Τα εφέ στις φωτογραφίες είναι μια τεχνολογία που όλοι αγαπάμε. Σε ποιον δεν αρέσει να βάζει αστεία γυαλιά ή μούσια ή καπέλα, κλπ, στο δικό του πρόσωπο ή στα πρόσωπα των φίλων του;

Υπάρχει μια εφαρμογή που έχει πάει τα εφέ σε άλλο επίπεδο και ονομάζεται MSQRD, ονομασία η οποία προέρχεται μετά από αφαίρεση των φωνηέντων της λέξης «Masquerade».

Τι ακριβώς προσφέρει το MSQRD app;

Αυτό που προσφέρει η εφαρμογή MSQRD είναι οι μεταμφιέσεις, κάνοντας χρήση της μπροστά ή πίσω κάμερας ενός smartphone ή tablet, για απίθανες selfie σε φωτογραφίες και βίντεο 30 δευτερολέπτων.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή καταλαβαίνει το σχήμα των κεφαλιών μας, προσαρμόζοντας μάλιστα τα εφέ στις κινήσεις των ματιών μας, του στόματος μας, κλπ.

Η χρήση του MSQRD είναι όσο πιο απλή γίνεται, δίνοντας τη δυνατότητα λήψης και κοινοποίησης των φωτογραφιών και βίντεο στα Social Media και σε εφαρμογές που χρησιμοποιούμε.

Πριν προχωρήσουμε στη χρήση της εφαρμογής, αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον κολοσσό των Social Media που ακούει στο όνομα Facebook, με την ανακοίνωση να επισημαίνει πως η εφαρμογή θα εξακολουθήσει να λειτουργεί.

Μην εκπλαγείτε όμως αν δούμε τα εφέ στο Messenger ή στο WhatsApp.

Χρήση εφέ σε selfie φωτογραφίες και βίντεο μέσω MSQRD

Πρώτα απ’όλα, θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το MSQRD app σε Android.

MSQRD: Η νέα μόδα για εφέ στις selfies σε Android & iOS

1. Κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί η μπροστά κάμερα της συσκευής σας και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα διαθέσιμα πρόσωπα και μάσκες.

Αν δεν έχετε μπροστά κάμερα, λογικά θα ενεργοποιηθεί η πίσω κάμερα.

2. Πατώντας το κόκκινο εικονίδιο MSQRD εικονίδιο με την κάμερα, ξεκινά η λήψη βίντεο με μέγιστη διάρκεια τα 30 δευτερόλεπτα. Πατώντας και πάλι το εικονίδιο μπορείτε να σταματήσετε τη λήψη βίντεο οποιαδήποτε στιγμή πριν τα 30 δευτερόλεπτα ή να το αφήσετε να σταματήσει αυτόματα.

3. Δίπλα από το εικονίδιο της κάμερας, μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής για να αλλάξετε τη λειτουργία από βίντεο σε φωτογραφία.

4. Πατώντας το εικονίδιο MSQRD εικονίδιο πάνω δεξιά, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της μπροστά και πίσω κάμερας της συσκευής σας.

5. Έχοντας επιλέξει στο βήμα 3 το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής, εμφανίζεται στο κέντρο το μπλε εικονίδιο MSQRD εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής για λήψη φωτογραφίας.

MSQRD: Η νέα μόδα για εφέ στις selfies σε Android & iOS

Αφού τραβήξετε το βίντεο ή τη φωτογραφία σας, μπορείτε:

6. Να το κοινοποιήσετε κατευθείαν στο Instagram.

7. Να το κοινοποιήσετε κατευθείαν στο Facebook.

8. Να το κοινοποιήσετε σε κάποια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας.

MSQRD: Η νέα μόδα για εφέ στις selfies σε Android & iOS

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε μερικά ακόμη παραδείγματα με διάφορα εφέ σε selfies.

Το καλύτερο MSQRD εφέ είναι η εναλλαγή δύο προσώπων

MSQRD: Η νέα μόδα για εφέ στις selfies σε Android & iOS

Επιλέγοντας το εφέ με τα δύο πρόσωπα όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, μπορείτε να στρέψετε την κάμερα προς δύο οποιαδήποτε πρόσωπα και η εφαρμογή θα αναλάβει αυτόματα να εναλλάξει τα πρόσωπα στα δύο κεφάλια!

Με διαφορά το καλύτερο εφέ, αφού θα πεθάνετε στα γέλια με τους συνδυασμούς μεταξύ αδερφών ή αγοριών και κοριτσιών, ή νέων και ηλικιωμένων, κλπ.

Bonus: Αστεία φωνητικά εφέ μέσω του Voice Changer για Android

Παρόμοια λειτουργία εναλλαγής προσώπων διαθέτει κι η εφαρμογή Snapchat, για όσους τη χρησιμοποιείτε.

Κάνε εγγραφή στο YouTube κανάλι μας:

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για