The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

0

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Μετά το εκπληκτικό Stranger Things, έπρεπε να ξεκινήσω να βλέπω άλλη μια σειρά για την οποία έχουν ακουστεί πάρα πολύ καλά λόγια. Μα φυσικά μιλάω για το «The Night Of», σειρά που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει και ως την καλύτερη μέχρι στιγμής για το 2016. Για την ακρίβεια το The Night Of είναι μια μίνι σειρά που ξεκινά και ολοκληρώνεται μέσα σε οκτώ επεισόδια και έχει να κάνει με τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας και την προσπάθεια εύρεσης του δολοφόνου. Ας τα δούμε όμως όλα πιο αναλυτικά!

ΠΛΟΚΗ

Η σειρά μας παρουσιάζει τον Nasir Khan ή όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του Naz, ο οποίος είναι ένας μορφωμένος και χαμηλών τόνων νεαρός από καλή οικογένεια. Ένα βράδυ ο Naz θα θελήσει να πάει σε ένα πάρτι και για να το κάνει αυτό, θα πάρει κρυφά το ταξί του πατέρα του. Στη διαδρομή όμως θα χαθεί, όταν ξαφνικά η νεαρή και πανέμορφη κοπέλα Andrea Cornish, θα μπει μέσα στο ταξί του και ο Naz μη μπορώντας να την διώξει, θα την πάει στο προορισμό που του ζητάει. Αφού περάσουν χρόνο μαζί και γνωριστούν καλύτερα, θα πάνε στο σπίτι της Andrea όπου θα περάσουν ένα βράδυ γεμάτο αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ. Το επόμενο πρωί ο Naz θα ξυπνήσει και θα βρει την Andrea άγρια δολοφονημένη και αφού τον πιάσουν οι αστυνομικοί, θα περάσει μία μεγάλη περιπέτεια για να αποδείξει την αθωότητά του. Ο ίδιος όμως δεν θυμάται τίποτα…

The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΤΗΣΙΜΟ

Όπως καταλάβατε το «The Night Of» αποτελεί μια αστυνομική σειρά μυστηρίου και αυτό που καταφέρνει σε τέλειο βαθμό, είναι από το πρώτο κιόλας επεισόδιο να δημιουργήσει στον θεατή αγωνία και λαχτάρα να μάθει το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Πραγματικά κατά τη διάρκεια και των οκτώ επεισοδίων θα πιάσετε τον εαυτό σας άπειρες φορές να προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, ενώ θα κάνατε άπειρες υποθέσεις για να βρείτε τον δολοφόνο. Και πιστέψτε με, θα αλλάξετε πάρα πολλές απόψεις…

The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

Καταπληκτικό είναι και το όλο στήσιμο της σειράς, με τη σκηνοθεσία πραγματικά να κάνει τη δική της περίτεχνη δουλειά στο να δημιουργήσει το κλίμα μυστηρίου και αγωνίας που απαιτεί μια παραγωγή του είδους. Φοβερό επίσης είναι και το soundtrack και γενικότερα η μουσική, που δίνουν έναν πιο δραματικό τόνο στην ατμόσφαιρα.

The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

Συνήθως οι αστυνομικές ταινίες και σειρές μυστηρίου έχουν αργή εξέλιξη και είναι κάπως «βαριές», κάτι το οποίο συμβαίνει και στο Night Of. Θα δείτε γενικά πως οι περισσότερες σκηνές αναλύονται με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό, καθώς μέχρι το τέλος της σειράς θα δείτε πως η κάθε σκηνή και κάθε πλάνο έχει σημασία για την εξέλιξη της ιστορίας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο πρωταγωνιστής και πρώτο όνομα είναι ο John Tuturro, που υποδύεται τον δικηγόρο Jack Stone που αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Naz, ο οποίος στο πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται μόνο για λίγα λεπτά, καθώς πριν αναλύονται με μεγάλη λεπτομέρεια τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ-ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Όσον αφορά τώρα τους χαρακτήρες, εδώ ποικίλουν και πολλοί από αυτούς είναι αρκετά ενδιαφέροντες. Ο πιο ενδιαφέρον είναι φυσικά ο εκκεντρικός δικηγόρος Jack Stone, με τον Tuturro να δίνει για άλλη μια φορά φοβερή ερμηνεία και να κλέβει αρκετές φορές την παράσταση με την εκπληκτική ευχέρεια του λόγου του, αλλά και τις χιουμοριστικές σκηνές όταν προσπαθεί να καταπολεμήσει την ασθένεια των ποδιών του (δυστυχώς βλέπουμε τα πόδια του πολλές φορές στη σειρά!). Άλλος φοβερός χαρακτήρας είναι ο Naz και είναι πολύ εντυπωσιακή η εξέλιξη του κατά το πέρασμα των επεισοδίων. Εκεί που ξεκινά με μια αθωότητα στο βλέμμα του, όλα αυτά που περνά τον μετατρέπουν σε έναν άλλον άνθρωπο και αυτό φαίνεται χάρη στην εκπληκτική ερμηνεία του ηθοποιού Riz Ahmed. Τέλος, άλλος χαρακτήρας που κάνει την διαφορά είναι ο ντετέκτιβ Dennis Box (Bill Camp), που λίγο πριν βγει στη σύνταξη του τυχαίνει μία από τις πιο μυστηριώδης υποθέσεις και προσπαθεί και εκείνος να καταλάβει τι συμβαίνει.

The Night Of Κριτική Σειράς (No Spoilers!)

ΓΕΝΙΚΑ

Το «The Night Of» είναι από τις σειρές που δύσκολα θα της βρεις κάποιο μειονέκτημα. Αν έπρεπε να αναφέρω κάποιο και ίσως αυτό που δεν θα αρέσει σε κάποιους είναι το τέλος της, που σε κάποια σημεία θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο και γενικά αφήνει κάποια ερωτηματικά. Φυσικά όμως αυτό δεν καταστρέφει τίποτα από όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία που ανέφερα. Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές σειρές με έντονο μυστήριο, τότε το «The Night Of» είναι μία must επιλογή για εσάς και πρέπει οπωσδήποτε να την δείτε!

Ο κινηματογράφος αποτελεί παρελθόν από το fomo.gr. Αριστερά από το κείμενο θα βρείτε τους τελευταίους χρήσιμους οδηγούς τεχνολογίας μας.

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
τ
9
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar