Δεν είμαστε όλοι καλοί στη ζωγραφική, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι έχουμε να σχεδιάσουμε κάτι από το σχολείο. Ευτυχώς για εμάς, η Google προνόησε και δημιούργησε την έξυπνη ζωγραφική με την υπηρεσία AutoDraw.

Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, η υπηρεσία ζωγραφικής της Google εκμεταλλεύεται την τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβει τι προσπαθεί να σχεδιάσει ο χρήστης.

Αυτό συμβαίνει ώστε να προταθούν σχέδια από ταλαντούχους καλλιτέχνες για να αντικαταστήσουν το (συνήθως) κακό σχέδιο του απλού χρήστη.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια ολόκληρη ζωγραφιά, με σχέδια που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αναζητούσε κανείς στη μηχανή αναζήτησης της Google και θα εισήγαγε σε κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής.

Η μόνη διαφορά είναι πως τώρα συμβαίνει online ζωγραφίζοντας λίγο και ο χρήστης, έχοντας τη δυνατότητα να προσθέσει χρώματα και κείμενο, και στη συνέχεια να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα μέσω συνδέσμου ή να το κατεβάσει στη συσκευή του.

Πάμε να δούμε στην πράξη την υπηρεσία AutoDraw, η οποία αποτελεί ένα πείραμα της Google. Λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές.

Πατήστε το πλήκτρο:
AutoDraw

Μπαίνοντας στην υπηρεσία, θα σας εξηγήσω πρώτα πώς λειτουργούν τα εικονίδια στην αριστερή στήλη.

Η έξυπνη online ζωγραφική της Google πάει τα σχέδια σας σε άλλο επίπεδο!

1. Το πρώτο εικονίδιο χρησιμοποιείται για επιλογή αντικειμένων. Μπορείτε να επιλέγετε και να μεταφέρετε στοιχεία μέσα στη ζωγραφιά σας, καθώς και να τα μικραίνετε ή μεγαλώνετε και να τα περιστρέφετε.

2. Το δεύτερο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την έξυπνη σχεδίαση. Όταν ζωγραφίζετε με αυτό η υπηρεσία AutoDraw προσπαθεί να μαντέψει τι θέλετε να σχεδιάσετε και από πάνω σας προτείνει έτοιμα τελικά σχέδια.

3. Το τρίτο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την απλή σχεδίαση. Σχεδιάστε ελεύθερα όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ζωγραφικής, έχοντας τη δυνατότητα να μεγαλώσετε ή μικρύνετε το μέγεθος της βούρτσας.

4. Το τέταρτο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την εισαγωγή κειμένου. Μπορείτε να γράψετε οτιδήποτε επιθυμείτε σε 15 γραμματοσειρές και να ρυθμίσετε το μέγεθος της κάθε γραμματοσειράς.

5. Το πέμπτο εικονίδιο χρησιμοποιείται για το μαζικό χρωματισμό. Είναι ο κλασσικός κουβάς που χρωματίζει μια ολόκληρη περιοχή μονομιάς.

6. Το έκτο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την εισαγωγή σχεδίων. Μπορείτε να εισάγετε κύκλους, τετράγωνα και τρίγωνα.

7. Το έβδομο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την επιλογή χρώματος. Επιλέξτε το χρώμα με το οποίο θέλετε να ζωγραφίσετε.

8. Το όγδοο εικονίδιο χρησιμοποιείται για τη μεγέθυνση της εικόνας. Αν θέλετε περισσότερη λεπτομέρεια, ζουμάρετε την εικόνα και φέρτε τα αντικείμενα μέσα σε αυτή πιο κοντά σας.

9. Το ένατο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την αναίρεση ενέργειας. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με μια κίνηση που κάνατε, πατήστε το πλήκτρο για να την αναιρέσετε εύκολα και γρήγορα.

10. Το δέκατο και τελευταίο εικονίδιο χρησιμοποιείται για την διαγραφή αντικειμένου. Αν κάποιο από τα αντικείμενα της εικόνας δεν σας αρέσει και θέλετε να το αφαιρέσετε, επιλέξτε το με το πρώτο εικονίδιο και πατήστε το τελευταίο εικονίδιο για τη διαγραφή του.

Πάμε να δούμε την έξυπνη σχεδίαση (δεύτερο εικονίδιο) στην πράξη.

Η έξυπνη online ζωγραφική της Google πάει τα σχέδια σας σε άλλο επίπεδο!

Το παραπάνω δέντρο το ζωγράφισα εγώ και όπως μπορείτε να δείτε από πάνω του, το AutoDraw μου προτείνει έτοιμα δέντρα με μια πιο επαγγελματική προσέγγιση.

Η έξυπνη online ζωγραφική της Google πάει τα σχέδια σας σε άλλο επίπεδο!

Τα έτοιμα δέντρα είναι σαφώς καλύτερα από το δικό μου και μπορώ να τα μεγαλώσω και μικρύνω σε μέγεθος και να τα τοποθετήσω όπου επιθυμώ στην εικόνα.

Πειραματιστείτε με τη ζωγραφική της Google και θα δείτε πως είναι μία πολύ ωραία υπηρεσία για να στέλνετε γρήγορες εικόνες σε φίλους με μηνύματα που θέλετε να τους πείτε, όπως δείχνει και το βίντεο.

Τέλος, πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά στην υπηρεσία AutoDraw, μπορείτε:

  • Μέσω της επιλογής «Download» να κατεβάσετε τη ζωγραφιά σας στη συσκευή σας.
  • Μέσω της επιλογής «Share» να πατήσετε στο νέο παράθυρο την επιλογή «Copy link» για να αντιγράψετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στη ζωγραφιά σας σε όποιον τον επισκεφθεί.

Bonus tip: Πατώντας το πλήκτρο «Alt» και σέρνοντας ένα αντικείμενο μέσα στη ζωγραφιά, μπορείτε να το αντιγράψετε όσες φορές επιθυμείτε.

Ήρθε η ώρα να εκφράσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες!

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για