Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Disney αγόρασε τα δικαιώματα για να κυκλοφορήσει νέες ταινίες Star Wars, ολόκληρος ο πλανήτης δεν σταμάτησε να μιλά για αυτό. Φυσικά πέρα από τον μεγάλο ενθουσιασμό υπήρχαν πολλοί που είχαν κάποια επιφύλαξη, επειδή οι νέες ταινίες για πρώτη φορά δεν θα είχαν την επίβλεψη του δημιουργού George Lucas, αλλά και επειδή σε πολλούς δεν άρεσε η prequel τριλογία της σειράς, που προσωπικά λάτρεψα (ειδικά το Episode III). Όλα αυτά όμως έγιναν καπνός από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως ο J.J. Abrams θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία, ο οποίος κάνοντας εκπληκτική δουλειά φέρνοντας ξανά στη ζωή τη σειρά Star Trek, καλέστηκε να κάνει το ίδιο και στο Star Wars. Το αποτέλεσμα; Το Star Wars επέστρεψε και είναι καλύτερο από ποτέ!

Ας τα πάρουμε ένα-ένα και ας μιλήσουμε για την ιστορία: Έχοντας περάσει τρεις δεκαετίες από την ήττα της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, μια νέα απειλή έρχεται στο προσκήνιο. Το Πρώτο Τάγμα λοιπόν, απειλεί να κυριαρχήσει ολόκληρο το γαλαξία και μόνο μια ομάδα ηρώων μαζί με την υποστήριξη της Αντίστασης, μπορεί να τους σταματήσει. Μπορεί το σενάριο και γενικά η βασική ιδέα της ιστορίας να θυμίζει αρκετά το «Episode IV: A New Hope» και  να κάνει την εξέλιξη της αρκετά προβλέψιμη, παρόλα αυτά το φιλμ φαίνεται τόσο ωραία οπτικά, που όλα αυτά τα αφήνεις στην άκρη. Άλλωστε πολλοί χαρακτήρισαν το Force Awakens ως το «remake» του Episode IV. Υπάρχουν φυσικά αρκετές ανατροπές στην ταινία, αλλά η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν περισσότερη φαντασία και να δημιουργήσουν ένα πιο πρωτότυπο σενάριο. Σίγουρα όμως ο Abrams και οι συνεργάτες του, δεν ήθελαν να αποκαλύψουν πολλά βασικά κομμάτια της ιστορίας από την πρώτη κιόλας ταινία της νέας σειράς, καθιστώντας έτσι το Force Awakens την εισαγωγή για τις επόμενες ταινίες.

Αλλά ας πάμε στα θετικά τώρα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την καταπληκτική σκηνοθεσία του Abrams. Ο Abrams, ο οποίος έχει βάλει το χεράκι του στο σενάριο και τη παραγωγή της ταινίας, κατάφερε να αναγεννήσει το Star Wars από τις στάχτες του, δημιουργώντας ένα sequel φιλμ που συνδυάζει το άρωμα και την ατμόσφαιρα της παλιάς τριλογίας, με τον γρήγορο ρυθμό και τα ειδικά εφέ της νέας. Η απουσία του Lucas είναι εμφανής με τον Abrams να βάζει δικά του στοιχεία, δίνοντας στην ταινία αρκετή ένταση στις σκηνές μάχης, ενώ οι γρήγορες εναλλαγές σκηνών σε συνδυασμό με τον καταπληκτικό ήχο, σε κάνουν να νιώθεις πως πραγματικά όλα αυτά που βλέπεις τα ζεις. Επίσης ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι το φιλμ, παρόλο που έχει διάρκεια περίπου 140 λεπτά, δεν κουράζει ούτε δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να κράτα ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή. Φυσικά δεν θα μιλάγαμε για Star Wars, αν δεν υπήρχε μάχη με Lightsaber, όπου εδώ μπορεί απλά να πήραμε μια μικρή γεύση, αλλά μας υπόσχεται πως στις επόμενες συνέχειες θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Άλλο ένα επίσης θετικό του Force Awakens είναι οι χαρακτήρες. Οι νέοι χαρακτήρες Rey (Daisy Ridley) και Finn (John Boyega) καταφέρνουν να συνεργαστούν άψογα με τους παλιούς Han Solo (Harrison Ford) και Leia (Carrie Fisher), με αποτέλεσμα να δημιουργείται τέλεια χημεία μεταξύ τους. Επιπλέον η ταινία έχει αρκετό χιούμορ και δεν επικεντρώνεται σε έναν μόνο comic relief χαρακτήρα, αλλά εδώ βλέπουμε όλους τους πρωταγωνιστές να λένε έξυπνες ατάκες και να σπάνε την ατμόσφαιρα. Ακόμα και ο Chewbacca (Peter Mayhew) και το ανδροειδές ΒΒ-8 έχουν ξεκαρδιστικές σκηνές, που δεν μιλάνε καν στην ταινία. Από την άλλη πλευρά έχουμε και τον κακό της υπόθεσης, με όνομα Kylo Ren (Adam Driver), ο οποίος από την πρώτη κιόλας σκηνή σε κάνει να νιώσεις το πόσο επιβλητικός και επικίνδυνος είναι, κάνοντάς τον έναν άξιο villain για Star Wars. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να βγάλει τη μάσκα… Δες την ταινία και θα καταλάβεις. 😉

Συνοπτικά, το Star Wars: The Force Awakens είναι ένα καταπληκτικό φιλμ που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που θέλει ο οποιοσδήποτε φαν της σειράς να δει. Αν εξαιρέσουμε το σενάριο, ο J.J. Abrams πραγματικά έκανε εξαίρετη δουλειά ξαναφέρνοντας στη ζωή το franchise, ικανοποιώντας μέχρι ένα επίπεδο ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φαν της σειράς και μας δίνει μια υπόσχεση πως τα καλύτερα για το Star Wars έρχονται!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
τ
8
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar