Η ομάδα του Instagram αποφάσισε να μιμηθεί το δημοφιλές Snapchat, φέρνοντας τη νέα λειτουργία «Ιστορίες» στους πάνω από 500 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες της εφαρμογής.

Αν και η λειτουργία φαίνεται απλή και ξεκάθαρη στη χρήση της, υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία χρήζουν διευκρίνιση.

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο περιεχόμενο σας το οποίο θα δημοσιεύσετε στο Instagram.

Πώς δημοσιεύω μια Instagram Ιστορία;

Έως τώρα, δημοσιεύατε φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αποθηκεύονταν μόνιμα στο προφίλ σας και ήταν ορατά από τους υπόλοιπους χρήστες του Κοινωνικού Δικτύου έως ότου τα διαγράψετε.

Πλέον, μπορείτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο ως κομμάτι της καθημερινής ιστορίας σας (σε ξεχωριστό χώρο), περιεχόμενο το οποίο θα είναι ορατό στους υπόλοιπους χρήστες για έως και 24 ώρες από την ώρα δημοσίευσης.

Μια ιστορία μπορεί να διαθέτει από μία δημοσίευση έως όσες επιθυμεί ο χρήστης. Μετά το πέρας των 24 ωρών, η κάθε δημοσίευση διαγράφεται αυτόματα και δεν είναι πλέον διαθέσιμη για προβολή.

Η νέα λειτουργία, λοιπόν, αφορά προσωρινό περιεχόμενο φωτογραφιών και βίντεο.

Για να δημοσιεύσετε μια ιστορία:

1. Ανοίξτε το Instagram και πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοπάνω αριστερά στην αρχική σελίδα της εφαρμογής ή σύρετε με το δάχτυλο σας την οθόνη προς τα δεξιά.

2. Στη συνέχεια, τραβήξτε επί τόπου μια φωτογραφία ή βίντεο, ή σύρετε την οθόνη προς τα κάτω ώστε να επιλέξετε μια φωτογραφία ή βίντεο που τραβήξατε έως και 24 ώρες πριν.

Μάθε τα πάντα για τις Instagram Ιστορίες και τη χρήση τους3. Αφού έχετε έτοιμο το περιεχόμενο σας, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοστο πάνω μέρος της οθόνης για να ζωγραφίσετε οπουδήποτε μέσα στη δημοσίευση με διάφορα χρώματα.

4. Μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοστο πάνω μέρος της οθόνης για να γράψετε κείμενο οπουδήποτε μέσα στη δημοσίευση. Αν θέλετε, προσθέστε και εικονίδια emoji εφόσον το πληκτρολόγιο σας τα υποστηρίζει. Επίσης, μπορείτε να πιάσετε το κείμενο αφού το εισάγετε και με δύο δάχτυλα να το μεγεθύνετε, να το περιστρέψετε και να το μετακινήσετε.

5. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό, καθώς μέσω του εικονιδίου Instagram εικονίδιοστο κάτω δεξί μέρος της οθόνης μπορείτε να αποθηκεύσετε τη δημοσίευση στη μνήμη της συσκευής σας.

6. Μόλις η δημοσίευση σας είναι έτοιμη να προστεθεί στην ιστορία σας, πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοστο κάτω μέρος και στο κέντρο της οθόνης.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για να προσθέσετε όσες δημοσιεύσεις επιθυμείτε στην ιστορία σας.

Πώς μπορώ να προβάλω μια Instagram ιστορία;

Για να δείτε μια Ιστορία, τη δική σας ή άλλων χρηστών, μπορείτε:

 • Είτε να επισκεφθείτε την αρχική σελίδα της εφαρμογής και να πατήσετε σε κάποια από τις εικόνες προφίλ όσων ακολουθείτε (ή της δικής σας) στο πάνω μέρος της οθόνης,
 • Είτε να επισκεφθείτε τη σελίδα προφίλ του χρήστη (ή του δικό σας) και να πατήσετε στην εικόνα προφίλ του.

Στην πρώτη περίπτωση εμφανίζονται μονάχα οι ιστορίες όσων χρηστών ακολουθείτε και η δική σας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να δείτε ιστορίες και από χρήστες τους οποίους δεν ακολουθείτε.

Βέβαια, προϋπόθεση για να δείτε την ιστορία ενός χρήστη τον οποίο δεν ακολουθείτε, είναι ο χρήστης αυτός να έχει δημόσιο προφίλ και όχι ιδιωτικό.

Επίσης, προϋπόθεση για να δείτε την ιστορία ενός χρήστη τον οποίο ακολουθείτε, είναι ο χρήστης αυτός να μην έχει επιλέξει να αποκρύψει την ιστορία του από εσάς (περισσότερα παρακάτω για τη διαδικασία).

Κάθε νέα ιστορία θα παρατηρήσετε πως συνοδεύεται από ένα μωβ-πορτοκαλί περίγραμμα γύρω από την εικόνα προφίλ ενός χρήστη, ένδειξη πως δεν την έχετε προβάλει ακόμη.

Τέλος, μπορείτε να προβάλετε κάθε ιστορία όσες φορές επιθυμείτε.

Bonus: Αν και οι Ιστορίες είναι επίσημα προς το παρόν διαθέσιμες μονάχα για κινητές συσκευές, μπορείτε ανεπίσημα να τις προβάλετε και να τις κατεβάσετε μέσω υπολογιστή.

Πώς μπορώ να κρύψω την ιστορία μου από έναν ακόλουθο;

Από προεπιλογή, η ιστορία σας είναι διαθέσιμη για προβολή από όλους τους ακόλουθούς σας. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει και να αποκλείσετε κάποιους από την προβολή της ιστορίας σας.

Μάθε τα πάντα για τις Instagram Ιστορίες και τη χρήση τους1. Επιλέξτε το εικονίδιο Instagram εικονίδιογια τη σελίδα προφίλ σας στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης σας.

2. Επιλέξτε το εικονίδιο Instagram εικονίδιογια τις ρυθμίσεις στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης σας.

3. Στο μενού επιλογών, επιλέξτε «Ρυθμίσεις ιστορίας».

Μάθε τα πάντα για τις Instagram Ιστορίες και τη χρήση τους4. Στη νέα οθόνη, πατήστε την επιλογή «x άτομα» (όπου x ένας αριθμός) κάτω από την ένδειξη «Απόκρυψη ιστορίας από».

5. Βρείτε τους ακόλουθους από τους οποίους θέλετε να κρύψετε την ιστορία σας και επιλέξτε τους.

6. Τέλος, πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοστο πάνω δεξί μέρος για να επιβεβαιώσετε τον αποκλεισμό.

Όπως θα παρατηρήσατε, μπορείτε να αποκλείσετε μονάχα ακόλουθούς σας από την προβολή της ιστορίας σας.

Αν έχετε δημόσιο προφίλ και θέλετε η ιστορία σας να μη φαίνεται σε κάποιον χρήστη ο οποίος δεν σας ακολουθεί, θα χρειαστεί να του κάνετε γενικό μπλοκάρισμα για να μη μπορεί να βλέπει τίποτα από το προφίλ και το περιεχόμενο σας.

Πώς μπορώ να δω ποιοι είδαν την Instagram ιστορία μου;

Αντίθετα απ’ότι μας έχουν συνηθίσει τα Social Media, η ομάδα του Instagram αποφάσισε να επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν πόσοι και ποιοι χρήστες προβάλλουν την ιστορία τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή μας δείχνει ποιοι είδαν κάθε μία από τις δημοσιεύσεις μέσα στην ιστορία μας, καθώς μπορεί να έχουμε δημοσιεύσει 10 φωτογραφίες και κάποιος να είδε μόνο τις 3 πρώτες.

Για να μπορέσετε και εσείς να δείτε ποιοι είδαν τουλάχιστον μια φορά την ιστορία σας:

Μάθε τα πάντα για τις Instagram Ιστορίες και τη χρήση τους1. Ανοίξτε την αρχική σελίδα της εφαρμογής και επιλέξτε την ιστορία σας στο πάνω μέρος (είναι πάντα η πρώτη στη σειρά, εφόσον υπάρχει).

2. Βρείτε τη δημοσίευση της ιστορίας σας που σας ενδιαφέρει και είτε πατήστε το εικονίδιο στο κάτω μέρος και στο κέντρο της οθόνης σας, είτε σύρτε το δάχτυλο σας προς τα πάνω μέσα στη δημοσίευση.

Μάθε τα πάντα για τις Instagram Ιστορίες και τη χρήση τουςΑν όλα πήγαν καλά, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη η οποία θα σας αναφέρει πόσοι χρήστες σε αριθμό είδαν τη συγκεκριμένη δημοσίευση που επιλέξατε, καθώς και ποιοι είναι αυτοί ονομαστικά.

Αν έχετε παραπάνω από μια δημοσιεύσεις στην ιστορία σας, μπορείτε να επιλέξετε από το πάνω μέρος της τελευταίας οθόνης την κάθε δημοσίευση για να δείτε πόσοι και ποιοι την πρόβαλαν.

Επιπλέον πληροφορίες για τις Instagram Ιστορίες

 • Αφού δημοσιεύσετε περιεχόμενο στην ιστορία σας, μπορείτε στη συνέχεια να επισκεφθείτε μια δημοσίευση και να τη διαγράψετε, να την κατεβάσετε στη συσκευή σας ή να τη δημοσιεύσετε μόνιμα στο προφίλ σας. Όλα τα προηγούμενα προτού περάσει το 24ωρο και διαγραφεί η κάθε δημοσίευση στην ιστορία σας.
 • Παρακολουθώντας μια ιστορία ενός χρήστη, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή «Αποστολή μηνύματος» κάτω αριστερά για να στείλετε προσωπικό μήνυμα στον χρήστη παρέα με τη δημοσίευση. Όταν η δημοσίευση διαγραφεί μετά από 24 ώρες, θα διαγραφεί και μέσα από το προσωπικό μήνυμα (όχι το λεκτικό κομμάτι αυτού).
 • Μπορείτε μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας να επιλέξετε ποιοι μπορούν να απαντούν στην ιστορία σας μέσω προσωπικού μηνύματος.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

ΠΗΓΗΚέντρο βοήθειας Ίνσταγκραμ
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.
 • mae

  Αν δω την ιστορία κάποιου ατόμου που δεν ακολουθώ αλλά έχει το προφίλ του δημόσιο θ εμφανιστεί σ αυτό το άτομο οτι την είδα?και το αντίθετο με μια δικιά μου ιστορία

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   @mae Ναι, θα φανεί ότι είδες την ιστορία του, όπως επίσης ότι είδε την ιστορία σου. Δεν απαιτείται να ακολουθείτε ο ένας τον άλλον.

 • ΟΛΓΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ

  αν ενα ατομο εχει το προφιλ του δημοσιο και το εχω μπλοκαρει και μετα δω την ιστορια του μπορει να δει οτι ειδα την ιστορια του?

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Γεια σου Όλγα! Η περίπτωση που αναφέρεις είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν γνωρίζω (ακόμη) να σου απαντήσω. Μόλις βρω χρόνο θα κάνω τη δοκιμή και θα σου πω.

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Σύμφωνα με δοκιμή που έκανα, δε μπορείς να παρακολουθήσεις την ιστορία ενός προφίλ το οποίο έχεις μπλοκάρει.

   • ΟΛΓΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ

    Ευχαριστώ πολύ!!

 • Marialetta Letti-Letti

  Να ρωτησω κατι…? Οταν ενα ατομο βλεπει την ιστορια κ βρισκεται το εικονιδιο του περιπου στη μεση κ απο πανω εχουν δει την ιστορια περιπου 40. Κ μετα απο μια μερα το εικονιδιο του εμφανιζεται πρωτο κ μενει κ πρωτο οποιοσδηποτε αλλος αν το δει … Τι σημαινει???

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Δεν γνωρίζω αν σημαίνει κάτι και με ποιον τρόπο εμφανίζει τη σειρά το Instagram στις ιστορίες. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφορία για αυτό. Θα μπορούσε πχ να εμφανίζει αυτόν που είδε την ιστορία τις περισσότερες φορές. Δεν το ξέρουμε όμως, εκτός αν κάποιος το δοκιμάσει και μας πει τι ισχύει.

   • Marialetta Letti-Letti

    Δεν νομιζω πως παιζει ρολο… Εμενα παντα μου βγαζει πρωτο πρωτο εναν συγκεκριμενο ασχετα με το ποσες φορες το εχει δει νομιζω…. Δεν μπορω να καταλαβω! Ευχαριστω παντως…

  • Dimitra Kolovou

   Είχα ακριβώς την ίδια απορία. Λογικά σημαίνει ότι την είδε περισσότερες φορές. Ξέρεις όμως αν το συγκεκριμένο άτομο επισκέπτεται συχνά το προφίλ σου; Η μήπως επισκέπτεσαι εσύ συχνά το προφίλ του; λογικά ένα από αυτα ισχύει.

   • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

    Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει, καθώς η ομάδα του instagram δεν έχει αποκαλύψει κάτι για το θέμα.

 • Κατερίνα

  Καλημέρα. Ήθελα να ρωτησω πως μπορεις να ανεβασεις στην ιστορια σου βιντεο που εχουν φίλτρα απο το snapchat. Ειδα κάποιους χρηστες να εχουν ανεβασει βίντεο με τα γνωστα φίλτρα του snapchat και αναρωτιέμαι πως το κανανε. Ευχαριστώ

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Καλημέρα! Λογικά πρώτα φτιάχνουν το βίντεο στο Snapchat, το αποθηκεύουν στη συσκευή και στη συνέχεια το ανεβάζουν από τη συσκευή στην Instagram Ιστορία τους.

 • kia

  Αν δω την ιστορία κάποιου που δεν ακολουθώ και τον μπλοκάρω αμέσως θα μπορεί να καταλάβει ότι είδα την ιστορία του ?

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Καλησπέρα kia! Σύμφωνα με μια δοκιμή που έκανα, η απάντηση είναι ναι. Με το μπλοκάρισμα δεν αφαιρείται η θέαση της ιστορίας, όταν ο άλλος χρήστης κοιτά ποιοι είδαν την ιστορία του.

 • Xara

  Καλησπέρα! Υπάρχει τρόπος να ανεβάσουμε βίντεο που δεν έχουμε τραβήξει εμείς, ή που το τραβήξαμε παλιότερα, ως ιστορία? ?

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Καλημέρα Χαρά! Υπάρχει τρόπος να ανεβάσεις φωτογραφία ή βίντεο από τη συσκευή σου, μονάχα όμως αν τα έχεις τραβήξει τις τελευταίες 24 ώρες. Στην οθόνη λήψης περιεχομένου για την ιστορία, σύρε την οθόνη προς τα πάνω για να εμφανιστεί στο κάτω μέρος το πλαίσιο για την επιλογή.

   • Xara

    Ευχαριστώ πολύ Θοδωρή! Το δοκίμασα και έχεις δίκιο! Ωστόσο παρατήρησα ότι μου εμφάνισε και φωτογραφίες που είχα κατεβάσει, ή και screenshots.. ήθελα ουσιαστικά να καταλάβω αν είναι αποκλειστικά του χρήστη η «ιστορία «.. αλλά δεν αίμα απαραίτητο! Ευχαριστώ και πάλι, καλό βράδυ!

    • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

     Να ΄σαι καλά Χαρά, καλή συνέχεια εύχομαι! 🙂

 • Dennis

  Υπάρχει τρόπος να βλέπω ποιος και κάθε πότε μπαίνει στο instagram profile μου;

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Καλημέρα και καλή χρονιά! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Σχετικά με το ερώτημα σου, δεν υπάρχει τρόπος να βλέπεις τέτοιες πληροφορίες για το Instagram. Όσες εφαρμογές υπόσχονται το αντίθετο, είτε θέλουν να κλέψουν τα στοιχεία σου, είτε παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία.

 • Eleni Limnaiou

  Καλησπέρα από ‘μενα. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω σχετικά με το storyline του instagram και αν γίνεται βάση τις γνώσεις σας να μου απαντήσετε. Ενώ μπορώ να ανεβάσω την ιστορία μου στην αρχή, δεν μπορώ να την δω μετά. Το ίδιο και με τις ιστορίες των φίλων μου. Δε μου εμφανίζονται! Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, αντί για ιστορία, υπάρχει μία μαύρη εικόνα. Εντωμεταξύ, για αρκετό καιρό δούλευε μία χαρά. Έχω ήδη δοκιμάσει να κάνω εκαθάριση δεδομένων εφαρμογής όπως επίσης και να την διαγράψω και να την ξαναεγκαταστήσω απ’ την αρχή. Πιστεύω θα μου φαινόταν πολύ χρήσιμη η γνώμη σας.

  • http://www.fomo.gr/ Thodoris Konsoulas

   Καλησπέρα Ελένη! Θα σου πρότεινα κι εγώ εκκαθάριση δεδομένων και διαγραφή και επανεγκατάσταση της εφαρμογής, όμως αφού τα έχεις ήδη δοκιμάσει, δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει.