Πόσες φορές σας έχει τύχει όταν πάτε να ξεκινήσετε μια καινούργια σειρά, να μην τη βλέπετε τελικά λόγω κακού intro; Οκ κάπως ακραία περίπτωση, αλλά γενικά συμβαίνει κάποιες φορές και για αυτό άλλωστε οι δημιουργοί των σειρών προσπαθούν όσο μπορούν να φτιάχνουν πρωτότυπες εισαγωγές που να συνδυάζουν σε τέλειο βαθμό τη μουσική με το καλό μοντάζ και να παρουσιάζουν λίγα στοιχεία για το θέμα της σειράς. Σε αυτό το αφιέρωμα λοιπόν θα δούμε τα 15 καλύτερα intros τηλεοπτικών σειρών, που όσες φορές και να τα δούμε δεν θα τα κάνουμε ποτέ skip!

1) True Detective

Ένα από τα καλύτερα intros που έχουμε δει ποτέ σε σειρές είναι αναμφισβήτητα αυτό της πρώτης season του True Detective. Άλλωστε πως γίνεται να μην είναι ωραίο, όταν ακούγεται το τραγούδι «Far From Any Road» των The Handsome Family!

2) The Big Bang Theory

Όσα επεισόδια και να δω της σειράς, πάντα από μέσα μου θα τραγουδάω (όσα lyrics πιάνω) το τραγουδάκι της εισαγωγής του Big Bang Theory!

3) True Blood

Ότι εισαγωγή και να βάλεις μαζί με το τραγούδι Bad Things του Jace Everett, το αποτέλεσμα μόνο θετικό θα είναι.

4) Friends

Όταν μιλάμε για μια σειρά που δεν θα βαρεθούμε να βλέπουμε ποτέ, τότε σίγουρα εννοούμε τα αγαπημένα μας Φιλαράκια. Από τις λίγες σειρές που καταφέρνουν να σε κάνουν να γελάσεις ακόμα και στο intro της, που ειλικρινά το απολαμβάνουμε κάθε φορά.

5) Six Feet Under

Από τα πιο εκκεντρικά και διαφορετικά intros τηλεοπτικών σειρών που έχουμε δει, είναι σίγουρα αυτό του Six Feet Under. Βλέποντας την εισαγωγή και μόνο καταλαβαίνεις πως στη σειρά πρόκειται να δούμε πολύ θάνατο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι αυτό που περιμένεις να δεις τελικά!

6) Game of Thrones

Αν και πολλοί έχουν δηλώσει πως βαριούνται την εισαγωγή του Game of Thrones και κάθε φορά την κάνουν skip, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως αποτελεί μία από τις καλύτερες εισαγωγές. Δείχνοντας τον τεράστιο χάρτη του Westeros και έχοντας φανταστική μουσική, αυτό που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο intro, είναι ότι παρουσιάζει τους οίκους που πρόκειται να ασχοληθεί κάθε επεισόδιο.

7) Sons of Anarchy

Όταν ακούμε Sons of Anarchy, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι μηχανές, όπλα και ασταμάτητη βία. Το intro της σειράς σίγουρα καταφέρνει να μας προϊδεάσει για όλα αυτά!

8) Sleepy Hollow

Ίσως ένα από τα καλύτερα intros σειρών. Η εισαγωγή του Sleepy Hollow καταφέρνει να μας βάλει στο σκοτεινό κλίμα της σειράς, αλλά και να δείξει σε εξαιρετικό βαθμό πως η συγκεκριμένη παραλλαγή του Ακέφαλου Καβαλάρη διαδραματίζεται στην σημερινή εποχή.

9) Vikings

Το intro των Vikings όσες φορές και να το δεις ποτέ δεν πρόκειται να το βαρεθείς. Πόλεμο υπόσχεται η εισαγωγή και πόλεμο βλέπουμε στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς!

10) Mad Men

Η σειρά Mad Men έχει ένα από τα πιο έξυπνα intros, καθώς παρουσιάζει έναν άνθρωπο του οποίου ολόκληρος ο κόσμος καταρρέει, κάτι που λίγο-πολύ συμβαίνει και στη σειρά.

11) Rome

Μία από τις καλύτερες ιστορικές σειρές όλων των εποχών αποτελεί το Rome που διήρκησε δύο μόλις season. Η εισαγωγή της σειράς επίσης θεωρείται από τις καλύτερες, καθώς παρουσιάζει τα κεντρικά στοιχεία που πρόκειται να δούμε στη σειρά, που δεν είναι άλλα από βία και σεξ.

12) The Walking Dead

Τι καλύτερο για μία σειρά με zombie, να έχει μια φρικιαστική εισαγωγή που σε συνδυασμό την τρομερή μουσική του, να σε βάζει με τη μία στο κλίμα του zombie apocalypse. Έξυπνη επίσης η κίνηση να μην δείξουν zombie στο intro, κάνοντας έτσι ακόμα πιο τρομακτικό το κλίμα (τουλάχιστον στις πρώτες δύο season!)

13) American Horror Story

Αν μιλάμε για φρικιαστικές και τρομακτικές εισαγωγές, τότε το American Horror Story είναι ο βασιλιάς τους. Έχοντας διαφορετικό intro σε κάθε season, όλα τους είναι το ίδιο τρομακτικά όσο και τα επεισόδια και μάλιστα παρουσιάζουν αρκετά στοιχεία που αποκαλύπτονται όσο προχωρά η ιστορία.

14) Dexter

Μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά η εισαγωγή του Dexter αποτελεί μία από τις πιο έξυπνες που έχουμε δει ποτέ. Το intro παρουσιάζει τον κεντρικό χαρακτήρα να κάνει καθημερινές συνήθειες που κάνουμε όλοι, με τη μόνη διαφορά ότι παρουσιάζονται ως πράξεις βίας, κάτι που είναι και η συνήθεια του serial killer Dexter.

15) The X-Files

Τελευταίο στη λίστα βρίσκεται η σειρά X-Files, η οποία έχει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά intro που έχουμε δει ποτέ και ένα soundtrack που κάθε φορά που ακούμε τη λέξη εξωγήινος, εκείνο μας έρχεται στο μυαλό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!