Στο ερώτημα καλαμάκι ή τυλιχτό, συνήθως προτιμώ το καλαμάκι, γιατί η πίτα με φουσκώνει και δεν μπορώ εύκολα να φάω δεύτερο σουβλάκι. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει στις περιπτώσεις που το περιεχόμενο είναι δυναμίτης. Ο λόγος για τον «Σάλτσα»

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνω“Σουβλάκι παραδοσιακό με σάλτσα”, λέει η επιγραφή έξω απ΄το μαγαζί που ο κύριος Γιάννης και η κυρία Ορσία, ξεκίνησαν να λειτουργούν από το 1989 μέχρι σήμερα. Μην περιμένεις εντυπωσιακές πινακίδες, αναπαυτικά καθίσματα και μοντέρνο ντεκόρ. Το πιο πιθανό είναι να έχεις περάσει και απ’ έξω και να μην το παρατήρησες. Κακώς για σένα βέβαια, γιατί όσο χάνει στην εμφάνιση, κερδίζει στην γεύση. Και αυτό δεν το ξέρουν μόνο οι Περιστεριώτες, αλλά και άλλοι που έρχονται από Γλυφάδα, Μενίδι και από όλη την πόλη για να φάνε στον «Σάλτσα».

Η περίφημη σάλτσα, θυμίζει πολύ την κλασσική σάλτσα του κοκκινιστού μοσχαριού που τρώμε με μακαρόνια/ρύζι, με το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και την κανέλα της και άλλα πολλά. Δεν ξέρω αν σας αρέσει με μακαρόνια, αλλά στο σουβλάκι μέσα είναι άπαιχτη! Μαζί με το τζατζίκι, είναι σαν τυλιχτό γιαουρτλού, κάνει την πίτα με το κρέας να γλιστράει χωρίς να μπουχτίζεις, η κάθε σου μπουκιά ζητάει την επόμενη! Δεν είναι καυτερή, αλλά αν θέλεις το ζητάς και στην κάνουν..

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνωΌταν πας, πάρε μπιφτέκι απ’όλα (πίτα, μπιφτέκι, σάλτσα, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι).. Υπάρχουν καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, τα οποία είναι εξίσου καλά, απλά με το μπιφτέκι, θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για πρώτη τουλάχιστον φορά..

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνωΜε κιμά ζυμωμένο από τους ίδιους, θα σου θυμίσει κεμπάπ, με την διαφορά ότι ο κιμάς είναι καθαρά μοσχαρίσιος και δεν έχει καθόλου αρνί. Τα μπαχαρικά αναδεικνύουν το μοσχάρι, χωρίς την έντονη όμως, μυρωδιά του αρνιού.

Η πίτα επίσης δεν θυμίζει τις άλλες.. Αφράτη και νόστιμη, μαλακώνει απ’το τζατζίκι και την σάλτσα, και παίρνει την γεύση τους..

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνωΠάμε στο τζατζίκι τους. Το φτιάχνουν και αυτό οι ίδιοι, τα υλικά είναι ένα προς ένα, από το γιαούρτι μέχρι το λίγο καροτάκι που έχει… Σκορδάτο, αλλά δεν καίει, μάλλον πιο πολύ ανακουφίζει το στομάχι.. Και παραμένει πηχτό, χωρίς να νερουλιάζει και να χάνεται μέσα στο σουβλάκι..

Αν δεν πολυθές το σκόρδο, βάλε γιαουρτάκι σκέτο. Ή κέτσαπ-μουστάρδα- σως του σέφ, ή όλα μαζί, αλλά δεν προτείνεται από μένα γιατί θα χαθεί η γεύση του βασικότερου λόγου που πρέπει να πας- της σάλτσας.

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνωΑν επίσης είσαι της πατάτας, πάρε μια ωραιότατη μερίδα (1,80) και βάλ’της πάνω ό,τι θες (-επιμένω, οπωσδήποτε την σάλτσα-!)..

Από τιμές, όλα τους τα τυλιχτά είναι στα 2 ευρώ και τα καλαμάκια-μπιφτέκι στο 1 ευρώ. Πολύ τίμια όλα τους λοιπόν..

Extra info: Καθώς η προσοχή τους όλη, είναι στραμμένη στην διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων, τα κρέατα τα προμηθεύονται από τον ίδιο κρεοπώλη τόσα χρόνια και τα λαχανικά τους τα διαλέγουν οι ίδιοι. Αυτό φαίνεται και στο ότι δεν κάνουν ντελίβερι, γιατί φοβούνται ότι θα χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά το θεωρώ συν..

Καταλήγουμε! Για μια διαφορετική εμπειρία στο σουβλάκι, που όμως μένει μέσα στα χωράφια της παράδοσης και της ποιότητας, οπωσδήποτε «Σάλτσας».. Μετά την δοκιμή, η μία φορά δεν θα είναι αρκετή

Ο Σάλτσας: Για παραδοσιακό σουβλάκι και κάτι παραπάνω«Ο Σάλτσας»,

Σοφοκλή Βενιζέλου 50, Περιστέρι, τηλ-210-5715349

Ώρες λειτουργίας: 6:00 μ.μ. – 12:30 π.μ., Κυριακή κλειστά

Συντάκτρια: Ms Laxanontolmades