Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Instagram χρήστη

Στα Κοινωνικά Δίκτυα όπως για παράδειγμα στο Instagram, είναι πιθανόν να υπάρξουν ενοχλητικοί χρήστες οι οποίοι να μας βρίζουν, να στέλνουν συνεχώς προσωπικά μηνύματα και σχόλια, κλπ.

Ευτυχώς για όλους μας, η ομάδα του δημοφιλούς Instagram έχει διαθέσει λειτουργία «μπλοκαρίσματος» (ή αλλιώς «αποκλεισμού»), η οποία είναι διαθέσιμη μέσω υπολογιστή και κινητών συσκευών.

Τι πετυχαίνω με το Instagram μπλοκάρισμα;

  • Ένας μπλοκαρισμένος χρήστης δε μπορεί να αναζητήσει το προφίλ σας, να σας στείλει προσωπικό μήνυμα και να δει τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις ιστορίες σας.
  • Ένας μπλοκαρισμένος χρήστης μπορεί ακόμη να αναφέρει (με @) το username σας, εφόσον το γνωρίζει.
  • Πραγματοποιώντας μπλοκάρισμα, ο χρήστης ο οποίος το δέχεται δεν ειδοποιείται γι’αυτό.
  • Σχόλια και likes που έχετε δεχτεί από χρήστες πριν τους μπλοκάρετε, δεν διαγράφονται αυτόματα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Μπορείτε μονάχα να αφαιρέσετε τα σχόλια που επιθυμείτε.
  • Ένας μπλοκαρισμένος χρήστης μπορεί κανονικά να δει σχόλια και likes που κάνετε σε χρήστες που και εκείνος ακολουθεί ή σε δημόσια προφίλ.
  • Εσείς μπορείτε κανονικά να βλέπετε το προφίλ του χρήστη που έχετε μπλοκάρει, δε μπορείτε όμως να αφήσετε σχόλια και να κάνετε likes στο περιεχόμενο του.

Στην περίπτωση που έχετε δημόσιο προφίλ, τότε κάποιος μπλοκαρισμένος χρήστης μπορεί να αποσυνδεθεί από το προφίλ του, να επισκεφθεί το προφίλ σας και να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας χωρίς σύνδεση.

Πώς μπορώ να μπλοκάρω έναν Instagram χρήστη μέσω κινητού τηλεφώνου;

Για τις ανάγκες του οδηγού χρησιμοποιούμε την Android εφαρμογή του Instagram.

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Instagram χρήστη1. Επισκεφθείτε το προφίλ του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε και πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοπάνω δεξιά.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Μπλοκάρισμα».

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Instagram χρήστη3. Τέλος, πατήστε «Ναι, είμαι σίγουρος/η» και ο χρήστης θα μπλοκαριστεί επιτυχώς.

Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη μέσω κινητού τηλεφώνου

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Instagram χρήστη1. Επισκεφθείτε το προφίλ του μπλοκαρισμένου χρήστη και πατήστε «Ξεμπλοκάρισμα».

2. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Ναι, είμαι σίγουρος/η».

Στην περίπτωση που δε θυμάστε ή δε βρίσκετε το προφίλ του μπλοκαρισμένου χρήστη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Instagram χρήστη1. Πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοκάτω δεξιά για να επισκεφθείτε τη σελίδα του προφίλ σας.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοπάνω δεξιά.

3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Μπλοκαρισμένοι χρήστες».

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Instagram χρήστη4. Τέλος, βρείτε το προφίλ του χρήστη που σας ενδιαφέρει και πατήστε πάνω του για να επισκεφθείτε το προφίλ του. Έπειτα ακολουθήστε τη διαδικασία παραπάνω για ξεμπλοκάρισμα.

Μπλοκάρισμα Instagram χρήστη μέσω υπολογιστή

Βήμα βήμα το μπλοκάρισμα (αποκλεισμός) ενός Instagram χρήστη1. Έχοντας συνδεθεί με το προφίλ σας, επισκεφθείτε μέσω browser τη διεύθυνση προφίλ του χρήστη που θέλετε να μπλοκάρετε και πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοδεξιά από το username του.

2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε «Αποκλεισμός αυτού του χρήστη» και ο χρήστης θα μπλοκαριστεί επιτυχώς.

Ξεμπλοκάρισμα Instagram χρήστη μέσω υπολογιστή

Βήμα βήμα το ξεμπλοκάρισμα ενός Instagram χρήστη1. Έχοντας συνδεθεί με το προφίλ σας, επισκεφθείτε μέσω browser τη διεύθυνση προφίλ του χρήστη που θέλετε να ξεμπλοκάρετε και πατήστε το εικονίδιο Instagram εικονίδιοδεξιά από το username του.

2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε «Κατάργηση αποκλεισμού του χρήστη» και ο χρήστης θα ξεμπλοκαριστεί επιτυχώς.

Στην περίπτωση του υπολογιστή δεν υπάρχει κάπου λίστα με τους μπλοκαρισμένους χρήστες. Μπορείτε να την επισκεφθείτε μονάχα από κινητή συσκευή και μέσω των επίσημων εφαρμογών του Instagram.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

ΠΗΓΗΚέντρο βοήθειας Ίνσταγκραμ
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.