Η τρίτη solo ταινία του Captain America έφτασε επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες και η αλήθεια είναι πως μόνο solo δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς θα εμφανιστούν πολλοί άλλοι σούπερ ήρωες. Ο λόγος για το «Captain America: Civil War» που φέρνει αντιμέτωπους τους δύο πιο αγαπημένους ήρωες της Marvel και συγκεκριμένα των Avengers και το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα crossover που έγιναν ποτέ στην ιστορία των comic της εταιρείας. Επειδή όμως το φιλμ ακολουθεί τα γεγονότα πολλών προηγούμενων ταινιών της Marvel και επειδή θα υπάρχουν πολλές πληροφορίες που θα σας κάνουν να χαθείτε, παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν παρακολουθήσετε το «Captain America: Civil War»!

Ο λόγος που γίνεται ο Εμφύλιος Πόλεμος!

Η νέα ταινία ακολουθεί τα γεγονότα του «Avergers: Age of Ultron», όπου οι ήρωες μπορεί να έσωσαν τον κόσμο για άλλη μια φορά, αλλά οι παράπλευρες απώλειες ήταν αρκετές με εκατοντάδες ανθρώπους να χάνουν τις ζωές τους. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση θέλοντας να περιορίσει την ελευθερία των ηρώων, θέλει να περάσει το πρόγραμμα Anti-Hero Registration Act που θα ελέγχει τις πράξεις τους. H κυβέρνηση βρίσκει σύμφωνο τον Iron Man/Tony Stark που πιστεύει πως οι Avengers πρέπει να ελέγχονται, ενώ ο Captain America θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για να παίρνει αποφάσεις που θα σώσουν τον κόσμο. Οι δυο τους λοιπόν σχηματίζουν από μία ομάδα και ο Εμφύλιος Πόλεμος ξεκινά!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Λίγα πράγματα για το Comic Civil War!

Η ταινία «Captain America: Civil War» βασίζεται στην σειρά comic που δημιούργησε ο Mark Millar και έκανε φυσικά τεράστια επιτυχία στο κοινό, καθώς δεν είναι ένας καθαρός πόλεμος μεταξύ καλού και κακού όπως είχαμε συνηθίσει. Επίσης στο comic ο πόλεμος παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι ήρωες της Marvel, ενώ οι X-Men έχουν ουδέτερη στάση και δεν παίρνουν μέρος. Παρόλα αυτά αποτελεί την μοναδική ιστορία που επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο της Marvel. Αυτό όμως που έκανε το Civil War να ξεχωρίσει είναι το γεγονός ότι βλέπουμε αγαπημένους μας ήρωες να πολεμούν μεταξύ τους, με τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών να είναι τόσο ισχυρά που σε δυσκολεύει να διαλέξεις πλευρά. Αλλά όπως αναφέρει και το moto του comic «Whose Side Are You On?». Τέλος το γεγονός ότι βλέπουμε πολλούς χαρακτήρες να πεθαίνουν, είναι άλλος ένας λόγος που το Civil War ξεχώρισε από τα υπόλοιπα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Ποιές ταινίες πρέπει να δω πριν το Civil War;

Σε περίπτωση που έχετε χάσει κάποιες ταινίες της Marvel μην αγχώνεστε και τρέχετε να τις δείτε όλες πριν το Civil War, καθώς δεν χρειάζεται. Καλό όμως θα ήταν να έχετε δει τα «Captain America: The Winter Soldier» και «Avengers: Age of Ultron», καθώς σε αυτές τις δύο αποκαλύπτονται οι λόγοι που οδηγούν τους Captain America και Iron Man απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης και εμφανίζονται και οι περισσότεροι ήρωες του Civil War. Φυσικά αν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να δείτε και τα «Captain America: The First Avenger», «The Avengers», «Ant-Man», «Iron Man» και «Iron Man 2» για ακόμα περισσότερο backstory!

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Οι δύο ομάδες!

Με αρχηγούς τον Captain America από τη μία και τον Iron Man από την άλλη, οι δύο ηγέτες σχηματίζουν από μία ομάδα με συμμάχους άλλους σούπερ ήρωες. Η ομάδα του Captain America αποτελείται από τους: Winter Soldier, Falcon, Hawkeye, Agent 13, Ant-Man και Scarlet Witch, ενώ η αντίστοιχη ομάδα του Iron Man αποτελείται από τους: Black Widow, War Machine, Black Panther, Vision και Spider-Man. Πάμε όμως να δούμε για ποιους λόγους συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες στο Civil War.

Captain America

Πολλοί θα περιμέναμε πως ο Captain America/Steve Rogers (Chris Evans) σαν γνήσιος πατριώτης που είναι και έχοντας και το όνομα της χώρας του στον τίτλο του, να υπακούσει την κυβέρνηση και να μην φανεί αντίθετος στην απόφαση της να ελέγχει τους σούπερ-ήρωες. Όλα όμως άλλαξαν από τα γεγονότα της δεύτερης solo ταινίας του «Captain America: The Winter Soldier», καθώς όταν χρειάστηκε να εμπιστευτεί την κυβερνητική οργάνωση, κατάλαβε το πόσο σάπιο ήταν το όλο σύστημα από τον πυρήνα του και πως έπρεπε να καταστραφεί. Έτσι προδομένος πλέον, πάει κόντρα με το σύστημα και δεν εμπιστεύεται πια την κυβέρνηση να αναλάβει την σωτηρία του κόσμου όποτε θεωρεί εκείνη απαραίτητο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Iron Man

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.), ο οποίος σε όλες τις προηγούμενες ταινίες δεν έδειχνε υπακοή στο σύστημα και την κυβέρνηση και έκανε οτιδήποτε για να εκπληρώσει τους σκοπούς του. Όλα όμως άλλαξαν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Avengers που συνειδητοποίησε πως εκεί έξω υπάρχουν αρκετά μεγάλοι κίνδυνοι που απειλούν την ανθρωπότητα. Αυτό τον οδήγησε στις κρίσεις πανικού (βλέπε Iron Man 3) και στην μανία του να λύσει τα προβλήματα του κόσμου μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η μανία όμως αυτή τον οδήγησε στα γεγονότα του «Avengers: Age of Ultron», όπου η Α.Ι. που δημιούργησε παραλίγο να καταστρέψει τον κόσμο. Όλα αυτά τα γεγονότα τον οδηγούν στο συμπέρασμα να ακολουθήσει τον σχέδιο της κυβέρνησης για έλεγχο των ηρώων, με σκοπό να μην ξαναγίνει κάποιο περιστατικό όπως στο Age of Ultron.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες!

Hawkeye (Jeremy Renner): Μέλος της οργάνωσης Shield και στη συνέχεια των Avengers. Την τελευταία φορά εμφανίστηκε στο «Age of Ultron», όπου τα παράτησε όλα για να ζήσει με την οικογένεια του.

Black Widow (Scarlett Johansson): Μέλος των Avengers. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βοηθήσει τον Captain America να σταματήσει την οργάνωση Hydra στο «Winter Soldier» και βοήθησε στο να σωθεί ο κόσμος από τον Ultron. Παρά τη φιλία της με τον Cap, είναι άγνωστοι οι λόγοι που ενσωματώνεται στην ομάδα του Iron Man.

Winter Soldier (Sebastian Stan): Φίλος του Captain America που θεωρούταν νεκρός για χρόνια, αλλά επέζησε χάρη στην HYDRA η οποία τον χρησιμοποίησε κρυφά ως πειραματόζωο για να δημιουργήσει τον τέλειο στρατιώτη. Πλέον έχει ξαναβρεί κανονικά την μνήμη του.

War Machine (Don Cheadle): Μέλος της κυβέρνησης και φίλος του Tony Stark που τον βοηθά όποτε χρειαστεί. Έχει τη δική του στολή σαν του Iron Man και φυσικά συμμετέχει στην ομάδα του.

Vision (Paul Bettany): Ανδροειδές που δημιουργήθηκε από τον Ultron και έχει προγραμματιστεί από τον Tony Stark και τον Bruce Banner (Hulk) και ξύπνησε από τον κεραυνό του σφυριού του Thor. Στην ουσία είναι ο JARVIS σε ανθρώπινη μορφή.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις το Captain America: Civil War!

Falcon (Anthony Mackie): Πιστός φίλος του Captain America, τον οποίο βοήθησε να βρει τον φίλο του Back Holster (Winter Soldier).

Scarlet Witch (Elizabeth Olsen): Επίσης πειραματόζωο της HYDRA που κατάφερε να ξεφύγει στο «Age of Ultron».

Ant-Man (Paul Rudd): Τον είδαμε στην solo ταινία του και στο Civil War θα κάνει την δεύτερη του εμφάνιση.

Black Panther (Chadwick Boseman): Βασιλιάς του Βασιλείου του Wakanda και προστάτης της φυλής του. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ξεκίνησε έρευνα να βρει τον Winter Soldier που θεωρείται ως υπεύθυνος.

Spider-Man (Tom Holland): Για τον Spider-Man δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι πως ο χαρακτήρας που θα δούμε στο Civil War δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του ήρωα.

Agent 13 (Emily VanCamp): Μυστική πράκτορας που είχε ως αποστολή να κατασκοπεύσει τον Captain America στο «Winter Soldier».

Σύνοψη

Γενικά το «Captain America: Civil War» αποτελεί το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων ταινιών που κυκλοφόρησε η Marvel, με πολλούς να αναφέρουν κιόλας πως είναι η καλύτερη ταινία της εταιρίας μέχρι στιγμής. Σίγουρα το γεγονός ότι η αντίπαλη ομάδα της DC κυκλοφόρησε το «Batman V Superman: Dawn of Justice«, έπεισε την Marvel να προχωρήσει πιο γρήγορα το project όπως είχε υπολογίσει. Το γεγονός όμως ότι η Marvel έχει οργανώσει τόσο τέλεια την παρουσίαση του κόσμου της στην μεγάλη οθόνη και το γεγονός ότι συνδυάζει σε άψογο βαθμό τη δράση με το χιούμορ, είναι τα στοιχεία που θα κάνουν το Civil War την καλύτερη ταινία της. Τελικά όμως εσείς με ποια πλευρά είστε;

Δείτε την κριτική μας για την ταινία εδώ!!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar