Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού

Εδώ και χρόνια, η Google δεν κατάφερε να πείσει κανέναν με το Κοινωνικό της Δίκτυο. Πρώτα μας εξανάγκασε να δημιουργήσουμε λογαριασμό, στη συνέχεια να σχολιάζουμε με αυτόν στο YouTube, μετά έκανε τη διαδικασία προαιρετική, γενικά ψαχνόταν η εταιρία.

Σήμερα, με ένα καλό redesign του περιβάλλοντος χρήστη, είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να το χρησιμοποιούν. Αν κι εσείς θέλετε να ξεφύγετε από αυτό μια και καλή, ή αν απλώς το βαρεθήκατε, τότε μάθετε στη συνέχεια όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία διαγραφής του Google+ λογαριασμού σας.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν διαγράψω τον Google+ λογαριασμό μου;

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού είναι άμεση και οριστική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο email για να ξανά δημιουργήσετε λογαριασμό, όμως τα προσωπικά σας στοιχεία, οι δημοσιεύσεις σας, κλπ, δε θα επιστρέψουν. Θα ξεκινήσετε και πάλι από το μηδέν.

Με τη διαγραφή του λογαριασμού σας χάνετε πολλές από τις προσωπικές πληροφορίες σας, όπως τα +1 σας, τις αναρτήσεις σας, τις συλλογές σας, τα σχόλια σας, κλπ. Οι φωτογραφίες του λογαριασμού σας διατηρούνται μέσω του Picasa, καθώς και οι κύκλοι σας μέσω των Google επαφών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως αν και διαγράφεται ο Google+ λογαριασμός, ο Google λογαριασμός παραμένει ενεργός, δηλαδή υπηρεσίες όπως οι Gmail, YouTube, Hangouts, Google Talk, κλπ, δεν επηρεάζονται. Μονάχα στην περίπτωση του YouTube, αν έχετε συνδέσει τον Google+ λογαριασμό σας, τότε με τη διαγραφή του θα επιστρέψετε στο παλιό username που είχατε στο YouTube.

Τέλος, όσον αφορά τις σελίδες τις οποίες διαχειρίζεστε, αυτές θα παραμείνουν υπό τη διαχείριση σας και μετά τη διαγραφή του Google+ λογαριασμού σας, ενώ στην περίπτωση των κοινοτήτων αυτές διαγράφονται αν δεν μεταβιβάσετε πρώτα τη διαχείριση τους σε άλλον χρήστη.

Πώς να κρατήσω αντίγραφο των Google+ πληροφοριών μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
takeout.google.com/settings/takeout

Backup Google+ πληροφοριών

2. Βρείτε και επιλέξτε από τη λίστα τα εξής:

  • Επισημάνσεις +1
  • Κύκλοι Google+
  • Ροή Google+
  • Σελίδες Google+
  • Προφίλ
  • Google Photos

3. Πατήστε την επιλογή «Επόμενο».

Backup Google+ πληροφοριών

4. Στην επόμενη σελίδα, στον τύπο αρχείου επιλέξτε αυτόν που προτιμάτε. Συνιστώ να επιλέξετε .zip για εύκολη αποσυμπίεση.

5. Στην μέθοδο προβολής επιλέξτε «Αποστολή συνδέσμου λήψης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» αν είστε τύπος του email ή «Προσθήκη στο Drive» αν είστε τύπος της cloud υπηρεσίας.

6. Πατήστε «Δημιουργία αρχείου».

Backup Google+ πληροφοριών

Στο σημείο αυτό πρέπει να περιμένετε έως ότου συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες σας και είναι έτοιμες προς κατέβασμα.

Backup Google+ πληροφοριών

7. Μόλις η διαδικασία τελειώσει, αν επιλέξατε προηγουμένως ως μέθοδο προβολής την αποστολή μέσω email, θα λάβετε τους συνδέσμους στο email σας. Παράλληλα, στη σελίδα που βρισκόσασταν θα έχει εμφανιστεί η επιλογή «Εμφάνιση εξαγωγών». Πατήστε την.

Backup Google+ πληροφοριών

8. Τέλος, στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, αναλόγως το μέγεθος των αρχείων που επιλέξατε να κρατήσετε ως αντίγραφα, θα βρείτε τα πακέτα δεδομένων σας. Πατήστε «Λήψη» για να τα κατεβάσετε.

Πώς διαγράφω οριστικά τον Google+ λογαριασμό μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
plus.google.com/downgrade

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού

2. Θα σας ζητηθεί να πραγματοποιήσετε σύνδεση με τον Google+ λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε. Πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας.

3. Πατήστε «Σύνδεση».

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού

4. Στη νέα σελίδα, επιλέξτε το κουτάκι το οποίο απαιτείται για τη διαγραφή, δείχνοντας πως κατανοείτε τις συνέπειες της ενέργειας σας.

5. Πατήστε την επιλογή «Διαγραφή».

Βήμα βήμα η οριστική διαγραφή ενός Google+ λογαριασμού

Αν όλα πήγαν καλά, τότε ο λογαριασμός σας θα έχει διαγραφεί οριστικά και το μήνυμα «Διαγράψατε επιτυχώς τον λογαριασμό σας στο Google+» θα το επιβεβαιώνει. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε και αιτία αποχώρησης, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, αφού ο λογαριασμός σας έχει διαγραφεί και μπορείτε να αποχωρήσετε πλέον από τη σελίδα.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Πηγή: Κέντρο Βοήθειας [1], Κέντρο Βοήθειας [2]

Εγγραφή σε email Newsletter>

Πες το και στους φίλους σου 😉
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.