Πριν λίγο καιρό η ομάδα του Instagram παρουσίασε τη νέα λειτουργία Ιστορίες, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αυτοκαταστρεφόμενες δημοσιεύσεις.

Επίσημα, η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη μονάχα σε κινητές συσκευές με Android και iOS λειτουργικό.

Χάρη σε έναν προγραμματιστή όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Google Chrome και τη web έκδοση του Instagram, ώστε να προβάλουμε Ιστορίες μέσω και του υπολογιστή μας.

Εγκατάσταση του Chrome IG Story

1. Ανοίξτε τον Google Chrome και επισκεφθείτε τη διεύθυνση:
chrome.google.com/webstore/detail/chrome-ig-story/bojgejgifofondahckoaahkilneffhmf

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστή2. Κάντε κλικ στην επιλογή «+ ΠΡΟΣΘΗΚΗ».

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστή3. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη επέκτασης».

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστήΑν όλα πήγαν καλά, τότε θα δείτε το πλαίσιο με τίτλο «Το Chrome IG Story προστέθηκε στο Chrome», καθώς και ένα νέο εικονίδιο, να εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης πάνω δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε «Απόκρυψη από το μενού του Chrome» για να το αφαιρέσετε. Ούτως ή άλλως, δε θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.

Χρήση του Chrome IG Story

Καλό είναι αφού εγκαταστήσατε την επέκταση, να αποσυνδεθείτε από τον Instagram λογαριασμό σας αν είστε συνδεδεμένοι και να ξανά συνδεθείτε.

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστήΚάνοντας επίσκεψη στη web έκδοση του Instagram, θα παρατηρήσετε στο πάνω μέρος της σελίδας τις Ιστορίες να έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Όπως και στις κινητές συσκευές, πατώντας πάνω σε μια ιστορία εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις μέσα σε αυτή, δηλαδή οι φωτογραφίες ή/και τα βίντεο του χρήστη του οποίου πατήσατε την εικόνα προφίλ, με σειρά δημοσίευσης.

Μιας και είμαστε από υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε αριστερό κλικ στις φωτογραφίες μέσα στις Ιστορίες για μεγέθυνση, καθώς και να χρησιμοποιείτε τα βελάκια του πληκτρολογίου για να μεταβαίνετε στις επόμενες και προηγούμενες δημοσιεύσεις. Πατώντας το πλήκτρο «Esc» από το πληκτρολόγιο ή κάνοντας αριστερό κλικ κάπου στο μαύρο παρασκήνιο μέσα σε μια ιστορία, βγαίνετε από αυτήν.

Προβολή και κατέβασμα Instagram ιστοριών μέσω υπολογιστήΤέλος, η επέκταση μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε ολόκληρο το περιεχόμενο μιας Ιστορίας ενός χρήστη.

Η διαδικασία είναι απλή, αφού αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα προφίλ του χρήστη στο πάνω μέρος που εμφανίζονται όλες οι Ιστορίες, και στη συνέχεια να επιλέξουμε «Download».

Στον υπολογιστή μας θα κατέβει ένα συμπιεσμένο αρχείο, το οποίο όταν το αποσυμπιέσουμε με κάποιο πρόγραμμα όπως το winrar, θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο του χρήστη.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

Απ’όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar