Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Πόσες φορές σας έχει τύχει όταν βλέπετε μια ταινία για δεύτερη φορά, να παρατηρείτε κάποιες λεπτομέρειες που δεν είχατε δει στην πρώτη προβολή; Η δουλειά ενός σκηνοθέτη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πρέπει να προσέξει κάθε μικρή λεπτομέρεια σε κάθε μία σκηνή που γυρίζει, ακόμα και αυτές τις πολύ μικρές που περνούν απαρατήρητες από το μάτι. Μερικοί όμως καταφέρνουν να τις εντοπίσουν και όταν συμβαίνει αυτό, αυτόματα ανεβαίνει και η ποιότητα της ταινίας. Ας δούμε λοιπόν 10 χαρακτηριστικές από αυτές!

1) Η μάσκα του Joker – The Dark Knight

10 μικρές λεπτομέρειες σε ταινίες που πιθανόν να μην παρατηρήσατε!

Πως γίνεται να ξεχάσει κανείς την πρώτη σκηνή που εμφανίζεται ο Joker στην ταινία The Dark Knight του Christopher Nolan; Ο τρομερός σκηνοθέτης πρόσθεσε μια λεπτομέρεια στη μάσκα που φορά ο Joker στη ληστεία της τράπεζας, η οποία αποτελεί easter egg στον Joker που ερμήνευσε ο Cesar Romero. Ο Romero ήταν ο πρώτος ηθοποιός που ερμήνευσε τον χαρακτήρα σε live-action εκδοχή, στη σειρά του 1966 με τίτλο “Batman”.

2) Το καπέλο του Davy Jones – Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Παρατηρήσατε πως τα πλοκάμια του Dave Jones κρατούν το καπέλο του, για να μην φύγει από το κεφάλι του όταν το καράβι κάνει κατάδυση;

3) Τα σημάδια στο αμάξι του Wolverine – Logan

10 μικρές λεπτομέρειες σε ταινίες που πιθανόν να μην παρατηρήσατε!

Στην αρχή του Logan, το αμάξι του πρωταγωνιστή που το χρησιμοποιεί για να μεταφέρει κόσμο, δέχεται τα πυρά μιας καραμπίνας. Εκείνο το βράδυ ο Wolverine πρέπει να μεταφέρει μια οικογένεια, οπότε βλέπουμε να έχει βάλει κολλητική ταινία στα σημεία που το αμάξι δέχθηκε πυρά. Η πιο ωραία όμως λεπτομέρεια, είναι όταν πολύ αργότερα βλέπουμε την κολλητική ταινία να έχει φύγει και να υπάρχουν ακόμα οι τρύπες στο αμάξι, αλλά και σημάδια της ταινίας που χρησιμοποίησε.

4) Το easter egg στους Killers – Hot Fuzz

10 μικρές λεπτομέρειες σε ταινίες που πιθανόν να μην παρατηρήσατε!

Μία από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών, αποτελεί η ταινία του Edgar Wright με τίτλο Hot Fuzz. Σε μια σκηνή βλέπουμε την ιδιοκτήτρια ενός μαγαζιού να ρωτά τον χαρακτήρα Danny Butterman αν έπιασε τους δολοφόνους (killers). Εκείνη όμως τη στιγμή πίσω της υπάρχει ένα πόστερ του συγκροτήματος Killers, από το album τους με τίτλο Hot Fuss.

5) Batman V Superman – I am Legend

10 μικρές λεπτομέρειες σε ταινίες που πιθανόν να μην παρατηρήσατε!

Μία από τις καλύτερες λεπτομέρειες του I am Legend που προβλήθηκε το 2007, είναι η σκηνή που βλέπουμε poster της ταινίας Batman V Superman. Για την ακρίβεια, εκείνη την περίοδο προοριζόταν να προβληθεί ταινία με την επική μάχη των δύο ηρώων της DC, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ. Παρόλο που το I am Legend προέβλεψε πως το Batman V Superman θα προβληθεί το 2010, τελικά έγινε το 2016.

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 ταινίες που δεν γνωρίζατε πως συνδέονται μεταξύ τους!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για