«Ωραία αυτή η φωτογραφία, μα πού είναι το εικονίδιο για κοινοποίηση της στο Instagram προφίλ μου;»

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί κι εσείς γιατί το Ίνσταγκραμ δεν διαθέτει επιλογή για κοινοποίηση.

«Και πώς άλλοι χρήστες το κάνουν και μάλιστα προσθέτουν και ένδειξη Repost μέσα στη φωτογραφία;»

Αν το κάνουν άλλοι χρήστες, τότε μπορείτε κι εσείς!

Πάμε να μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κοινοποίηση περιεχομένου.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το Repost στο Instagram;

Το Κέντρο Βοήθειας του Ίνσταγκραμ αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύετε είναι δικά σας.»

Αυτό σημαίνει πως κατέχετε τα πνευματικά δικαιώματα κάθε φωτογραφίας ή βίντεο που δημοσιεύετε στο προφίλ σας.

Ο λόγος που το εικονίδιο της κοινοποίησης λείπει από την εφαρμογή, είναι επειδή η ομάδα του Instagram επιθυμεί κάθε χρήστης να ανεβάζει μονάχα το δικό του περιεχόμενο.

Βέβαια, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εφαρμογές για Repost, ή αλλιώς κοινοποίηση, φωτογραφιών και βίντεο από άλλους χρήστες.

Προτού εσείς κοινοποιήσετε περιεχόμενο άλλου χρήστη, θα πρέπει πρώτα να ζητήσετε την άδεια του και να το κάνετε μονάχα αν λάβετε θετική απάντηση.

Διαφορετικά, μπορεί το περιεχόμενο που μοιράσατε να δεχτεί report (αναφορά) για πνευματικά δικαιώματα από τον δημιουργό του και ο λογαριασμός σας να κινδυνεύσει με μπλοκάρισμα.

Επίσης, έχετε υπόψιν πως όταν κοινοποιείτε ξένο περιεχόμενο, δεν συνίσταται να το επεξεργάζεστε περαιτέρω, παρά να το δημοσιεύετε όπως το δημοσίευσε ο δημιουργός του.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Κοινοποίηση (Repost) φωτογραφίας ή βίντεο στο Instagram

Προτού ξεκινήσετε τα βήματα του οδηγού, εγκαταστήστε την εφαρμογή Repost for Instagram κάνοντας κλικ στο πλήκτρο με το λειτουργικό της συσκευής σας.

Repost στο Instagram

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram, βρείτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να κάνετε repost, και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά από τη φωτογραφία ή το βίντεο.

2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε «Αντιγραφή URL κοινοποίησης».

3. Ανοίξτε την εφαρμογή Repost και θα παρατηρήσετε πως η φωτογραφία ή το βίντεο σας, έχει προστεθεί στη λίστα «New». Πατήστε πάνω στη φωτογραφία ή το βίντεο.

Repost στο Instagram

4. Στη νέα οθόνη, πατώντας τα εικονίδια κάτω αριστερά από τη φωτογραφία ή το βίντεο, μπορείτε να ορίσετε τη θέση της ένδειξης (κάτω αριστερά, κάτω δεξιά, πάνω δεξιά, πάνω αριστερά) που υποδεικνύει πως πρόκειται για repost.

5. Στη συνέχεια, πατώντας τα εικονίδια κάτω δεξιά από τη φωτογραφία ή το βίντεο, μπορείτε να ορίσετε το χρώμα της ένδειξης (ανοικτό, σκούρο) που υποδεικνύει πως πρόκειται για repost.

6. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «Repost».

7. Ένα πλαίσιο θα εμφανιστεί, το οποίο θα σας ενημερώνει πως έχει γίνει αντιγραφή έτοιμου μηνύματος για την περιγραφή (λεζάντα) της φωτογραφίας ή του βίντεο σας. Πατήστε την επιλογή «Open Instagram».

Repost στο Instagram

8. Με το άνοιγμα της εφαρμογής Instagram, θα έχετε μεταφερθεί στην οθόνη που μπορείτε να περικόψετε τη φωτογραφία ή το βίντεο. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές (αν χρειάζονται) και πατήστε το βελάκι πάνω δεξιά στην οθόνη.

9. Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στην οθόνη για επεξεργασία της φωτογραφίας ή του βίντεο. Συνίσταται να μην κάνετε αλλαγές, ώστε να διατηρήσετε το περιεχόμενο όπως το δημοσίευσε ο δημιουργός του. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «Επόμενο» πάνω δεξιά στην οθόνη.

Repost στο Instagram

10. Στην τελευταία οθόνη, πατώντας συνεχόμενα στο πλαίσιο «Γράψτε μια λεζάντα…», μπορείτε να κάνετε «Επικόλληση» του έτοιμου μηνύματος που δημιούργησε στο βήμα 7 η εφαρμογή Repost.

Το μήνυμα αυτό αναφέρει το username του δημιουργού του περιεχόμενου που κοινοποιείτε, καθώς και την αυθεντική περιγραφή του περιεχόμενου.

Εσείς βέβαια, μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε, καλό είναι όμως να αναφέρετε το username του δημιουργού.

11. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Κοινοποίηση» μόλις είστε έτοιμοι για να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία ή το βίντεο.

Αυτό ήταν!

Σχόλια & Απορίες

Στη φόρμα σχολίων παρακάτω μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας για τον παραπάνω οδηγό τεχνολογίας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Απ'όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντοτε googl-αρα για να ξεπεράσω τεχνολογικά εμπόδια που μου εμφανίζονταν. Κάπως έτσι έμαθα πολλά για τους υπολογιστές, το ίντερνετ, τα κινητά, κλπ. Ψάχνοντας και μόνο. Τώρα, ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας όσα περισσότερα μπορώ μέσω απλών τεχνολογικών οδηγών.

Αφήστε το σχόλιό σας

6 Σχόλια σε "Βήμα βήμα η κοινοποίηση (repost) φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram"

avatar
  Subscribe  
νεότερα παλαιότερα περισσότερο βαθμολογημένα
Ενημέρωση για
Dora Aslanidou
Αναγνώστης
Dora Aslanidou

Μπορείς να με βοηθήσεις σε κάτι? Πως γίνεται να μην μπορούν να αντιγράφουν τα βίντεο μου?

Ειρηνη
Αναγνώστης
Ειρηνη

Καλησπερα! Μηπως ειναι ευκολο να μου πειτε αν γινεται να κανω repost σε βιντεο απο story;ευχαριστω