Όλοι οι browsers, είτε μιλάμε για Google Chrome είτε για Mozilla Firefox, κλπ, προστατεύουν τους αποθηκευμένους (και μη) κωδικούς πρόσβασης με τη χρήση συμβόλων όπως κουκκίδες και αστερίσκους.

Αυτό είναι καλό, γιατί πόσες φορές όταν πάμε να συνδεθούμε σε μια υπηρεσία εμφανίζονται έτοιμα τα στοιχεία σύνδεσης του κατόχου της συσκευής; Πολλές.

Οι περισσότεροι χρήστες σταματούν εκεί, στα σύμβολα, καθώς αδυνατούν να ανακαλύψουν ποιοι χαρακτήρες κρύβονται από κάτω, ποια γράμματα, σύμβολα και αριθμοί.

Όχι όμως κι εμείς, καθώς θα μάθουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ξεσκεπάζουμε κωδικούς πρόσβασης.

Ο τρόπος αυτός λειτουργεί σε όλους τους σύγχρονους browsers. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί δύσκολη η διαδικασία, όμως πιστέψτε με πως δεν είναι και μπορείτε όλοι να την ακολουθήσετε βήμα βήμα.

Έστω λοιπόν ότι βρίσκουμε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης στα στοιχεία σύνδεσης του Facebook.

Η διαδικασία αποκάλυψης του είναι η εξής:

Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

1. Μαρκάρουμε τον κωδικό πρόσβασης κάνοντας διπλό αριστερό κλικ πάνω του και στη συνέχεια κάνουμε δεξί κλικ πάνω του.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατάμε την επιλογή «Έλεγχος αντικειμένου» αν χρησιμοποιούμε Mozilla Firefox ή «Έλεγχος» αν χρησιμοποιούμε Google Chrome.

Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

3. Ένα νέο πλαίσιο θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης μας και αν κάναμε σωστά τα προηγούμενα βήματα, θα έχει εμφανιστεί μέσα σε μπλε πλαίσιο ο κώδικας (HTML) που αναφέρεται στον κωδικό πρόσβασης. Το σημείο του κώδικα που μας ενδιαφέρει είναι το «type=“password“».

Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

4. Κάνουμε διπλό αριστερό κλικ στο «type=“password“», σβήνουμε τη λέξη «password» και στη θέση της πληκτρολογούμε τη λέξη «text». Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι δηλαδή «type=“text“». Τέλος, πατάμε το πλήκτρο «Enter» από το πληκτρολόγιο για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή που κάναμε.

Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα έχει εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης που προηγουμένως ήταν κρυφός με σύμβολα. Στο παράδειγμα μας είναι ο «oK0d1k0sMOU».

Στην ουσία, αυτό που κάναμε ήταν να πούμε στον browser να μην βλέπει τον κωδικό πρόσβασης ως κωδικό πρόσβασης, αλλά ως απλό κείμενο. Κι έτσι να μας αποκαλύψει αυτό που προηγουμένως έκρυβε.

Τόσο απλά!

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

2 Σχόλια σε "Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
vassilis
Αναγνώστης
vassilis

καλημερα
κατ αρχην θελω να πω οτι ειναι σημαντικα αυτα που προτεινετε. παντως εγω, οσον αφορα τους κωδ. προσβασης, εχω να πω οτι ακολουθωντας τη διαδικασια σας δεν εφτασα ποτε σε σημειο «type-password» & » type-text». αντιθετα εμφανιδζει αλλα στοιχεια και δεν επιτρεπει να κανεις αριστρο η δεξι κλικ. εν πασει περιπτωσει ομως εκεινο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης¨δηλαδη με βαση αυτη τη διαδικασια ο οποιοσδηποτε μπορει να ξεκλειδωσει κωδικους μου????? τι πρεπει να κανω ωστε να ειμαι ησυχος οτι δεν θα εχω καποια δυσαρεστη εκπληξη????
ευχαριστω
βασιλης και καλη χρονια να εχουμε ολοι