Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως το The Force Awakens θα είναι η έβδομη συνέχεια της σειράς ταινιών Star Wars, δεν υπήρχε καμιά απολύτως αμφιβολία πως το φιλμ θα είχε τρομερή εισπρακτική επιτυχία και πως θα ήταν ένας καλός υποψήφιος για να σπάσει όλα τα ρεκόρ παγκοσμίως. Η ταινία πέρα από το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες σχεδόν όλων, ικανοποιώντας τόσο θεατές όσο και κριτές κάνοντάς την μία από τις καλύτερες ταινίες Star Wars, έχει καταφέρει μέσα στο μικρό διάστημα των τριών εβδομάδων να ξεπεράσει όλα σχεδόν τα παγκόσμια ρεκόρ εισπράξεων. Πάμε λοιπόν να τα δούμε πιο αναλυτικά:

  1. Περισσότερες προπωλήσεις εισιτηρίων ($100 εκατομμύρια), έναντι του The Dark Knight Rises ($25 εκατ.).
  2. Καλύτερη πρεμιέρα στις ΗΠΑ ($238 εκατ.), έναντι του Jurassic World ($208,8 εκατ.).
  3. Καλύτερη πρεμιέρα παγκοσμίως ($517 εκατ.), έναντι του Jurassic World (524,9 εκατ).
  4. Περισσότερες πωλήσεις Πέμπτης ($57 εκατ.), έναντι του Harry Potter: Deathly Hallows Part 2 ($43,5 εκατ.) και Παρασκευής ($120,5 εκατ.), έναντι του έναντι Harry Potter: Deathly Hallow Part 2 ($91,1 εκατ.).
  5. Πρώτη ταινία που θα ξεπεράσει τα $100 εκατ. σε ημερήσιες εισπράξεις μετά την πρεμιέρα της.
  6. Μεγαλύτερο άνοιγμα Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας το Hobbit: An Unexpected Journey.
  7. Περισσότερες πωλήσεις σε ΙΜΑΧ προβολές Πέμπτης ($5,7 εκατ.), Παρασκευής ($14 εκατ.) και Σαββατοκύριακου ($30,1 εκατ.).
  8. Πρώτη ταινία που φτάνει γρηγορότερα το $1 δις, μόλις στη 12η μέρα προβολής της, έναντι του Jurassic World στην 13η μέρα.
  9. Περισσότερες πωλήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων ($49 εκατ.), έναντι του Sherlock Holmes με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr ($23 εκατ.).
  10. Μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Star Wars, έναντι του Episode III: Revenge of the Sith με $108. εκατ.

Star Wars: The Force Awakens

Μέχρι στιγμής το Episode VII έχει καταφέρει να φτάσει τα 1,51 δις δολάρια παγκοσμίως σε εισπράξεις, ξεπερνώντας έτσι το Avengers: Age of Ultron και κάνοντας το να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση των μεγαλύτερων εισπράξεων. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μπει στη τελική πεντάδα και να ξεπεράσει τους επόμενους του αντιπάλους, που δεν είναι άλλοι από τα: 5) Furious 7 ($1,515 δις), 4) Avengers ($1,519 δις), 3) Jurassic World ($1,6 δις). Από εκεί και πέρα τα πράγματα όμως δυσκολεύουν, καθώς ακολουθεί το τρομερό ντουέτο του James Cameron με το 2) Titanic ($2,1 δις) και το εκπληκτικό 1) Avatar ($2,7 δις) να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Δεδομένου όμως τις συνεχείς καθημερινές μεγάλες εισπράξεις ($88 εκατ. το τελευταίο Σαββατοκύριακο) και το γεγονός ότι το Star Wars ακόμα διανύει την τρίτη του εβδομάδα στους κινηματογράφους, η ταινία στις 9 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στην Κίνα, όπου εκεί σίγουρα θα έχει μεγάλη επιτυχία. Άραγε το Force θα είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να φτάσει στη πρώτη θέση της λίστας;

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

avatar
  Subscribe  
Ενημέρωση για