Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Πως και πως περιμέναμε όλοι την έκτη season του Game of Thrones, μετά από πολλές αναφορές των δημιουργών και πρωταγωνιστών της σειράς πως πρόκειται για την καλύτερη season που έχουμε δει. Ήταν όμως τελικά αυτό που περιμέναμε; Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΝΑΙ!

Game of Thrones Season 6 Κριτική (Νο Spoilers)

Έχοντας πλέον ξεπεράσει τα γεγονότα των βιβλίων του George RR Martin, οι δύο δημιουργοί David Benioff και D.B Weiss για πρώτη φορά συνεχίζουν χωρίς γραπτό υλικό και ευτυχώς έκαναν τρομερή δουλειά όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας και των χαρακτήρων. Φυσικά το γεγονός ότι γνωρίζουν το τέλος της ιστορίας βοηθά αρκετά την κατάσταση, αλλά πραγματικά εδώ οι άνθρωποι φάνηκε πως ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και μας πρόσφεραν την καλύτερη season της σειράς, τόσο τεχνικά και δημιουργικά, όσο και ιστορικά!

Game of Thrones Season 6 Κριτική (Νο Spoilers)

Αυτό που κάνει την έκτη season να ξεχωρίζει από τις άλλες, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά είδαμε την ιστορία να εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και σε όλα τα μέτωπα. Μπορεί να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα γεγονότα του Βορρά, King’s Landing και της Daenerys και λιγότερο στα υπόλοιπα, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά μας έκαιγαν περισσότερο. Οι εξελίξεις και οι ανατροπές είναι πολλές και υπάρχουν και στιγμές σε επεισόδια που θα σε συγκινήσουν ιδιαίτερα (Το «Hold the Door» με κατάφερε), ενώ για πολλούς η συγκεκριμένη season λειτουργεί και ως λύτρωση για αγαπημένους οίκους. Φυσικά για άλλη μια φορά θα προσπαθήσεις να προβλέψεις το τι πρόκειται να συμβεί, αλλά όπως πάντα θα γίνει αυτό που δεν περίμενες ποτέ και το οποίο είναι και καλύτερο από κάθε σου πρόβλεψη.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στην έκτη season είναι το πόσο πολύ έχουν βελτιωθεί τα εφέ της σειράς, κάτι που γίνεται αντιληπτό σε όλα τα επεισόδια και ειδικά στα δύο τελευταία τα οποία τα είδαμε όλοι με κομμένη την ανάσα. Ειδικά το εφέ της εξαφάνισης του χαρακτήρα Three-eyed Raven ήταν από τα αγαπημένα μου, αλλά φυσικά και η μεγάλη έκρηξη στο τελευταίο επεισόδιο.

Game of Thrones Season 6 Κριτική (Νο Spoilers)

Μας υποσχέθηκαν τη μεγαλύτερη και καλύτερη μάχη που έχουμε δει ποτέ σε τηλεοπτική σειρά και μας την έδωσαν. Το ένατο επεισόδιο «Battle of the Bastards» πραγματικά έκλεισε τα στόματα πολλών που έλεγαν πως το Game of Thrones δεν έχει πολλές μάχες και σκηνοθετικά και τεχνικά ήταν πολύ ανώτερο ακόμα και από πολλές ταινίες. Ειλικρινά δεν θέλω να μάθω το budget του επεισοδίου.

Game of Thrones Season 6 Κριτική (Νο Spoilers)

Και εκεί που είδαμε το ένατο επεισόδιο και λέγαμε πως είναι το καλύτερο της σειράς, ήρθε το ακόμα καλύτερο δέκατο να κορυφώσει την έκτη season. Έχοντας για τίτλο «Winds of Winter» (που θα είναι και η ονομασία και του έκτου βιβλίου του Martin) και έχοντας το εκπληκτικό soundtrack «Light of the Seven» (ακούστε το εδώ!) να παίζει στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου, το φινάλε της season μας θύμισε τους λόγους που το Game of Thrones είναι η καλύτερη σειρά που έχει προβληθεί ποτέ στη μικρή οθόνη!

Με τα γεγονότα πλέον να έχουν στηθεί για την τελική ευθεία και το φινάλε της σειράς, εύχομαι πραγματικά οι seasons 7 και 8 να είναι ακόμα καλύτερες από την 6 και να μας καταπλήξει ακόμα περισσότερο!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
10
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar