Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Το Game of Thrones αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο καλοφτιαγμένες σειρές όλων των εποχών και το γεγονός ότι όσο περνούν οι seasons γίνεται και όλο καλύτερη το αποδεικνύει αυτό. Η κάθε λεπτομέρεια παίζει το δικό της ρόλο στη σειρά και μια σκηνή που στα πρώτα επεισόδια νομίζαμε πως δεν έχει κάποιο νόημα, αποδεικνύεται με τις εξελίξεις πως τελικά έκρυβε το δικό της μυστικό. Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε 10 τρομερές μικρές λεπτομέρειες στο Game of Thrones που πιθανόν να μην παρατηρήσατε!

SPOILERS!!!

1) Ο Theon σκότωσε τα Little Birds του Varys

10 τρομερές λεπτομέρειες που δεν παρατηρήσατε στο Game of Thrones!

Ο Varys στη σειρά έχει αναφέρει αρκετές φορές πως έχει πληροφοριοδότες σχεδόν παντού και για αυτόν τον λόγο ξέρει τα πάντα που συμβαίνουν. Κάποια στιγμή όμως ο Varys αναφέρει πως χρησιμοποιεί για πληροφοριοδότες μικρά παιδιά, κατά προτίμηση ορφανά, τα οποία τα ονομάζει “Little Birds”. Στο επεισόδιο 7 της season 2 ο Theon σκότωσε δύο από αυτά, όταν ήθελε να δείξει πως έκαψε τους Brann και Rickon Stark ζωντανούς. Τα δύο παιδιά αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ορφανά του Winterfell και για την ακρίβεια Little Birds, καθώς στο επόμενο επεισόδιο ο Varys αναφέρει “I have many little birds in the North… but I haven’t heard their songs since Theon Greyjoy captured Winterfell.

2) O Robert Baratheon προέβλεψε τους θανάτους των Joffrey και Tywin

10 τρομερές λεπτομέρειες που δεν παρατηρήσατε στο Game of Thrones!

Ο βασιλιάς Robert Baratheon ήταν μία από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της season 1 του Game of Thrones και αυτό χάρις στις ξεκαρδιστικές ατάκες του. Μία από αυτές ήταν “the King eats, and the Hand takes the s**t,” που μπορεί να θεωρηθεί ως οιωνός των γεγονότων της season 4, όπου ο βασιλιάς Joffrey πεθαίνει λίγο μετά αφού κόβει τη γαμήλια τούρτα του, ενώ το δεξί του χέρι, Tywin, πεθαίνει στην τουαλέτα.

3) Τα καμένα πτώματα έπαιξαν ρόλο στη στρατηγική του Ramsay

10 τρομερές λεπτομέρειες που δεν παρατηρήσατε στο Game of Thrones!

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Μάχη των Μπάσταρδων στη season 6 του Game of Thrones. Ο Ramsay Bolton αποδείχθηκε μεγάλος παίχτης, καθώς όχι μόνο έπαιξε τρομερό παιχνίδι στη ψυχολογία του Jon Snow, αλλά τον διέλυσε και με τη στρατηγική διάταξη του στρατού του. Τα φλεγόμενα πτώματα που είδαμε να σχηματίζουν το λάβαρο των Bolton είχαν τη δική τους στρατηγική σημασία, καθώς ο Ramsay τα χρησιμοποίησε ως σημάδια για να μετράει την απόσταση. Στα προηγούμενα επεισόδια είχαμε δει πως ο Ramsay είναι τρομερός τοξοβόλος και με τα πολλά φλεγόμενα πτώματα, μπορούσε να μετρήσει πιο εύκολα τις αποστάσεις και τον αέρα, έτσι ώστε να έχει μια σίγουρη βολή για τον Rickon Stark.

4) Οι Άσπιλοι εμφανίστηκαν στην Season 1

10 τρομερές λεπτομέρειες που δεν παρατηρήσατε στο Game of Thrones!

Μπορεί η Daenerys Targaryen να ελευθερώνει τους Άσπιλους στο επεισόδιο 4 της season 3 της σειράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους είχαμε δει και πιο πριν. Για την ακρίβεια οι Άσπιλοι έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη Season 1, καθώς ήταν παρών στο γάμο της Daenerys με τον Khal Drogo. Οι συγκεκριμένοι Άσπιλοι ήταν η προσωπική φρουρά του Magister Illyrio Mopatis και εμφανισιακά ήταν πολύ διαφορετικοί από όπως τους είδαμε αργότερα.

5) Ο Varys είχε λόγους να μισεί τους γάμους

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το Game of Thrones μας έχει κάνει να δούμε με άλλο μάτι τους γάμους και ειδικά όταν σε αυτούς υπάρχει μουσική υπόκρουση (μακριά από τους βάρδους με βαλλίστρες!). Ένας από τους χαρακτήρες που έδειχνε από την αρχή να μισεί τους γάμους είναι ο Varys. Στο επεισόδιο 9 της season 2, όταν ακούει τις καμπάνες να χτυπούν για τον ερχομό του Stannis Baratheon στο Kings Landing, ο Varys λέει στον Tyrion πως πάντα μισούσε τις καμπάνες, καθώς φέρνουν τον τρόμο, έναν νεκρό βασιλιά και μια πόλη σε κατάσταση πολιορκίας. Τότε ο Tyrion του απαντά “είτε έναν γάμο” και ο Varys του λέει “Ακριβώς”.

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 15 νεκροί χαρακτήρες του Game of Thrones που είναι ζωντανοί στα βιβλία!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για