Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Η Season 5 της αγαπημένης σειράς House of Cards έφτασε πριν λίγες ημέρες στο Netflix και για πρώτη φορά πιο αργά από ότι συνήθως. Ο πολιτικός Frank Underwood (Kevin Spacey), που είτε τον λατρεύουμε είτε αγαπάμε να τον μισούμε, επιστρέφει δυναμικά και όπως κάθε φορά προσφέρει θέαμα με τη δολοπλοκία, διπλωματία και γενικά με οτιδήποτε κάνει!

Η προηγούμενη season μας είχε αφήσει στη τρομερή ανακοίνωση του Προέδρου Underwood, ότι θέτει τη χώρα σε πόλεμο ενάντια στη τρομοκρατική οργάνωση ICO, αφήνοντάς μας κυριολεκτικά άφωνους. Πέρα όμως από αυτό, ο Underwood βρισκόταν αντιμέτωπος και με τις ερχόμενες εκλογές, έχοντας για αντίπαλο τον νέο και χαρισματικό Κυβερνήτη Will Conway (Joel Kinnaman), ο οποίος όσο περνά ο καιρός, τόσο και περισσότερη δύναμη αποκτά. Κι εκεί που αναρωτιόμασταν τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να παραμείνει στην εξουσία, έρχεται η πέμπτη season να μας αποδείξει πως ο Underwood κρύβει ακόμα πολλούς άσσους στο μανίκι του!

House of Cards Season 5 Κριτική Σειράς – No Spoilers!

Η αλήθεια είναι πως μια σειρά σαν το House of Cards δεν περίμενα ποτέ να φτάσει σε πέμπτη season χωρίς να κάνει “κοιλιά”. Δεδομένου κιόλας την αποχώρηση του δημιουργού της σειράς, Beau Willimon, γενικά υπήρχε μια ανησυχία για τον αν η πέμπτη Season θα μπορούσε να είναι το ίδιο ποιοτική με τις προηγούμενες, ή έστω αν θα άλλαζε κατεύθυνση, κάτι που θα θεωρούσα καταστροφικό.

Ευτυχώς όμως και η φετινή season του House of Cards αποδείχθηκε το ίδιο ποιοτική με τις προηγούμενες και κυμαίνεται στα ίδια υψηλά επίπεδα. Παρά τις μεγάλες αλλαγές που δέχθηκε η σειρά, αυτό δεν γίνεται καθόλου αντιληπτό και όπως κάθε φορά βλέπουμε τα ίδια ακριβώς στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη σειρά εξαρχής. Δολοπλοκίες, απανωτές ανατροπές, τρομεροί διάλογοι και ένας απολαυστικός ερμηνευτικά Spacey, είναι τα στοιχεία που θέλουμε από το House of Cards και αυτά που βλέπουμε και στη πέμπτη Season.

House of Cards Season 5 Κριτική Σειράς – No Spoilers!

Οι εξελίξεις τρέχουν στη σειρά και γενικά κάθε ένα επεισόδιο είναι σημαντικό. Όπως όλες οι season, έτσι και η πέμπτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην προβολή, καθώς αποκαλύπτονται πολλές πληροφορίες και γενικά η σειρά από τη φύση της είναι “βαριά”. Ευτυχώς όμως στα δύσκολα σημεία, υπάρχει ο Frank που σπάει τον τέταρτο τοίχο και μας εξηγεί κάποια πράγματα, κάτι που είναι και το αγαπημένο μου στοιχείο στη σειρά. Οι εξελίξεις όμως δεν τρέχουν μόνο στα γεγονότα, αλλά και στους χαρακτήρες και γενικά μαθαίνουμε κάποιες νέες λεπτομέρειες τόσο για τους δύο πρωταγωνιστές, Frank και Claire, αλλά και για πιο δευτερεύοντες χαρακτήρες. Φυσικά παρουσιάζονται και νέα πρόσωπα, που αλλάζουν τελείως τα δεδομένα του “παιχνιδιού”!

Όσον αφορά τις ερμηνείες δεν θα μπορούσε κανείς να ζητήσει κάτι παραπάνω, καθώς όλοι οι ηθοποιοί είναι πραγματικά εξαιρετικοί και έχουν κατανοήσει στο 100% τους ρόλους τους. Φυσικά οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς Frank (Kevin Spacey) και Claire Underwood (Robin Wright) παραδίδουν μαθήματα ερμηνείας, κάνοντάς τους ίσως τους δύο μεγαλύτερους κακούς που έχουμε δει ποτέ σε τηλεοπτική σειρά.

House of Cards Season 5 Κριτική Σειράς – No Spoilers!

Σε γενικές γραμμές δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο από την πέμπτη season του House of Cards και είναι από τις ελάχιστες σειρές που δεν μπορώ να της βρω κάποιο μειονέκτημα. Η σειρά συνεχίζει (και θα συνεχίσει) ακάθεκτη με τον ίδιο ποιοτικό ρυθμό και θα εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή των Underwood. Αν σου άρεσαν οι προηγούμενες season της σειράς, τότε θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος από τη νέα. Τώρα αν δεν έχεις δει καθόλου House of Cards και για κάποιο λόγο διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε μην χάνεις χρόνο και ξεκίνα να το βλέπεις!

Δείτε επίσης: 20 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη σειρά House of Cards!

 

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
10
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για