Ήταν θέμα χρόνου από τη στιγμή που το Facebook εξαγόρασε το Instagram να βλέπαμε στο δεύτερο μια λειτουργία «ενεργός/ή πριν από…», προδίδοντας πότε ο καθένας χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Πραγματοποιώντας ενημέρωση της εφαρμογής στην τελευταία έκδοση σε Android και iOS, η ομάδα του Instagram αποφάσισε να αποκαλύψει πότε οι χρήστες βρίσκονται online, τοποθετώντας την ένδειξη στα προσωπικά μηνύματα ή αλλιώς DMs (Direct Messages).

Πιο συγκεκριμένα, η ένδειξη «ενεργός/ή…» εμφανίζεται μονάχα κάτω από το username του χρήστη με τον οποίο έχετε επικοινωνήσει, πριν μπείτε μέσα στη συνομιλία.

Επίσης, μπορείτε να δείτε την κατάσταση δραστηριότητας ενός χρήστη μονάχα αν αυτός σας ακολουθεί ή έχει επικοινωνήσει μαζί σας.

Επομένως, από τα δύο προηγούμενα προκύπτει εξαρχής πως αν δεν υπάρχει συζήτηση με έναν άλλον χρήστη, δε μπορείτε να δείτε κάπου αλλού αν είναι ενεργός ή πότε ήταν τελευταία φορά.

Η πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα γίνεται πατώντας το εικονίδιο της σαΐτας πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα του Instagram.

Πώς να δείτε ποιος είναι ενεργός στο Instagram και πώς να «κρυφτείτε»

Ένα πρόβλημα που εντόπισα και σχετίζεται με την ελληνική γλώσσα, είναι πως η ένδειξη «ενεργός/ή πριν από…» πιάνει αρκετό χώρο και δε φαίνονται οι υπόλοιπες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ο χρόνος.

Το προηγούμενο πρόβλημα λύνεται αν αλλάξετε γλώσσα και ρυθμίσετε για παράδειγμα την εφαρμογή στα αγγλικά, όπου η ένδειξη «Active … ago» είναι μικρότερη και εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες.

Αν είστε από εκείνους που δε θέλετε να φαίνεστε online, τότε τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να «κρυφτείτε».

Απενεργοποίηση κατάστασης δραστηριότητας στο Instagram

Πώς να δείτε ποιος είναι ενεργός στο Instagram και πώς να «κρυφτείτε»

1. Από το οριζόντιο μενού, επιλέξτε το τελευταίο εικονίδιο με το ανθρωπάκι για να μεταφερθείτε στη σελίδα του προφίλ σας.

2. Στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες για να μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

3. Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή δεξιά από την ένδειξη «Εμφάνιση κατάσταση δραστηριότητας».

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, όπως αναγράφεται και στην παραπάνω εικόνα, είναι πως αν επιλέξετε να μην φαίνεστε ενεργός/ή στο Instagram, τότε δε θα μπορείτε να βλέπετε ποιοι άλλοι είναι ενεργοί και ποιοι όχι. Κάτι που είναι απόλυτα δίκαιο!

Και να που ξεκινά η παρακολούθηση και στο Instagram!

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΠΗΓΗΚέντρο Βοήθειας
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

7 Σχόλια σε "Πώς να δείτε ποιος είναι ενεργός στο Instagram και πώς να «κρυφτείτε»"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
Κώστας
Αναγνώστης
Κώστας

Η ένδειξη ενεργός τώρα έχει να κάνει με το πότε απλά ανοίγεις την εφαρμογdή και χαζεύεις κλπ, η εμφανίζεται μόνο όταν μπαίνεις στα direct για να τσαταρεις κ να στείλεις μηνυματα ;;