Μπορεί να άργησα λίγο, αλλά τελικά κατάφερα να ολοκληρώσω την έκτη season της σειράς «The Walking Dead», με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα μας zombies και την ομάδα επιζώντων που προσπαθούν να σωθούν από αυτά, αλλά και από τους υπόλοιπους επικίνδυνους ανθρώπους. Θεωρώντας την 4η και 5η season τις χειρότερες που έχουμε δει και θεωρώντας πως και η 6η θα είναι μία από τα ίδια, άρχισα σιγά-σιγά να απομακρύνομαι από την σειρά και να τείνω περισσότερο προς τα comic (πολύ καλύτερα!!). Η έκτη season όμως μπορούμε να πούμε πως παρουσιάζει κάποια βελτίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα τα κακά στοιχεία. Επειδή όμως είναι πολλά αυτά που πρέπει να αναφερθούν, πάμε να τα δούμε ένα-ένα!

SPOILER ALERT!!

Λίγα λόγια για τη 6η Season!

Είτε έχεις διαβάσει τα comic είτε βρίσκεσαι στο διαδίκτυο, λίγο πολύ γνωρίζεις τι πρόκειται να δεις στην έκτη season του Walking Dead. Πριν καν κάνει πρεμιέρα η season, όλοι μιλούσαν για τη μεγαλύτερη ορδή zombie που έχει εμφανιστεί ποτέ στη σειρά, για την ύπαρξη περισσότερων πόλεων και φυσικά για την εμφάνιση του αδίστακτου κακού Negan. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μπόλικο αίμα, την δράση, τις μεγάλες ανατροπές, αλλά και φυσικά την μεγάλη βαρεμάρα των πολλών filler επεισοδίων (ναι υπάρχουν για άλλη μια φορά), είναι όλα τα στοιχεία που πρόκειται να δεις στην έκτη season της σειράς.

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

Τα καλά της 6ης season!

Τα θετικά στοιχεία της έκτης season του Walking Dead είναι τα εξής:

1) Πιο πιστή στα Comic!

Το γεγονός ότι σε σύγκριση με τις προηγούμενες season, η έκτη παραμένει πιο πιστή στην ιστορία του comic (όσο γίνεται έτσι όπως τα έχουν κάνει) και αυτό το λόγο μάλιστα υπάρχουν αρκετές εξελίξεις που κρατούν το ενδιαφέρον.

2) O νέος κακός Negan!

Στα καλά της έκτης season του Walking Dead δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την εμφάνιση του κακού Negan στο τελευταίο επεισόδιο με τίτλο «The Last Day on Earth». Ο Jeffrey Dean Morgan δείχνει από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ταιριάζει απόλυτα για τον ρόλο, καθώς καταφέρνει να σπείρει απευθείας τον τρόμο και τον φόβο, τόσο στους πρωταγωνιστές όσο και στο κοινό και υπόσχεται πως θα παίξει μεγάλο ρόλο στις επόμενες season!

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

3) To τελευταίο επεισόδιο της season!

Στα καλά είναι το φινάλε της season. Πολλοί μπορεί να το κράζουν επειδή δεν μας δείχνει ποιον χαρακτήρα σκότωσε τελικά ο Negan, αλλά όλοι πρέπει να παραδεχθούμε πως τα τελευταία 10 λεπτά του επεισοδίου ήταν αυτά με την μεγαλύτερη αγωνία που μας έχει προσφέρει ποτέ η σειρά. Ειδικά η τρομερή τεχνική του σκηνοθέτη να δείξει σε πρώτο πρόσωπο (POV) τον χαρακτήρα που δέχεται το χτύπημα από το ρόπαλο του Negan, είναι αρκετά έξυπνος. Και επειδή πολλοί είπαν πως θα παρατήσουν το Walking Dead έπειτα από αυτό το επεισόδιο, είμαι σίγουρος πως όλοι θα δούμε το ντεμπούτο της έβδομης season, το οποίο σίγουρα θα έχει και την μεγαλύτερη τηλεθέαση που θα έχει κάνει ποτέ η σειρά.

4) Ερμηνείες!

Άλλο θετικό είναι οι ερμηνείες και ειδικά του πρωταγωνιστή Andrew Lincoln (Rick). O ηθοποιός καταφέρνει να μας δείξει αρκετά ικανοποιητικά το πόσο σκληρός και αδίστακτος έχει γίνει ο χαρακτήρας του, αλλά και το πόσο αβέβαιος και τρομαγμένος νιώθει στο τέλος που πέφτει στην παγίδα του Negan. Και αν βλέπεις τον Rick Grimes να φοβάται, τότε ξέρεις πως τα πράγματα είναι όντως σκούρα. Φυσικά και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές έχουν καλές ερμηνείες με τους Lennie James (Morgan) και Melissa McBride (Carol) να ξεχωρίζουν.

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

Τα κακά της 6ης season!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι αρκετά!

1) Ο μούφα θάνατος του Glenn.

Θα ξεκινήσω με το φτωχό «κόλπο» των δημιουργών στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, που μας αφήνουν να πιστέψουμε πως ο Glenn πεθαίνει και χρειάζεται να περάσουν 4 επεισόδια για να μας δείξουν πως τελικά ζει. Και σαν να μην έφτανε αυτό απασχολούν άλλα 2 επεισόδια με τον «θάνατο» του, δείχνοντας την Maggie και άλλους χαρακτήρες να προσπαθούν να πάνε να τον βρουν..

2) Τα zombie είναι άχρηστα!

Για άλλη μια φορά η σειρά αποδεικνύει πως τα zombie είναι κυριολεκτικά ΑΧΡΗΣΤΑ και καθόλου επικίνδυνα. Στο επεισόδιο 9 και αφού o Carl έχει δεχθεί μια σφαίρα στο μάτι και για κάποιο περίεργο λόγο ζει (WTF?), ο Rick τα παίρνει στο κρανίο και βγαίνει από το σπίτι που είναι παγιδευμένος από τα άπειρα zombie και ξεσπάει πάνω τους. Η υπόλοιπη ομάδα μην μπορώντας να τον αφήσει μόνο, βγαίνουν και αυτοί να τον βοηθήσουν. Και εκεί που στα προηγούμενα 8 επεισόδια η σειρά ήθελε να μας δείξει πως οι πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσαν με τίποτα να τα βάλουν με αυτήν την μεγάλη ορδή των zombies, εδώ γίνεται το έλα να δεις. 10 άτομα περίπου καταφέρνουν να σκοτώσουν όλα τα zombie που υπάρχουν στην πόλη και κάπως έτσι απλά τελειώνει αυτή η «φοβερή» απειλή. Σας άρεσε; Εμένα καθόλου..

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

3) Όχι άλλο Carol!

Έλεος πια με αυτήν την Carol! Οκ είναι μία από τις πιο αγαπημένες χαρακτήρες των δημιουργών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει και για εμάς. Δεν μας νοιάζει αν η Carol ξεκινά να καπνίζει επειδή νιώθει ανασφάλεια και τύψεις για αυτά που έχει κάνει ή επειδή θέλει να βρει έναν ακόμα λόγο να πεθάνει. Δεν μας νοιάζει αν τελικά τα βρήκε με τον Θεό ή όχι. Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι για άλλη μια φορά την βλέπουμε να φεύγει από την ομάδα και για κάποιο λόγο πρέπει να αφιερωθούν επεισόδια πάνω της για να δούμε τι κάνει (ακόμα και στο τελευταίο επεισόδιο..)

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

4) Μικρολεπτομέρειες!

Υπάρχουν κάποια μικρά λαθάκια και λεπτομέρειες στη season αλλά και στη σειρά γενικότερα, που όπως και να χει έχουν καταντήσει ενοχλητικά. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι σε μια σκηνή η Maggie σκοτώνει ένα zombie μαχαιρώνοντας το στο λαιμό ή το γεγονός ότι όλοι οι νεκροζώντανοι είτε είναι φρέσκοι είτε μπαγιάτικοι βγάζουν ακριβώς τον ίδιο ήχο. Επίσης, πως είναι δυνατόν οι χαρακτήρες να σκοντάφτουν τόσο εύκολα και να πέφτουν; Και τέλος, για ποιο λόγο κάθονται και συζητάνε πράγματα στις πιο άκυρες στιγμές τους έρθει στο μυαλό και ειδικά όταν δεν έχουν χρόνο και κάποιος κινδυνεύει; Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τη σειρά να χάνει σε ρεαλιστικότητα.

Τα Filler Επεισόδια!

Ας μιλήσουμε τώρα για τα fillers τα οποία κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους και απασχολούν πάνω από τα μισά επεισόδια της season. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά, είναι πως αυτή τη φορά κάποια filler είναι αρκετά καλά και ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα το επεισόδιο που παρουσιάζει το backstory του Morgan και το πως άλλαξε εσωτερικά είναι από τα καλύτερα της season και αρκετά διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει η σειρά. Άλλο καλό filler είναι το επεισόδιο όπου βλέπουμε την Maggie και την Carol να έχουν πιαστεί αιχμάλωτες από την ομάδα «Saviors», το οποίο μας παρουσιάζει και την αντίπαλη πλευρά που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τους πρωταγωνιστές μας. Στο μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων επεισοδίων όμως κυριαρχεί η βαρεμάρα, καθώς η σειρά προσπαθεί να αναπτύξει χαρακτήρες που δεν μας νοιάζουν καθόλου (βλέπε Denise), αν και σε πολλά από αυτά υπάρχουν σημαντικές σκηνές που παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του story. Οπότε αν σκέφτεσαι να προσπεράσεις κάποιο filler επεισόδιο επειδή το βαριέσαι, μην το κάνεις σε αυτή τη season.

The Walking Dead Season 6 Review (Κριτική Σειράς)

Συνολικά

Αν σου αρέσει το Walking Dead τότε θα σου δώσω μια συμβουλή! Να περιμένεις πρώτα να βγουν όλα τα επεισόδια και μετά να δεις όλα μαζί. Αν περιμένεις μια ολόκληρη εβδομάδα για να δεις ένα επεισόδιο για να μάθεις τις εξελίξεις και σου καταλήγει να είναι filler, τότε νιώθεις σαν να έχεις εξαπατηθεί. Γενικά πάντως η έκτη season παρά τα πολλά αρνητικά που έχει, είναι μια αξιοπρεπής season με μεγάλη εξέλιξη στην ιστορία και περιέχει όλα τα στοιχεία που το «Walking Dead» σε έχει κρατήσει τόσα χρόνια και συνεχίζεις να το βλέπεις. Σίγουρα πάντως η έβδομη season που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη μας έχει υποσχεθεί πολλά! Για να δούμε..

Newsletter

Με την εγγραφή σας θα δέχεστε κάθε Τετάρτη στις 12:00 όλους τους νέους οδηγούς τεχνολογίας της εβδομάδας στο email σας.

Μένει ακόμη ένα βήμα! Ανοίξτε το email που σας στείλαμε και πατήστε το πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Κάτι πήγε στραβά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
t
7
Ονομάζομαι Παναγιώτης Λειβαδάρος και όπως καταλάβατε είμαι καμένος με τις ταινίες. Από πολύ μικρός ξεκίνησα να πηγαίνω στον κινηματογράφο και γενικά να βλέπω ταινίες, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια ιδιαίτερη αγάπη για αυτές και για το είδος. Αυτή την αγάπη θα προσπαθήσω να μοιραστώ με εσάς και όλοι μαζί να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο του Hollywood!

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχολίασε πρώτος!

Ενημέρωση για
avatar