Για να βρίσκεσαι εδώ, θα έχεις δημιουργήσει έναν Instagram λογαριασμό, θα ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο, και θα αναρωτιέσαι:

«Πώς μπορώ να μάθω πόσοι και ποιοι βλέπουν το Instagram προφίλ μου και το περιεχόμενο του;»

Ας ξεκινήσουμε με το εξής:

Αν δεν έχεις ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, οι φωτογραφίες και τα βίντεο σου είναι δημόσια προς προβολή και μπορούν να τα δουν όλοι οι χρήστες του ίντερνετ, μιας και δεν έχεις ιδιωτικό λογαριασμό.

Ποιοι χρήστες βλέπουν τις Instagram φωτογραφίες και βίντεο μου;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σε στενοχωρήσω, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μάθεις ποιος μπαίνει στο προφίλ σου, ή ποιος απλά κοιτάζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου.

Επίσημη θέση στο ερώτημα δεν υπάρχει στο Κέντρο Βοήθειας του Instagram, εν αντιθέσει με το ίδιο ερώτημα για το Facebook.

Πώς είμαστε τόσο σίγουροι για την απάντηση μας; Αν υπήρχε τρόπος θα τον βρίσκαμε μιας και έχουμε κάνει μπόλικη αναζήτηση για το θέμα.

Αν μελλοντικά υπάρξει, να είστε σίγουροι πως θα τον δημοσιεύσουμε.

Και γιατί υπάρχουν εφαρμογές που υπόσχονται να μου δώσουν την απάντηση;

Με απλά και γρήγορα λόγια, για να σας κοροϊδέψουν και να βγάλουν κέρδος από εσάς, ή να σας κλέψουν τα στοιχεία και να χρησιμοποιήσουν το προφίλ σας για δικούς τους σκοπούς.

Οι περισσότερες εφαρμογές που κατεβάζετε από τα App Stores των Android και iOS θα σας ζητήσουν να κάνετε σύνδεση με τα στοιχεία του Instagram προφίλ σας.

Και τότε τα στοιχεία σας θα σταλούν σε κάποιον server και ο προγραμματιστής της εφαρμογής θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να μπει στο προφίλ σας.

Άλλες εφαρμογές απλώς συνηθίζουν να δείχνουν ως λίστα χρηστών που βλέπουν το προφίλ σας, εκείνους που αλληλεπιδρούν με αυτό, δηλαδή κάνουν likes στις φωτογραφίες και τα βίντεο σας, αφήνουν σχόλια, κλπ.

Οι προηγούμενες εφαρμογές δε λένε ψέμματα, όμως εσείς ψάχνετε να βρείτε ποιοι χρήστες βλέπουν το προφίλ σας και δεν αλληλεπιδρούν με αυτό. Σωστά;

Όπως και να ‘χει, να θυμάστε πως καμία εφαρμογή δε θα σας δώσει λίστα με όλους όσους μπαίνουν στο Instagram προφίλ σας και στις φωτογραφίες και στα βίντεο σας.

Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να δείτε ποιος βλέπει περιεχόμενο σας, αφορά τις Ιστορίες σας. Η λειτουργία αυτή διαθέτει επίσημα την επιλογή να βλέπετε λίστα με ακόλουθους και μη χρήστες που κοιτάζουν κάθε μέρος της Ιστορίας σας.

Πρέπει να κάνω κάτι αν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους εφαρμογές;

Για να είσαστε ασφαλείς, προτείνουμε να προχωρήσετε στις παρακάτω τρεις ενέργειες.

1. Ανάκληση εξουσιοδότησης οποιασδήποτε ύποπτης εφαρμογής.
2. Απεγκατάσταση οποιασδήποτε ύποπτης εφαρμογής από την κινητή συσκευή σας.
3. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης του Instagram λογαριασμού σας.

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

6 Σχόλια σε "Ποιοι βλέπουν το προφίλ μου στο Instagram; Απαντάμε στο δημοφιλές ερώτημα!"

Ενημέρωση για
avatar
Ταξινόμηση κατά:   νεότερα | παλαιότερα | περισσότερο βαθμολογημένα
Νανα
Αναγνώστης
Νανα

Γεια σας! Φανταστική η δουλειά σας 😊 ήθελα ομ ως με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι. Αν θέλω να δω το story λογαριασμού που δεν ακολουθώ αλλα είναι δημοσιο, θα φανει; με λίγα λόγια θα περιλαμβάνομαι στις προβολές; παιζει ρόλο αν
είναι κ ο δικούς μου λογαριασμός δημοσιος ή ιδιωτικος;

Αννι
Αναγνώστης
Αννι

Αν κανεις προσωπικό ιστολόγιο βλεπεις ποιοί και πόσοι ειδαν τις φωτο π εχεις ανεβάσει?

vassiconst
Αναγνώστης
vassiconst

γεια σας
μια εφαρμογη που εχω στο κινητο android (unfollowers for instagram) ειναι επικινδυνη???? πρεπει να την αφαιρεσω????