Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ταινιών που ενώ κατά τη διάρκεια τους είναι άψογες και σε ευχαριστούν, έρχεται ξαφνικά ένα κακό ή τουλάχιστον διαφορετικό τέλος από ότι περίμενες τέλος και τα καταστρέφει όλα. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί βρίσκονται σε δίλλημα για το ποιο τέλος θα αρέσει στον περισσότερο κόσμο και για αυτό το λόγο υπάρχουν τα εναλλακτικά τέλη, έτσι ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν θα δούμε 10 διαφορετικά τέλη που αλλάζουν τελείως το νόημα των ταινιών και μερικές φορές είναι πολύ καλύτερα από τα original.

1) Terminator 2: Judgment Day

Στο εναλλακτικό τέλος της φοβερής ταινίας Terminator 2, βλέπουμε τη Sarah Connor στο έτος 2029 όπου έχει σταματήσει την Ημέρα Κρίσης που θα έφερνε την καταστροφή της ανθρωπότητας και ζει πλέον ειρηνικά με τον γιο της John Connor, ο οποίος έχει γίνει γερουσιαστής. Στο συγκεκριμένο τέλος όμως δεν υπήρχε περιθώριο για παραπάνω sequel και για αυτό δεν προτιμήθηκε στην ταινία.

2) I am Legend

Πολλοί παραπονέθηκαν επειδή η ταινία «I am Legend» δεν ακολουθούσε τα γεγονότα του περίφημου βιβλίου, ενώ πολλοί κριτές την έκραξαν για το τέλος της, όπου ο Dr Neville (Will Smith) θυσιάζει τον εαυτό του για να σώσει την Anna και τον γιο της Ethan. Στο εναλλακτικό τέλος της ταινίας ο Dr Neville συνειδητοποιεί πως οι «μεταλλαγμένοι» δεν τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν, αλλά επειδή ήθελαν να σώσουν τη γυναίκα που είχε πιάσει ο Dr με σκοπό να της κάνει πειράματα για να βρει τη θεραπεία του ιού. Στο τέλος τελικά οι μεταλλαγμένοι παίρνουν τη γυναίκα και φεύγουν, ενώ ο Dr Neville φεύγει ζωντανός, βρίσκει τη θεραπεία και δικαιολογείται και ο τίτλος του «Legend». Το original τέλος πάντως μου αρέσει καλύτερα!

3) Rambo: First Blood

Η ταινία First Blood ήταν η πρώτη ταινία που μας παρουσίασε τον τρομερό John Rambo με πρωταγωνιστή τον Sylvester Stallone. Η ταινία έκανε τόση μεγάλη επιτυχία που ακολούθησαν άλλες τρεις συνέχειες και έχτισαν έναν από τους πιο γνωστούς badass στο Hollywood. Στο εναλλακτικό τέλος της ταινίας όμως ο Rambo αυτοκτονεί, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει όλα τα ψυχολογικά τραύματα που του είχαν προκληθεί από τον πόλεμο. Φυσικά το τέλος άλλαξε, γιατί όπως λέει και η φράση «money makes the world go round» και δεν θα υπήρχαν sequel.

4) Die Hard With A Vengeance

Η σειρά ταινιών Die Hard με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis θεωρούνται μέχρι σήμερα από τις καλύτερες περιπέτειες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ειδικά το τρίτο μέρος «Die Hard With a Vengeance», που είχε ως villain τον τρομερό Jeremy Irons. Στο εναλλακτικό τέλος της ταινίας ο Irons ξεφεύγει, μέχρι να τον ξαναβρεί αργότερα ο Willis και αφού τα λένε λίγο σαν «φιλαράκια», αποφασίζουν να παίξουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι, την Ρώσικη Ρουλέτα. Μαντέψτε ποιος κερδίζει!

5) Titanic

Στο τέλος της καταπληκτικής ταινίας «Τιτανικός», που απέσπασε 11 βραβεία Οσκαρ, βλέπουμε τη γιαγιά Rose να βγαίνει κρυφά το βράδυ έξω στο κατάστρωμα του πλοίου και να πετάει στη θάλασσα το πανάκριβο πετράδι που φόραγε στο λαιμό της και το οποίο έψαχνε τόσα χρονιά o κυνηγός θυσαυρών Brock Lovett και η ομάδα του. Στο εναλλακτικό τέλος της ταινίας όμως, η γιαγιά Rose πιάνεται στα πράσα και ακολουθεί ένας διάλογος για να την πείσουν να το κρατήσει. Ευτυχώς που ο James Cameron δεν κράτησε αυτό το κουτό τέλος..

Επόμενη σελίδα ►

Δείτε επίσης: 15 προγραμματισμένα sequel ταινιών που δεν είδαμε ποτέ!

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

Διαβάστε επίσης

1
2
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar