Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού

Τα περισσότερα από τα Social Media έχουν την επιλογή για προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού, ώστε οι χρήστες αν αλλάξουν γνώμη να μπορούν να επιστρέψουν και να βρουν τον λογαριασμό τους να τους περιμένει, όπως ακριβώς τον άφησαν.

Το Instagram διαθέτει και οριστική διαγραφή λογαριασμού και προσωρινή απενεργοποίηση, με την οποία θα ασχοληθούμε στον οδηγό αυτό.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν απενεργοποιήσω τον Instagram λογαριασμό μου;

Με την απενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού, οι φωτογραφίες, τα σχόλια και τα likes κρύβονται μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά ο λογαριασμός. Δεν διαγράφονται. Παρόλα αυτά, εσείς μπορείτε να κρατήσετε ένα backup των φωτογραφιών σας για να τις χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

Επίσης, κάθε λογαριασμός μπορεί να απενεργοποιηθεί μονάχα μια φορά ανά 7 ημέρες και για την επανενεργοποίηση του απαιτούνται να περάσουν κάποιες ώρες μετά την απενεργοποίηση, δηλαδή δε γίνεται άμεσα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πώς να κρατήσω αντίγραφο όλων των Instagram φωτογραφιών μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
instaport.me

Backup όλων των Instagram φωτογραφιών

2. Στο πρώτο από τα πλαίσια, πατήστε στην επιλογή «Sign in with Instagram».

Backup όλων των Instagram φωτογραφιών

3. Φροντίστε να κάνετε σύνδεση στον Instagram λογαριασμό σας, αν δεν έχετε ήδη κάνει, και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί στη συνέχεια πατήστε την επιλογή «Authorize» για να δώσετε πρόσβαση στην υπηρεσία να δει τις φωτογραφίες σας.

Backup όλων των Instagram φωτογραφιών

4. Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε αυτόματα πάλι στο site www.instaport.me έχοντας συνδεθεί με τον λογαριασμό σας. Επιλέξτε στο δεύτερο πλαίσιο την επιλογή «All my photos» για να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες σας.

5. Πατήστε την επιλογή «Start Export».

Backup όλων των Instagram φωτογραφιών

6. Θα πάρει κάποια λεπτά έως ότου να ετοιμαστούν όλες οι φωτογραφίες σας. Μόλις το τρίτο πλαίσιο πρασινίσει, πατήστε την επιλογή «Download only» για να κατεβάσετε τις φωτογραφίες σας.

Αν όλα πήγαν καλά, ένα συμπιεσμένο αρχείο θα κατέβει στον υπολογιστή σας και με αποσυμπίεση του θα βρείτε όλες τις φωτογραφίες του λογαριασμού σας.

Πώς απενεργοποιώ προσωρινά τον Instagram λογαριασμό μου;

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο:
instagram.com/accounts/remove/request/temporary

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού

2. Επιλέξτε έναν από τους λόγους για τους οποίους προχωράτε σε απενεργοποίηση. Το Instagram θα προσπαθήσει να σας προτείνει λύσεις ανάλογα με την επιλογή σας.

3. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

4. Πατήστε την επιλογή «Προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού».

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού

5. Ένα popup πλαίσιο θα εμφανιστεί για να σας ρωτήσει αν είστε σίγουροι για την επιλογή σας. Πατήστε «ΟΚ».

Βήμα βήμα η προσωρινή απενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού

Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα δείτε το μήνυμα της παραπάνω εικόνας και ο λογαριασμός σας θα έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά.

Πώς επανενεργοποιώ τον Instagram λογαριασμό μου;

Πρέπει να γνωρίζετε πως η επανενεργοποίηση ενός Instagram λογαριασμού δε μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα μετά την απενεργοποίηση του, αλλά απαιτούνται να περάσουν κάποιες ώρες πρώτα.

Επανενεργοποίηση Instagram λογαριασμού

Με μια απλή σύνδεση με τα στοιχεία σας, θα βρείτε και πάλι τον λογαριασμό σας όπως ακριβώς τον αφήσατε πριν την απενεργοποίηση του. Με την επανενεργοποίηση, θα δείτε το μήνυμα «Ο λογαριασμός ενεργοποιήθηκε ξανά» στην οθόνη της συσκευής σας.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Πηγή: Κέντρο Βοήθειας

Εγγραφή σε email Newsletter>

Πες το και στους φίλους σου 😉
Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.