μόλις βρεθεί κάποιος χρήστης θα σας εμφανίσει το μήνυμα «You’re now chatting with a stranger».

Από τη στιγμή αυτή μπορείτε εσείς ή ο άλλος χρήστης να ξεκινήσετε να στέλνετε τα μηνύματα σας.

Στο δεξί μέρος της παραπάνω εικόνας, μπορείτε να δείτε μέρος μιας σύντομης συνομιλίας και να παρατηρήσετε πως αντί για τη φωτογραφία προφίλ του άλλου χρήστη, έχει επιλεγεί αυτόματα η εικόνα του Chatible ώστε να υπάρχει ανωνυμία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αν εμφανιστεί ξαφνικά το μήνυμα «Chat Ended» (όπως στο παράδειγμα) αυτό σημαίνει πως ο άλλος χρήστης επέλεξε να τερματίσει τη συνομιλία και μπορείτε να ξεκινήσετε chat με άλλον χρήστη πατώντας την επιλογή «NEW CHAT».

Διαφορετικά, αν θελήσετε εσείς οποιαδήποτε στιγμή να τερματίσετε μια συνομιλία, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο FB Messenger εικονίδιο από τη μπάρα με τα εικονίδια του Messenger μέσα στη συνομιλία.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για