Όταν οι πρώτοι κινηματογραφιστές αποφάσισαν να τολμήσουν να γυρίσουν τις πρώτες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, κανείς δεν περίμενε πως θα δημιουργούσαν ένα είδος ταινιών που στο μέλλον θα έκανε τεράστια επιτυχία και θα είχε τόσο μεγάλο κοινό. Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ανέκαθεν είχαν μια ειδική θέση στις καρδιές των θεατών, καθώς παρουσίαζουν πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί και μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο αρκετά διαφορετικό από τον δικό μας. Τα ποιοτικά sci-fi των τελευταίων ετών είναι άπειρα και για αυτό το λόγο θα σας παρουσιάσουμε 25 από αυτά που θεωρούμε πως ήταν τα καλύτερα και που είχαν να δώσουν το κάτι παραπάνω!

1) Blade Runner

Με τον Ridley Scott να κυκλοφορεί το 1979 το Alien, τρία χρόνια αργότερα δημιουργεί ένα επίσης καταπληκτικό sci-fi με τίτλο Blade Runner, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Harrison Ford. Ο ειδικός αστυνόμος Blade Runner θα κυνηγήσει τέσσερα ανδροειδή που επαναστάτησαν και επέστρεψαν στη Γη, με σκοπό να συναντήσουν τον δημιουργό τους.

2) Equilibrium

Οι άνθρωποι θέλοντας να καταφέρουν ειρήνη στον κόσμο, δημιουργούν ειδικά χάπια τα οποία εξαφανίζουν τα αισθήματα των ανθρώπων. Με τα συναισθήματα λοιπόν να θεωρούνται παράνομα, ένας άνθρωπος του νόμου (Christian Bale), θα αντιληφθεί πως το σύστημα είναι σαθρό και θα προσπαθήσει να το ανατρέψει!

3) The Matrix

Για το Matrix δεν χρειάζονται ειδικές συστάσεις, καθώς λίγο-πολύ όλοι έχετε ακούσει για αυτό. Το Matrix αποτελεί από τις ταινίες που θα τη δεις και πραγματικά θα τη σκέφτεσαι για αρκετό καιρό. Κρίμα που οι δύο συνέχειές του δεν έμειναν στο ίδιο κλίμα και ήταν πιο εμπορικές.

4) The Fifth Element

Αν θέλετε ένα πιο χαλαρό sci-fi με αρκετά κωμικά στοιχεία και έντονη δόση δράσης, το Πέμπτο Στοιχείο είναι ότι πρέπει για εσάς. Ο Bruce Willis υποδύεται έναν ταξιτζή, ο οποίος θα γίνει το κεντρικό πρόσωπο στην προσπάθεια του να προστατέψει ένα θρυλικό όπλο από τα σατανικά χέρια του κακού Gary Oldman.

5) The Terminator

Η ταινία που άφησε το δικό της στίγμα στην ιστορία του κινηματογράφου και δημιούργησε μια συνταγή που ακολούθησαν αρκετές ταινίες στο μέλλον. Ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ θα σταλεί πίσω στο παρελθόν με σκοπό να εξολοθρεύσει την Sarah Connor, πριν εκείνη φέρει στη ζωή τον γιο της που θα οδηγήσει τους ανθρώπους στον πόλεμο εναντίων των Μηχανών!

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 10 ταινίες που νομίζαμε οτι θα γίνουν κλασσικές αλλά ξεχάστηκαν!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

1
2
3
4
5
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar